Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 16016 tot 16020
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Citi waarschuwt voor de gevolgen van QE

De Europese Centrale Bank start deze maand met QE, het obligatie-opkoopprogramma, om deflatie in de eurozone te bestrijden. Dit maakt het op zijn minst verontrustend dat Citi met een nieuw rapport naar buiten is gekomen, waarin het zich afvraagt of QE niet juist voor deflatie zorgt.

Analist Mark King van Citi, erkent dat in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten het gemiddelde loon groeit. Daarnaast ziet hij positieve economische verrassingen vanuit Europa en noemt hij ook de groei van het aantal leningen bemoedigend. Toch is hij niet overtuigd dat dit nieuws zo goed is als het lijkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Werkloosheid Frankrijk blijft hoog

De werkloosheid in Frankrijk is in het vierde kwartaal van 2014 vrijwel onveranderd gebleven op 10,4 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Franse bureau voor de statistiek donderdag bekend.

In het derde kwartaal bedroeg de werkloosheid nog een herziene 10,3 procent. In het cijfer zijn ook de overzeese gebieden van Frankrijk meegenomen. Exclusief die gebieden kwam de werkloosheid op het Franse vasteland uit op 10 procent. De Franse jeugdwerkloosheid bedroeg in het afgelopen kwartaal 24,6 procent.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Chinese banken melden zich aan voor nieuwe goudprijs fixing

Verschillende Chinese banken hebben belangstelling getoond voor de nieuwe elektronische goudprijs fixing die op 20 maart wordt ingevoerd. Deze nieuwe fixing, waar we vorige week al over schreven op Goudstandaard, belooft een grotere transparantie dan de traditionele Londen Gold Fix.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Laagste punt euro sinds 2003

Nieuwe data over de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de EU vielen tegen, terwijl die voor de VS juist beter waren dan verwacht. Hierdoor werd de dollar 1 eurocent meer waard.

Pensioenfondsen en verzekeraars krijgen het zeer zwaar te verduren door de combinatie van negatieve rentes en een veranderd risicobeleid

Robert Michele, de baas van de vermogenstak van de Amerikaanse bank JP Morgan, zei begin deze week in de Duitse krant Handelsblatt al te verwachten dat de euro dit jaar onder de pariteit van de dollar komt. Hij waarschuwde dat de euro in een diep moeras van deflatie zal wegzakken. De zogenoemde beleningsrente van de ECB zal daardoor worden teruggebracht van -0,2 naar -3 procent, voorspelde Michele.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

China ziet economie verder afkoelen met een groei van "slechts" 7 procent

De Chinese regering verwacht dat de economische groei dit jaar verder afzwakt. Dat maakte premier Li Keqiang donderdag bekend bij het jaarlijkse overleg van het Chinese Nationale Volkscongres.

China verwacht nu dat de economie dit jaar met circa 7 procent groeit. Vorig jaar werd nog een ambitie van 7,5 procent uitgesproken. In 2014 zwakte de groei van de economie echter af tot 7,4 procent. Daarmee kwam de economische vooruitgang uit op het laagste peil van de afgelopen vijftien jaar.