EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16016 tot 16020 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 28 mei 2015

Nederland iets lager op concurrentielijst

Nederland is een plaats gezakt op de ranglijst van meest concurrerende landen, die het Zwitserse economisch onderzoeksinstituut IMD woensdag publiceerde.

Nederland is een plaats gezakt op de ranglijst van meest concurrerende landen, die het Zwitserse economisch onderzoeksinstituut IMD woensdag publiceerde.

Nederland staat nu op de vijftiende plek. Twee jaar lang nam Nederland de veertiende positie in.

... De Verenigde Staten blijven de ranglijst aanvoeren als gevolg van zijn ''sterke zakelijke efficiëntie en financiële sector, innovatie en effectieve infrastructuur''. Hong Kong (2) en Singapore (3) hebben Zwitserland ingehaald, dat is gezakt naar de vierde plaats.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 27 mei 2015

Waarom China als eerste land naar de achterkant van de maan wil

Het Chinese ruimtevaartprogramma draait om prestige, blijkt maar weer uit het ‘lekker moeilijke’ plan om een karretje aan de achterkant van de maan te laten landen. Al zit daar mogelijk wel een interessant gas voor nieuwe kerntechnologie.

Andere ruimtevarende naties laten de maan al decennia links liggen, maar in China staat het hemellichaam volop in de belangstelling. Sinds 2007 heeft ruimtevaartagentschap CNSA twee sondes in een baan om de maan gebracht, en een maanlander op het oppervlak. En ze willen een volgende stap zetten, bleek uit recente uitlatingen van Wu Weiren, hoofdingenieur van het maanverkenningsprogramma, schrijft Vox.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 27 mei 2015

Chinese technologieaandelen noteren aan 71 keer winst

De bubbel in Chinese aandelen neemt alsmaar hallucinantere proporties aan. Miljoenen Chinezen openen brokeraccounts en beginnen te speculeren… met geleend geld dan nog wel.

De bubbel in Chinese aandelen neemt alsmaar hallucinantere proporties aan. Miljoenen Chinezen openen brokeraccounts en beginnen te speculeren… met geleend geld dan nog wel.

Het resultaat is dat de beurs van Shenzhen, waar vooral technologieaandelen op noteren, het gemiddelde aandeel nu verhandeld wordt aan 71 keer de winst.

In één week is de beurs met maar liefst 15% gestegen. De rally was een gevolg van het nieuws dat de Shenzhen stock exchange later dit jaar gelinkt zal worden aan de beurs van Hong Kong. Zo wordt het gemakkelijker voor wie een aandelenrekening in Hong Kong heeft om te beleggen in China en omgekeerd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 27 mei 2015

China claimt zelf aangelegde militaire eilanden als eigen grondgebied

Voor de Amerikanen begint de situatie er op geopolitiek vlak er toch echt steeds slechter uit te zien. Grote namen zoals Ben Bernanke proberen hier en daar met vleiende woorden de situatie in de goede richting te praten, maar daar veranderd echt niets mee.

Na een mislukte opzet van het TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) door de Amerikanen en een succesvolle start voor het Chinese AAIB (Asian Infrastructure Investment Bank) zijn er nu ineens de ‘man-made-islands’ die stuk voor stuk aan de horizon verschijnen in de Zuid Chinese Zee.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 mei 2015

Fed’s Mester: Renteverhoging VS duurt niet lang meer

Een aantrekkende inflatie en een sterke banengroei maken dat de economie van de VS dichtbij het punt is waarop het sterk genoeg is voor hogere rentetarieven. Dat zei Loretta Mester, president van de Federal Reserve Bank of Cleveland.

‘Als ik goed zit met mijn verwachtingen voor de economische data, dan zal het niet lang meer duren voordat wij de rentes willen verhogen’, zei Mester afgelopen maandag in een interview.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs