Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16016 tot 16020
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

JP Morgan verdiende $300 miljoen aan Zwitserse franc

Valutahandelaren van JP Morgan hebben ongeveer $300 miljoen verdiend aan de waardestijging van de Zwitserse franc. Toen de Zwitserse centrale bank het valutaplafond van 1,20 franc tegenover de euro losliet hadden de handelaren van de Amerikaanse zakenbank zich al goed gepositioneerd, getuige de enorme winst die ze geboekt hebben met de 30% waardestijging van de Zwitserse munt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

De goudprijs volgens Kitco

Kitco staat niet echt bekend als een bron voor informatie aangaande de goud- en zilvermarkt bij vele goeroes op het internet. Waarom dat zo is laat ik hier verder in het midden.

Maar Kitco publiceert al tijden dagelijks een interessant prijsoverzicht van goud en zilver in de dollarwaardering, maar wel op een bijzondere manier. Dat is waar ik het hier over wil hebben.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Rusland kocht in 2014 recordhoeveelheid goud bij

Rusland heeft in een jaar nog niet eerder zoveel goud gekocht als in 2014, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS. In de periode van januari tot en met november kocht de Russische centrale bank in totaal 152 ton goud bij, veel meer dan de centrale banken van andere landen die het afgelopen jaar wat goud aan hun reserves toevoegden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Econoom roept op om heel Zuid-Europa uit de eurozone te schoppen

Uiteindelijk zullen de Griekse verkiezingen en de belachelijk grote schuldenaankopen van de Europese Centrale Bank (ECB) er niet toe doen.

Dat schrijft econoom Elliott Morss op zijn blog:”Geen van beide zullen de problemen van de eurozone kunnen verhelpen.”

Volgens hem bevindt de hele EMU zich in een zogenaamde liquiditeitsval, of een periode waarin het commerciële banksysteem niet meer reageert op de stimuli van de centrale bank. Het vraagstuk van 1 biljoen euro is dan ook niet op te lossen met lage interesten of megalomane geldinjecties maar met echte hervormingen, stelt Morss.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Waarom de prijs van ijzererts niet snel zal herstellen

Economen leren vaak dat lage prijzen en een dalende vraag ervoor zorgen dat producenten hun productie zullen verlagen. De ijzerertsindustrie heeft dat college in ieder geval duidelijk overgeslagen.

‘De combinatie van een toenemende wereldwijde voorraad van ijzererts dit jaar en slechts een minimale groei van de vraag, suggereert dat de prijzen nog verder omlaag zullen gaan’, zegt Caroline Bain, analist bij Capital Economics, in een note. Ze voorspelt dat de prijs van ijzererts uitkomt op 60 dollar per ton tegen het eind van het jaar, maar mét verder neerwaarts risico. IJzererts bereikte maandag nog de laagste prijs is 5 jaar rond de 63,30 dollar per ton. Zelfs tegen de huidige kosten is het voor spelers als Rio Tinto en BHP Billiton nog steeds winstgevend om te produceren, zegt Bain.