Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16026 tot 16030
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Geld stroomt weg van Griekse banken

In de weken voor de vervroegde verkiezingen in Griekenland van vorige zondag is massaal geld weggehaald bij de Griekse banken. Dat meldt een anonieme bron aan het financiële agentschap Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Bank van Pireaus is de helft van haar waarde kwijt sinds de verkiezing van Syriza

De Griekse banken worden verpletterd. De beurs van Athene is woensdag gesloten met een verlies van 9,24%. Banken krijgen het veel harder te verduren. De vier grote Griekse banken verloren op zijn minst 20%. De Bank van Pireaus moest op 2 dagen zelfs 49% van haar beurswaarde afstaan.

De Griekse banken hebben sinds de verkiezing van het radikaal-linkse Syriza ruim 30 tot 50% van hun waarde verloren. Aandeelhouders lijken eieren voor hun geld te kiezen, nu de kersverse premier Tsipras al verschillende maatregelen heeft doorgevoerd die aangeven dat het hem menens is met zijn campagnebeloften.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Bitcoin: waarom DNB De Nuts Bank moet heten

Virtuele valuta, of cryptocurrencies, lijken een permanente plek te verwerven in de online wereld. Over deze virtuele valuta, en specifiek bitcoin, doen verschillende verhalen de ronde vol tegenstellingen.

De verwarring begint al bij het onderscheid tussen Bitcoin (het systeem) en bitcoin (de munt). Door misverstanden worden in discussies vaak de kansen onderbelicht. Dat is zonde, want we kunnen er veel mee doen! Zoals alles heeft ook de Bitcoin-medaille twee kanten. Enerzijds de kant die de meeste aandacht krijgt van de media: criminele toepassingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Hedgefunds zetten in op verdere daling olie

Hedgefunds hebben het aantal bearishe bets op de olieprijs verhoogd. Zo sterk zelfs dat ze meer bearish zijn dan ze de afgelopen 4 jaar zijn geweest. Dit alles nadat de Amerikaanse voorraden naar het hoogste niveau zijn gestegen sinds 2001. Managers van hedgefunds hebben hun shorposities op crude-olie verhoogd naar het hoogste level dat we sinds september 2010 gezien hebben (gemeten in de week die eindigde op 20 januari). Ook namen de netto longposities voor het eerst in 3 weken af in die week.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Olievoorraden VS naar hoog niveau

De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week naar het hoogste niveau gestegen in meer dan drie decennia. Dat maakte het Amerikaanse energiebureau EIA woensdag bekend.

De voorraden namen met 8,87 miljoen vaten toe tot 406,7 miljoen vaten (van 159 liter). Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1982. Analisten hadden gemiddeld verwacht dat de voorraden met 3,85 miljoen vaten zouden groeien.