Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 16031 tot 16035
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Warren Buffett overweegt een obligatie in euro’s uit te geven

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett, overweegt voor het eerst ooit een obligatie in euro’s uit te geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Inflatie van 272% leidt tot paniek in Oekraïne

Volgens de Washington Post is de UAH sinds het begin van 2014 met 70% gezakt. Al bedraagt de officiële inflatie 28,5%, de reële zou volgens Prof. S. Hanke van de John Hopkins Universiteit 272% bedragen. Deze hyperinflatie is het gevolg van de politieke instabiliteit. Door de revolutie met daarop de oorlog tegen de separatisten in de Donbass, is de centrale overheid meer en meer geld moeten beginnen printen.

Daarbij komt nog dat de economie van Oekraïne, volgens het IMF, sinds het einde van communisme gekrompen i.p.v. te groeien. Corruptie en inefficiëntie leidden ertoe dat de zwarte economie 50% van het BBP bedraagt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Gundlach roept Fed op de rente 'niet' te verhogen

De Federal Reserve zou het idee dat het de rente moet verhogen, moeten verwerpen, zo zegt Jeffrey Gundlach. De obligatiebeleggers gelooft dat de fundamenten van de Amerikaanse economie een hogere rente op dit moment niet rechtvaardigen.

Jeffrey Gundlach, de oprichter en chief investment officer van Doubleline Capital, sprak hierover tegenover beleggers tijdens een conference call. De call was georganiseerd vanwege de start van het nieuwe DoubleLine Long Duration Fund, maar gelukkig voor ons besprak Gundlach ook verschillende ontwikkelingen in de economie en de obligatiemarkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Stand van Nederland: groei versnelt in maart, eindelijk economische lente?

De Nederlandse economie lijkt bij de start van 2015 de opgaande lijn te pakken te hebben. In maart komt de groei boven de één procent uit.

Meer koopkracht voor burgers en bedrijven door lagere brandstofprijzen, voorzichtig herstel van de huizenmarkt en een zwakke euro die exporteurs helpt. Deze aanjagers beginnen invloed uit te oefenen op de Nederlandse economie en dat wordt ook zichtbaar in de groeicijfers.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Column Kees de Kort | EBA doet geen stresstest banken, maar is dat wel zo slim?

Ik wil het hebben over iets wat niet gaat gebeuren. De Europese Bankautoriteit wil dit jaar geen stresstest voor banken organiseren. Toch heb ik nog steeds het idee dat er nog heel veel problemen onder het bankentapijt verstopt liggen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Verder zien we een zeer verrassende stijgende lijn voor Frankrijk.