Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16031 tot 16035
Bron: quotenet.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Piramidespel met bitcoins: $386 miljoen verduisterd in Hong Kong

Onrust in de wereld van de bitcoins. Naar verluidt heeft het in Hong Kong gevestigde bitcoin-handelshuis MyCoin zijn deuren gesloten. Daarbij zou $386 miljoen aan fondsen zijn verdwenen.

MyCoin is als een heuse Houdini van de aardbodem verdwenen, waardoor 3000 investeerders nu waarschijnlijk achter hun spaarcenten aan moeten jagen. In tegenstelling tot de meeste bitcoinschandalen zou er bij de fondsen in kwestie geen sprake zijn van handelsdeposito’s door cliënten, maar van beleggingen in aandelen.

MyCoin verkocht bitcoin-contracten, waarbij de onderneming al na vier maanden haar ‘klanten’ een rendement van 90 bitcoins ($19,080) beloofde uit te keren, op een investering van slechts $51,560. Inderdaad als iets klinkt als iets dat te goed klinkt, dan is het meestal te goed...

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Investeren in zonde loont... niets bracht meer op dan tabaks- en alcoholaandelen

Niets is lucratiever dan investeren in alcohol en sigaretten. Dat blijkt uit een studie van de London Business School in samenwerking met Credit Suisse, waarbij de prestaties van verschillende producten over de zeer lange termijn werden vergeleken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

China importeert steeds minder grondstoffen

Een index die de verscheepskosten van grondstoffen meet, heeft het dieptepunt bereikt dat 28 jaar geleden ook werd gezien toen China’s lagere vraag naar kool en zwakkere pre-vakantie boekingen naar het Aziatische land zorgden voor een forse daling.

De Baltric Dry Index daalde recent met 0,9 procent naar 554 punten, hetzelfde niveau dat werd bereikt in juli en augustus 1986, volgens data van de Baltic Exchange in Londen die maandag bekend werden gemaakt. De kosten van verschillende typen schepen die worden gemonitord, daalden gedurende de handelsdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Werkloosheid aan basis van 45.000 zelfdodingen in 63 landen

Het fenomeen werkloosheid zou jaarlijks aan de basis liggen van zo'n 45.000 zelfdodingen in 63 verschillende landen. Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitserse wetenschappers. De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet Psychiatry.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Belgen hebben Zwitserse bankrekeningen. En dan?

Tegenwoordig moet je weinig doen om als topjournalist te gelden. Na de Luxemburg-leaks is er nu een nieuwe lijst opgedoken van rijke burgers die geld op rekeningen in Zwitserland plaatsen. Et alors?