Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16031 tot 16035
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

“Fors gedaalde bitcoin biedt mooi koopmoment”

Investeerders die geïnteresseerd zijn in de bitcoin moeten zich niet laten ontmoedigen door de scherpe daling van de digitale valuta. Dat zegt ten minste de Winklevoss tweeling.

Bitcoin, de online valuta die wordt ‘gemijnd’ door computers die ingewikkelde wiskundige puzzels oplossen, heeft zijn waarde fors zien dalen op een reeks schandalen en tegenslagen. De munt handelde recent via Coinbase op 271 dollar. Een stuk lager dus dan de top van november 2013 toen de digitale munt nog de 1145 dollar aantikte. Sindsdien is de munt ruim 65 procent gedaald in dus iets meer dan een jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Apple betaalt 1,9 procent belasting over 36,9 miljard dollar

Apple heeft door de 'Double Irish with a Dutch Sandwich'-strategie te gebruiken slechts 1,9 procent belasting betaald over de 36,9 miljard dollar (28,6 miljard euro) winst die het buiten de VS maakte.

De 'Double Irish with a Dutch Sandwich'-strategie wordt vaker gebruikt, bijvoorbeeld door Google. De inkomsten gaan dan van Ierland naar Nederland en vervolgens via Bermuda terug naar Ierland. Het geld kan dan als dividend worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Gek maar kansrijk: investeren in Rusland

Op papier is er op dit moment geen goede reden om te investeren in Rusland. Het land is druk doende met een valutacrisis, een oliecrisis en een politieke crisis. Daarnaast verkeert Rusland in een recessie en heeft het een zeer onvoorspelbare regering. Dat zijn niet de ingrediënten voor een veilige investering, maar toch is Rusland kansrijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Nobelprijswinnaar: Iedereen is bang

De mensheid ondergaat momenteel een technologische revolutie zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Dit maakt de mensen bang, niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn. Dat is de reden waarom men steeds obligaties blijft kopen, zelfs met negatieve rentevoeten.

Dat zegt Nobelprijswinnaar Robert Shiller. De mensen maken zich zorgen over de toekomst en niet alleen voor de volgende jaren maar ook voor de volgende decennia.

Er is de stijgende technologische toepassingen, informatietechnologie, artificiële technologie, 3D printing, robotica, internet of things … dat veel mensen bang maakt omdat ze niet weten hoe hun wereld er over 10, 20 of 30 jaar gaat uitzien. Hoe zal de wereld er uitzien voor hun kinderen?

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Meer Amerikaanse kinderen op voedselbonnen aangewezen dan voor de recessie

en op elke vijf Amerikaanse kinderen is voor sommige maaltijden aangewezen op voedselbonnen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens die het U.S. Census Bureau woensdag vrijgaf. Hoewel de Amerikaanse economie een stevige groeibeweging heeft ingezet is dat cijfer nu hoger dan voor de recessie begon in 2007. In 2014 kregen 14 miljoen Amerikaanse kinderen voedselbonnen.

Een andere opmerkelijke trend in de data: het aantal kinderen in families met gehuwde ouders dat voedselbonnen krijgt is sinds 2007 verdubbeld.