EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16061 tot 16065 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Welke schulden moet Griekenland wanneer aflossen?

Griekenland verkeert al maanden in grote geldnood. Het is iedere maand weer de vraag of het land aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Maar wanneer moet Athene eigenlijk geld overmaken en naar wie?

De Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal zette de belangrijkste deadlines voor aflossingen van Griekenland op een rij.

[ Infographic ]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Dertien mythes over (oorzaken en bestrijding van) de economische crisis

De crisis is toch voorbij?

Griekenland is nog een puntje van zorg en de bankiers moeten nog een pietsie meer bescheidenheid tonen, maar verder is de crisis wel ongeveer voorbij. Laatste deel van een drieluik over hoe politici en beleidsmakers de werking van de economie versimpelen.

De crisis is toch voorbij?

Griekenland is nog een puntje van zorg en de bankiers moeten nog een pietsie meer bescheidenheid tonen, maar verder is de crisis wel ongeveer voorbij. Laatste deel van een drieluik over hoe politici en beleidsmakers de werking van de economie versimpelen.

‘CRISIS? WHAT CRISIS?’ Of misschien kun je beter zeggen: ‘Which crisis?’ We hebben het even makkelijk over ‘de crisis’ als over een pak suiker of over het aantrekken van je jas. Ook een crisis went blijkbaar. Bij ‘de crisis’ gaat het soms over het getouwtrek met Griekenland en hoe lang de euro nog blijft bestaan, soms over leegstand van kantoren, soms over werkloosheid, vaak over de overheid die geen geld kan of wil uitgeven. Het gaat opvallend weinig over financiële industrie, de schuldenberg, ondoorgrondelijke financiële producten of hemelhoge aandelenkoersen. We hebben het kortom vaak over de gevolgen, en weinig over de oorzaken.

[...]

Lees verder op Groene.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Niet de bank maar de staat hoort het geld te scheppen

De crisis was het gevolg van geldcreatie door private banken. Maak dat tot het ultieme recht van de overheid. Dat voorkomt ‘bubbles’, menen Klaas van Egmond en Bert de Vries.

De crisis was het gevolg van geldcreatie door private banken. Maak dat tot het ultieme recht van de overheid. Dat voorkomt ‘bubbles’, menen Klaas van Egmond en Bert de Vries.

Kunstenaars, wetenschappers en journalisten hebben de wezenlijke taak maatschappij en politiek een spiegel voor te houden. De acteurs van de toneelgroep De Verleiders leggen iedere avond aan een volle zaal uit dat het onnodig en onwenselijk is dat private banken geld scheppen; dat kunnen we zelf wel.

Zeven jaar na de financiële crisis willen ze via het burgerinitiatief ‘Ons Geld’ de Tweede Kamer dwingen het probleem meer fundamenteel aan de orde te stellen. Journalist Joris Luyendijk rapporteert vanuit Londen over een amoreel geworden financieel systeem dat zo ingewikkeld is gemaakt dat niemand het meer kan overzien. En omdat van enige wisselwerking tussen economie en financieel bestel in wetenschappelijk opzicht nog nauwelijks sprake is, hebben ondergetekende milieukundigen zich maar in dit niemandsland gewaagd en die wisselwerking onderzocht. Tenslotte waren het ook natuurwetenschappers die ruim 40 jaar geleden in hun rapport aan de Club van Rome de huidige spanningen tussen afnemende hulpbronnen en groeiende wereldbevolking hebben voorzien.

[...]

Lees verder op NRC.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

VS: Deze factoren jagen de huizenprijzen de lucht in

Het ziet er behoorlijk rooskleurig uit voor mensen die hun huis willen verkopen in de Verenigde Staten. Het aanbod in woningen weegt niet meer op tegen de groeiende vraag, vooral nu de rente ‘nog’ eventjes laag is en men wilt profiteren van een goedkope hypotheek.

Vooral in de staten Denver en Los Angeles, samen goed voor ruim 42 miljoen inwoners, blijkt er een gigantische behoefte te bestaan aan woningen waar kopers elkaar gigantisch aftroeven met enorme opbiedingen. Een heuse ‘opbied – oorlog’ lijkt er te zijn uitgebroken waar je als verkoper van je optrekje alleen maar blij van kunt worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

11 mei: Stakingen en forse looneisen in Duitsland en 6 andere dingen die je moet weten

Na jaren van loonmatiging wil  Otto Normalverbraucher ook profiteren van de groei en als het niet goedschiks gaat, dan maar afdwingen via een staking. Arne Petimezas van AFS Group, praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs