Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16061 tot 16065
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Het einde van de OPEC komt steeds dichterbij

De dominante rol van de OPEC in de globale oliemarkt loopt serieus gevaar. Het oliekartel had bijna een halve eeuw lang een behoorlijke macht over de olieprijzen. Zo weerhield de OPEC de prijzen ervan om te ver te zakken, maar wist het kartel ook onhoudbaar hoge olieprijzen te vermijden.

De macht van de OPEC staat echter op het spel dankzij de opkomst van olieproductie in Amerika. ‘Het einde van OPEC’ kan dan ook wel eens dichter bij zijn dan we nu denken. Dat zegt ten minste Edward Morse, hoofd wereldwijde grondstoffenresearch bij Citigroup. De schalierevolutie vormt een steeds groter wordende bedreiging voor Saudi-Arabië en OPEC, zo schreef Morse in een rapport op maandag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

VS: Griekenland moet oplossing zoeken

De Verenigde Staten dringen er bij Griekenland op aan een overeenkomst te sluiten met zijn geldschieters over de schuldenproblematiek. Anders kan het land op zeer korte termijn te maken krijgen met meer malaise.

De Amerikaanse minister van Financiën, Jack Lew, zei dit woensdag in een telefoongesprek met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis. Volgens Lew moeten de Grieken zich constructief opstellen in de onderhandelingen om een oplossing te vinden voor de schuldenkwestie.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Paulson en Soros verkopen aandelen in goudmijnen

De grote hedgefondsen van Paulson en van Soros hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar een deel van hun beleggingen in goudmijnen van de hand gedaan, zo schrijft Reuters. Soros Fund Management verkleinde haar belang in Market Vectors Gold Miners ETF in het laatste kwartaal van vorig jaar met 27% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. Ook verkocht zijn fonds alle 483.570 aandelen in Barrick Gold Corp, een positie die destijds een waarde van ongeveer $7,1 miljoen had.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Oekraïense soldaten gaan voor de vlucht vooruit

Het einde van de Koude Oorlog lijkt een verzinsel te zijn, ontstaan op het einde van de jaren ’80 of begin jaren ’90 wanneer het duidelijk was dat de wereld genoeg had van het onophoudelijke gebikkel tussen de Verenigde Staten (VS) en de toenmalige Sovjet-Unie.

Nu, echter, ziet het ernaar uit dat de ogenschijnlijke vriendschap tussen de politieke concurrenten voorbij is. Hoewel vorige week een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne is afgesproken, zijn de gevechten nog volop bezig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Werkloze vindt miljoenen #goudschat

De werkloze Brit Terry Herbert moet het dan zonder loonstrookjes stellen, arm is hij beslist niet. Althans, niet meer: Herbert vond deze zomer een goudschat, die nu miljoenen waard blijkt te zijn.

3,6 miljoen euro wel te verstaan, waar Herbert zelf de helft van opstrijkt. De andere helft gaat naar de eigenaar van de grond waarop de gelukkige vinder de schat vond, aldus de Burton Mail vrijdag.