EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16061 tot 16065
Geplaatst op: maandag 30 maart 2015

Tegenlicht over vervuilende recycling van goud uit afval

Tegenlicht zond gisteravond een documentaire uit over de winning van goud, zilver, koper en andere waardevolle metalen uit (elektronisch) afval. Dat gebeurt ook in derdewereldlanden, op een manier die niet alleen zeer vervuilend, maar ook zeer inefficiënt is. Een documentaire over de donkere kant van recycling.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 30 maart 2015

Column Kees de Kort | Vergrijzende arbeidsmarkt in de VS

Macro-econoom Kees de Kort constateert een vergrijzende arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. "er zijn opgeteld 14 miljoen banen bijgekomen, en 15 miljoen in de groep 55-plussers ."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 30 maart 2015

Duurzame energie, het nieuwe zwarte goud

Het nieuwe elektriciteitssysteem dat op Bonaire is geïntroduceerd heeft geleid tot een meer betrouwbare elektriciteitsvoorziening, meer werkgelegenheid, minder afhankelijkheid van olie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. Bewoners betalen momenteel $0,22 / kWh voor elektriciteit terwijl de prijzen 7 jaar geleden nog zo’n $0,50 / kWh waren.

Op het vlak van duurzame energie is Nederlands bijzondere gemeente Bonaire een absoluut schoolvoorbeeld. De wind turbines op het eiland produceren 40 tot 45% van de totale jaarbehoefte. Wanneer er niet genoeg windenergie voor handen is nemen diesel generatoren het over. Deze draaien op zowel traditionele- als biodiesel. Met behulp van algen die gekweekt worden op Bonaire’s zoutvlaktes is het de bedoeling om biobrandstof te maken dat gebruikt kan worden in de bestaande generatoren om zo tot een duurzame energie score te komen van 100%. Voor de Caraïben een unicum.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 maart 2015

30 maart: Griekse rijkentaks, toeristen-btw en 7 andere dingen die je moet weten

Hoe gaat de lijst met hervormingsvoorstellen van de Griekse regering er precies uitzien? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 30 maart 2015

Gaat Egypte Gaza binnenvallen?

Verschillende Egyptische media laten weten dat het Egyptisch leger groen licht heeft gekregen om Gaza binnen te vallen.

Verschillende Egyptische media laten weten dat het Egyptisch leger groen licht heeft gekregen om Gaza binnen te vallen.

Of dit ook echt zo is, is niet 100% zeker. Wat we wel weten is dat dat de vijandschap tussen Cairo en Hamas blijft groeien. In het begin van maart heeft het Egyptisch Hooggerechtshof Hamas als een terroristische organisatie abestempeld.  Dit betekent dat leden en sympathisanten gearresteerd mogen worden en hun bezittingen geconfiskeerd.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs