Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 16071 tot 16075
Bron: 401k.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Lage rente funest voor pensioen

De lage rentestand is funest voor onze pensioenopbouw. Vooral mensen die nog maar een korte tijd tot aan hun pensioen hebben kan dit nadelig zijn. Pensioenfondsen beleggen immers met het gehele opgebouwde vermogen en als de rente tegenvalt, dan vallen de resultaten ook tegen. Dit gaat weer ten koste van de hoogte van uw pensioenopbouw en uiteindelijk dus ook uw pensioenuitkering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Waarom de witwas praktijken bij HSBC bank geen verrassing mag heten

Deze week werd bekend gemaakt dat de Britse HSBC bank voor maar liefst honderd miljard dollar (!) had verduisterd ten faveure van haar puissant rijke klanten, met high profile namen als David Bowie, Michael Schumacher en Phil Collins. Opmerkelijk is dat HSBC bank ongehinderd z’n gang kon gaan, want de praktijken liepen van 1988 tot 2007. Het is dat een klokkenluider met de gegevens vandoor ging en ze lekte aan een clubje onderzoeksjournalisten, anders wisten wij van niets. Wat nu volgt is een parlementair onderzoek. HSBC bank deed snel een mea culpa, maar bagatelliseerde tegelijkertijd het witwassen door te zeggen dat het een ‘verschijnsel uit het verleden is’ en dat ‘er fouten zijn gemaakt’. That’s it. Bankiers en persoonlijke verantwoordelijkheid nemen, het blijft water en vuur.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Waarom Jack Ma, de rijkste man van China, niet onkwetsbaar is voor de lange arm van Beijing

Internetondernemer Jack Ma is met afstand de succesvolste Chinese zakenman van het moment. Juist daarom moet hij op zijn tellen passen, want met de Chinese overheid valt niet te spotten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Russische columnist roept lezers op hun geld uit de banken te halen

Terwijl de roebel steeds verder wegzakt, groeit bij veel Russen de angst dat ze door de stijgende prijzen op korte termijn niet meer in hun levensonderhoud zullen kunnen voorzien. Zoveel is duidelijk nu zelfs de zakenkrant Vedomosti, een samenwerkingsverband tussen de Financial Times en The Wall Street Journal, een column publiceert waarin de Russen worden opgeroepen hun geld van de bank te halen en om te zetten in dollars.

“Het is beter je geld in een buitenlandse munt aan te houden - liever dollars dan euro’s want de Amerikaanse economie doet het beter dan de Europese - en jezelf voor te bereiden op wat volgens veel economen een terugkeer naar de jaren negentig zou kunnen worden,” werpt Andrey Panov, freelance columnist bij Vedomisti, op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Overheid leent bijna gratis voor vijf jaar

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2,3 miljard euro geleend voor vijf jaar. 

De verwaarloosbare rente over de lening was daarbij aanzienlijk lager dan bij de vorige, vergelijkbare veilingen.

De gemiddelde rente op de lening tot januari 2020 kwam uit op 0,01 procent. Bij de vorige veiling, in september, moest nog een rente van 0,4 procent worden geboden om vijfjarige obligaties te slijten. In mei en april kwam het rendement op vergelijkbare leningen uit op 0,6 en 0,8 procent.