Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16076 tot 16080
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Overheid leent bijna gratis voor vijf jaar

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2,3 miljard euro geleend voor vijf jaar. 

De verwaarloosbare rente over de lening was daarbij aanzienlijk lager dan bij de vorige, vergelijkbare veilingen.

De gemiddelde rente op de lening tot januari 2020 kwam uit op 0,01 procent. Bij de vorige veiling, in september, moest nog een rente van 0,4 procent worden geboden om vijfjarige obligaties te slijten. In mei en april kwam het rendement op vergelijkbare leningen uit op 0,6 en 0,8 procent.

Bron: curiales.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Bitcoin. De nachtmerrie van bankiers?

Wat is een Bitcoin? De elektronische valuta is nog maar een paar jaar in de omloop, maar heeft het financieel etablissement op haar grondvesten doen schudden. Hoewel het elektronische geld nog in de kinderschoenen staat, heeft het een pijlsnelle ontwikkeling ondergaan. Aanvankelijk werd de cryptovaluta alleen op kleine schaal gebruikt, maar tegenwoordig beginnen steeds meer grote bedrijven Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. De opmars van Bitcoin is niet onopgemerkt gebleven. Verscheidene prominenten uit de financiële wereld hebben zich er al tegen uitgesproken. Waarom zien zij Bitcoin als een gevaar?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Market Update (10 februari 2015)

Bezorgde Grieken kopen meer goud, China tegen Amerikaans plan om Oekraïne te bewapenen, opnieuw een bitcoin beurs verdwenen, Citi voorziet einde van de OPEC bij deze olieprijs en Russische sancties kostten EU €21 miljard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

SwissLeaks: "Slechts topje van de ijsberg"

De journalisten die de belastingontduiking en fiscale fraude bij de Zwitserse tak van de bank HSBC aan het licht brachten, hebben slechts toegang gehad tot 'het topje van de ijsberg'. Dat zegt ex-HSBC-medewerker Hervé Falciani, die de gegevens lekte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Eurozone stort in als Griekenland vertrekt

Mocht Griekenland gedwongen worden de eurozone te verlaten, dan zullen andere landen onherroepelijk volgen en daarmee zal het blok van de euro omvallen, dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dit weekend.

De nieuwe linkse Griekse overheids is bezig met de nieuwe onderhandelingen rondom het terugbetalen van zijn schulden. Daarnaast is het bezig beleid waarover eerder overeenkomst is bereikt met internationale schuldeisers, terug te draaien. In een interview met de Italiaanse staatszender RAI, zei Varoufakis dat de Griekse schulden zullen moeten opgelost als onderdeel van een oplossing voor de eurozone als geheel. Hij vroeg dan ook om een nieuwe investeringsdeal van massale omvang. Een investeringsprogramma dat wordt bekostigd door de Europese Investerings Bank.