Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 16081 tot 16085
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Zweden verlaat na 18 jaar het streefdoel van een begroting op overschot

De centrumlinkse regering van Zweden wil het officiƫle begrotingsoverschot van 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) achter zich laten. De sociaaldemocraten voerden in 1997 zelf die regel in, "voor de duur van een conjunctuurcyclus", om geld opzij te zetten voor de kosten verbonden aan de vergrijzing van de bevolking.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Waarom mag China zoveel goud kopen?

Waarom staat de VS toe dat China zoveel goud verzamelt? Volgens Jim Rickards is daar een logische verklaring voor te vinden. In een ingezonden artikel op de Daily Reckoning schrijft hij dat China als tweede grootste economie ter wereld een belangrijke rol speelt en dat het in het belang van de rest van de wereld is dat ook China goed voorbereid is op een ‘reset’ van het wereldwijde financiële systeem. 

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Wat? Goud legt een pennant patroon af!

De goudprijs noteert bijna 5 keer hoger dan 15 jaar geleden. Toegeven, de goudprijs stond toen op het laagste punt sinds de gold-spike uit 1980. Anderzijds heeft de goudprijs in de afgelopen drie jaar een derde van zijn kracht ingeleverd wat ons brengt naar een bijzonder moment. De goudkoers maakt een zogeheten “pennant pattern”, een term dat in technische analyse gebruikt wordt, en zeker niet zonder reden!

[...]

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Ook centrale bank Israël vergreep zich aan het onvermijdelijke

Het wordt nu steeds duidelijker. Een nieuwe fase in het economisch experiment blijkt aangebroken, waarin de Europese Centrale Bank een hoofdrol speelt. Het was immers deze ECB die als eerste centrale bank in juli 2014 de rente voor het plaatsen van deposito’s met een negatieve rente bestrafte. Maar nu, ruim een half jaar later, hebben Zwitserland en Zweden zich bij deze groep aangesloten. En het ziet er naar uit dat het ‘niet’ bij de twee landen zal blijven.

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

India trekt goud weer tot boven $ 1200

Versoepelde importmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de goudprijs weer een zwaai naar boven maakte. De importen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar goud in India waardoor goud steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]