Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 16086 tot 16090
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Industriële produktie in Nederland krimpt verder

Het CBS publiceerde deze week de cijfers over de Nederlandse industriële produktie over 2014. In het persbericht schrijft het CBS:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Deze man gooide de Zwitserse miljardairsrekeningen op straat

Gezocht in Zwitserland, op weg naar een politieke carrière in Spanje: het opmerkelijke verhaal van HSBC-klokkenluider Hervé Falciani.

Een klokkenluider die graag in meerdere touwen tegelijk hangt, dat beeld doemt op van Hervé Falciani. De voormalige HSBC-medewerker is de bron van nieuwe informatie dat de Zwitserse tak van HSBC duizenden rijke rekeninghouders actief hielp bij het ontduiken van belasting. Dit is niet de eerste keer dat zijn informatie tot een klopjacht op belastingontduikers leidt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Waarom de Canadese olieproductie zal worden verhoogd

De scherpe daling van de prijzen van olie zullen leiden tot tragere economische activiteiten in de Canadese provincie Alberta, dat zegt Jim Prentice, premier van Alberta tegenover cnbc. Prentice gaat er echter wel vanuit dat er productieverhogingen van olie op de loer liggen.

‘Het wordt een moeilijke tijd. En we gaan ervan uit dat dit voorlopig nog wel aanhoudt. Zeker voor de komende 18 maanden we verwachten we nog lage prijzen’, zei de premier. ‘Wij verwachten dat er minder booractiviteiten zullen zijn, maar onze economie kan dat aan.’ Echter verwacht de expert dat de productie van olie weer zal toenemen. ‘We zullen in de komende 2 jaar meer productie gaan zien.’

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

'Aan Vladimir Poetin worden geen ultimatums opgelegd'

'Aan Vladimir Poetin worden geen ultimatums opgelegd. Niemand heeft dat ooit gedaan en niemand kan dat, zelfs als ze het zouden willen.'

Dat heeft Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin op de Russische radiozender Govorit Moskva gezegd.

Peskov reageerde daarmee op een bericht als zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Russische president tot woensdag hebben gegeven om een nieuw vredesplan te aanvaarden om nieuwe sancties te vermijden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Zwitserse bank UBS ziet winst toenemen

UBS heeft de winst in het vierde kwartaal zien toenemen. De grootste bank van Zwitserland profiteerde onder meer van een belastingbate en goede prestaties bij de investeringsbank.

De nettowinst kwam uit op 963 miljoen Zwitserse frank (circa 920 miljoen euro), inclusief een belastingbate van 493 miljoen frank. Dat maakte de bank dinsdag bekend. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 917 miljoen frank winst in de boeken gezet. Analisten rekenden voor afgelopen kwartaal vooraf op een winst van 789 miljoen frank.