Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16091 tot 16095
Bron: gasinbeeld.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Schateiland Nederland:hoe onze bodemschat een ziekte veroorzaakte

In 1963 werd bepaald dat de overheid 70 procent van de totale gaswinst opstreek. Later werd dat aandeel nog wat hoger. De welvaart en de sociale zekerheid van Nederland zijn deels gebouwd op aardgasverdiensten. De industrie en de glastuinbouw hebben profijt gehad van voor hen gunstige gastarieven. Maar het is niet louter goud wat er blinkt. Er waren ook verliezers, zoals mijnwerkers en kolenhandelaren. En de manier waarop de aardgasbaten zijn besteed, staat bloot aan kritiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Compromis: 10 puntenplan moet Griekenland overbrugging bieden

Kort voor de ingelaste vergadering van de Eurogroep lijkt er beweging in de coulissen te zijn. Volgens bronnen van het Duitse persbureau DPA binnen het Griekse ministerie van Financiën wordt er aan een tienpuntenplan gesleuteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Grootste fonds Denemarken heeft geen valutahedge

Het grootste beleggingsfonds van Denemarken, pensioenfonds ATP, zegt dat het niet de moeite heeft genomen om zijn beleggingen in dekken met een hedge voor het geval het valutaplafond tegenover de euro los wordt gelaten. Het scenario is namelijk simpelweg te ver gezocht, meldt het pensioenfonds.

Het fonds, dat zo’n 110 miljard dollar onder beheer heeft, zegt dat het financieel geen nut heeft om in te zetten tegen het huidige valutabeleid van Denemarken. Het huidige beleid bestaat al 3 decennia en heeft de volledige steun van het parlement van het land en de Europese Centrale Bank. ‘Wij vertrouwen er volledig op dat de centrale bank in staat is om het valutaplafond te handhaven’, zegt Carsten Stendevad, CIO bij het Deense pensioenfonds. ‘De centrale bank heeft nog veel wapens achter de hand en wij zijn dan ook volledig gerust op de situatie.’

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Goud ano 2015

Beleggen in Goud ano 2015 09 februari 2015 in Goud

Beleggen in Goud is veel besproken maar er zijn maar weinig beleggers met een fysieke positie in goud. Toen de goudprijs topte in 2011 was er geen krant zonder een artikel over goud. De laatste 3 jaar komt goud alleen in de schijnwerpers als de prijs in enkele dagen hard onderuit gaat. Volgens onze mening natuurlijk onterecht.

Beleggen in Goud, lees goud als onderdeel van een beleggingsportefeuille, biedt de belegger evenwicht in zijn portefeuille. Eigenlijk is goud een verzekering tegen onrust in het monetaire systeem. De Euro heeft de laatste 6 maanden zo’n 18% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Inmiddels staat de wisselkoers van de EUR/USD op 1,13.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Beleggers stappen in recordtempo in de Europese markt

Fondsen die zich richten op de Europese markt zagen massale instromen in de afgelopen week. Beleggers lijken er alles aan te doen om zo snel mogelijk Europese aandelen en obligaties (zowel staat- als bedrijfsobligaties) in hun bezit te krijgen.

Dankzij de enorme instroom richting de Europese markt, was het dan ook de week van de hoogste instroom ooit gemeten, zeggen analisten van Bank of America Merrill Lynch. De chaos omtrent Griekenland lijkt beleggers daarbij weinig te doen. Het feit dat Mario Draghi vorige maand aankondigde een verrassend groot kwantitatief verruimingsprogramma te starten, heeft de interesse gewerkt van investeerders wereldwijd.