Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16096 tot 16100
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Bitcoin bekend bij bijna helft Nederlanders

De bekendheid met de digitale munt bitcoin onder Nederlanders groeit. Volgens een recent onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van Nederlands eerste handelsbeurs CleverCoin weet 46 procent van de Nederlanders wat bitcoin is. Jongeren zijn er het meest van overtuigd dat bitcoin, of een variant daarop, het betaalmiddel van de toekomst is. Lees hoe Nederlanders denken over bitcoin, maar ook over goud, aandelen en een mogelijke 'grexit' op clevercoin.com

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Griekenland en EU nog lijnrecht tegenover elkaar

De Griekse premier Tsipras zegt dat hij geen haast heeft om tot een akkoord te komen met de eurolanden. "Wij zullen niet inbinden", zei hij tijdens een toespraak in het Griekse parlement. De partij wil zich aan de verkiezingsbeloften houden, verzekerde hij zijn achterban. 

Gisteren mislukte het top-overleg in Brussel over het Griekse schuldenpakket. De Griekse minister van Financiën Varoufakis stemde niet in met de voorstellen van de Eurogroep over een nieuw hulppakket. Hij liet weten dat het bestaande hulpprogramma juist deel is van het probleem, niet van de oplossing. 

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Voorzitter Turkse centrale bank riskeert 2 jaar cel... omdat hij de rente niet verlaagde

De openbare aanklager van Ankara heeft een klacht neergelegd tegen de voorzitter van de Turkse centrale bank. Volgens de Turkse nieuwszender Haber7 wordt Erdem Basci ervan beschuldigd het Turkse volk zware schade te hebben toegebracht door een foute rentepolitiek te voeren. Volgens de openbare aanklager riskeert Basci zelfs 2 jaar cel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Noodkreet bankiers: Grieken blijven spaargeld weghalen

Griekse bankfunctionarissen zouden een dringend beroep hebben gedaan op de gouverneur van de centrale bank om extra noodkrediet beschikbaar te stellen. Het spaargeld zou nog steeds de Griekse banken uitstromen.

Dat meldt Bloomberg op gezag van ingewijden. Het Griekse dagblad Kathimerini meldde vorig week dat in januari en begin februari in totaal 15 miljard euro van rekeningen zijn gehaald. De Grieken hebben in totaal 145 miljard op de bank staan, tegen 160 miljard eind 2014. Sinds gesprekken tussen de Griekse regering en de eurozone maandagavond op niets uitliepen, is dat tempo nog toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Griekenland was al kapot voor het zich bij de eurozone aansloot

Europa is haar maatschappelijke kernwaarden uit het oog verloren, meent voormalige Turkse minister van Economische Zaken Kemal Dervis:”In de voorbije vijf jaar heeft de eurozone een strikt beleid gevolgd van besparingen en structurele hervormingen, zonder daarbij de expliciete toestemming te vragen van de kiezers.”