Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16096 tot 16100
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

9 redenen waarom de 1.100 miljard euro van Draghi geen goed idee zijn

De Belgische economieprofessor Georges Ugeux, ooit vice-president bij de beurs van New York en is nu chief executive bij zakenbank Galileo Global, haalt in zijn blog op Le Monde zwaar uit naar het programma voor kwantitatieve versoepeling dat vorige week door Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) werd voorgesteld. Professor Ugeux ziet negen redenen waarom het plan van Draghi niet zel werken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Pensioen wordt kariger in 2015: korting opbouw, maar geen lagere premie

Volgens nieuwe fiscale regels mogen werknemers dit jaar minder pensioen opbouwen bij hun werkgever. Deze versobering gaat echter mondjesmaat gepaard met verlaging van pensioenpremies. Per saldo worden pensioenen kariger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Radicale economist wordt Grieks minister van Financiën

Griekse verkiezingen Yanis Varoufakis, dat is de naam van de nieuwe Griekse minister van Financiën, die vandaag door Syriza. De 53-jarige Atheense hoogleraar Economie, die de opgelegde besparingsmaatregelen "fiscale waterboarding" noemde, moet na de linkse verkiezingsoverwinning van zondag met de geldschieters van Griekenland gaan onderhandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Aandelen op duurste punt in 10 jaar

Het voelt misschien niet zo, maar aandelen zijn momenteel echter duurder dan ze geweest zijn sinds 2005. Toch geven de meeste beleggers aan dat ze zich weinig zorgen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Bundesbank’s Weidmann: Griekenland moet hervormen

Nu de Links-radicale partij Syriza de verkiezingen in Griekenland heeft gewonnen, is het volgens Jens Weidmann, president van de Bundesbank, noodzakelijk dat Griekenland zich houdt aan de overeenkomsten die eerder zijn gesloten. Hij hoopt daarnaast dat de nieuwe overheid geen beloftes zal maken die het niet kan inlossen.