EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16096 tot 16100 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2015

De grootste geld print machine ter wereld moet men nog aanzetten

Tijdens het laatste bezoek van IMF-topvrouw Christine Lagarde aan China heeft de Chinese overheid formeel gevraagd dat de Chinese Yuan opgenomen zou worden in de korf van internationale munten die behoren tot de Special Drawing Wrights – de zogeheten SDR’s. Als dit gebeurt zou dat een grote verandering betekenen in het monetaire landschap.

SDR’s werden door het IMF gecreëerd in 1969 als een equivalent van 0,888671 gram goud. Na de val van de goudstandard in 1973 met het Bretton Woods akkoord werden de SDR’s gekoppeld aan een mandje met valtua dat op de dag van vandaag bestaat uit Euro’s, Amerikaanse Dollars, de Japanse Yen en het Britse Pond.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2015

GFMS: Beleggers kochten 20% minder zilver in 2014

De vraag naar beleggingszilver was vorig jaar 20% lager dan in 2013, zo schrijft Thomson Reuters GFMS in haar nieuwste Silver Survey 2015. In 2013 steeg de vraag nog met 27%, omdat de daling van de zilverkoers veel beleggers aanspoorde in te stappen of edelmetaal bij te kopen. Maar door de zwakke prijsontwikkeling in 2014 (20% omlaag in dollars en 9% omlaag in euro) waren beleggers het afgelopen jaar minder gretig met zilver kopen.

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2015

Gold Trail: Hoe fiatgeld uw koopkracht aantast (Deel XXXIII)

In de meeste soorten fractionele geldsystemen is er een absolute limiet aan hoe ver de hoeveelheid krediet (schuld) opgerekt kan worden. Zelfs wanneer banken toestemming krijgen een veelvoud uit te lenen ten opzichte van hun goudreserves, uiteindelijk zal de relatief constante hoeveelheid goud in hun kluizen de kredietcreatie op een gegeven moment stoppen. Geldontwaarding ligt voortdurend op de loer.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2015

Amerikaanse werkloosheid naar laagste niveau sinds 2008

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in april een stuk sterker toegenomen dan in de voorgaande maand. Er kwamen per saldo 223.000 banen bij (exclusief de landbouwsector), tegen een herziene 85.000 in maart. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

De toename is wel wat minder sterk dan economen hadden voorzien. Zij rekenden gemiddeld op een aanwas van 228.000 arbeidsplaatsen. De toename in maart is bovendien een stuk kleiner dan de eerder gemelde 126.000 banen. De werkloosheid daalde zoals voorzien van 5,5 naar 5,4 procent, het laagste niveau sinds mei 2008.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2015

Zo speelt J.P. Morgan in op de dollarkoers

De recente ommekeer voor de koers van de dollar zal ervoor zorgen dat aandelen van Amerikaanse bedrijven die het grootste deel van hun omzet uit het buitenland halen, zullen opveren. Dat verwacht ten minste Dubravko Lakos-Bujas, chief U.S. equity strategist bij JP Morgan Chase & Co.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs