Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 1611 tot 1615
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Grote problemen voor Amerika

De cijfers op de arbeidsmarkt in Amerika zijn matig. 'Er is niet veel te beleven', zegt macro-econoom en economie-commentator van BNR Kees de Kort. Ook het aantal faillissementen neemt weer toe in de VS.

'Er heeft een ommezwaai plaatsgevonden. De aantallen zijn in vergelijking met een aantal jaar geleden nog steeds heel veel lager, ook omdat de rente zo laag. Maar het is altijd oppassen geblazen als de berichten veranderen van minder naar meer', zegt De Kort. En dat past in het plaatje dat de Amerikaanse groei-ontwikkeling ook niet denderend is. 'Die staat eerder onder druk dan dat het aantrekt.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Stijgende globale spanningen helpen goudprijs richting $1.300

In alle stilte is de goudprijs een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De goudprijs staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de goudprijs steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en goud 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan goud, is dat vaak een positief signaal voor beide edelmetalen. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Britse inflatie blijft stijgen…

In juni 2016 besloot de meerderheid van de Britse bevolking om de Europese Unie te verlaten. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en in die tijd is er heel wat gebeurd. Zo is inmiddels de Brexit-brief in Brussel overhandigd en de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Brussel zijn gestart.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Verbleking Great Barrier Reef kan 10.000 jobs kosten

De grootschalige verbleking van koraal in de Australische Great Barrier Reef zou het gebied 1 miljoen bezoekers per jaar kunnen kosten. Dat staat gelijk aan een verlies van 1 miljard Australische dollar (of 750 miljoen Amerikaanse dollar) aan opbrengsten uit toerisme. Dit stelt een onafhankelijke onderzoeksorganisatie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Goudprijs kan negatieve trend doorbreken

De goudprijs staat opnieuw op het punt de negatieve trendlijn van de afgelopen jaren te doorbreken. Na het bereiken van haar all-time high in september 2011 kwam goud in een neerwaartse trend, waarbij steeds lagere toppen behaald werden.