Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 1611 tot 1615
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Grondstoffen goedkoopst tegenover aandelen sinds 1999

Grondstoffen zijn sinds 1999 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van aandelen als nu. De Amerikaanse S&P 500 index staat na een bull market van acht jaar ruim drie keer zo hoog als het dieptepunt van 2009, terwijl de Thomson Reuters Commodities Index in dezelfde periode per saldo juist omlaag ging.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Alleen diamant ontsnapt aan verbod op handel in cash

In tegenstelling tot andere 'edele stoffen' krijgt de diamantsector in de nieuwe antiwitwaswet geen totaalverbod op onderlinge aankopen met cashgeld. Minister van Financiƫn Johan Van Overtveldt (N-VA) noemt een cashverbod "mogelijk disproportioneel". Dat schrijft De Morgen vandaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Chinese steden snel zonder cash geld?

In de Chinese steden wordt fysiek geld steeds meer een zeldzaamheid. Dat is het gevolg van de mobiele betalingen, die de Chinese consumentenmarkt in minder dan drie jaar volledig hebben verantwoord.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 24 juli 2017

Verzekering tegen waardedaling dollar sinds 2009 niet zo duur

De kosten om je te verzekeren tegen een waardedaling van de dollar zijn gestegen naar het hoogste niveau sinds 2009, zo meldt Bloomberg. Valutahandelaren die dit valutarisico willen afdekken door middel van een optiecontract betalen daar voor het eerst in acht jaar tijd namelijk weer een extra premie voor.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 24 juli 2017

Helft Amerikanen heeft geen financiele buffer

Bijna de helft van alle Amerikanen houdt aan het einde van de maand niets over, omdat hun uitgaven groter zijn dan hun inkomen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het het Center for Financial Services Innovation (CFSI), een onderzoeksbureau dat de financiële situatie van de Amerikaanse bevolking peilt. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Amerikaanse huishoudens geen financiële buffer heeft om tegenslagen op te vangen.