Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 1611 tot 1615
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Als je 7 jaar geleden voor 50 euro bitcoins had gekocht, dan was je nu miljonair

De koers van de virtuele munt bitcoin blijft maar stijgen. In 2010 kostte één bitcoin nog 0,09 dollar, vandaag is dat 1.762,76 dollar. Dat is een stijging van ongeveer 20.000 procent. Mocht je destijds 50 euro in de munt geïnvesteerd hebben, dan was je nu miljonair geweest.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

China zegt opnieuw miljardeninvestering toe voor nieuwe zijderoute

China steekt miljarden extra in het nieuwe zijderouteproject. In totaal zou het gaan om een kapitaalinjectie van 124 miljard dollar (ruim 113 miljard euro).

De Chinese president Xi Jinping zegt de investering zondag toe tijdens een topconferentie over het Chinese initiatief 'Gordel en Weg', beter bekend als de 'Nieuwe Zijderoute'. Vertegenwoordigers van tientallen landen zijn op de conferentie aanwezig.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Bijna ‘full-employment’ in de VS, toch stijgen de lonen niet. Waarom?

“Wanneer de werkloosheidsgraad op 4,4% staat, er sinds 2001 nooit meer jobaanbiedingen waren dan vandaag en werknemers sinds 2007 hun oude job nooit sneller inruilden voor een nieuwe dan nu, zijn alle voorwaarden voldaan voor een ‘normale’ loonstijging van 3,5 à 4% per jaar”, schrijft econoom Michelle Meyer van Bank of America in een nota aan haar klanten. Maar toch is dat niet het geval, want de lonen stijgen slechts à rato van 2,5% per jaar. Economen buigen zich al een tijd over de achterliggende oorzaak van het buitengewone fenomeen van stagnerende lonene. Ze komen met 2 verklaringen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Duitsland blijft het goed doen!

De Duitse economie blijft dé steunpilaar van de Europese economie. Uit groeicijfers blijkt alweer de economische kracht van Duitsland. 

De Duitse economie groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,6 procent en op jaarbasis sterkte het bruto binnenlandse product met 1,7 procent aan. De Duitse motor trekt al verschillende jaren de Europese economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Goed nieuws voor kernenergie: windmolens zullen nooit hun verwachtingen invullen!

Meer jobs, minder uitstoot van broeikasgassen, onafhankelijkheid van olie uit het Midden-Oosten… windenergie lijkt enkel voordelen te hebben. Zo stelt men het ons toch voor. Maar wie de rekening maakt ontdekt dat windenergie helemaal niet zo milieuvriendelijk is en helemaal geen bedreiging vormt voor kern- en steenkoolcentrales!

Dat verhaal mag u natuurlijk niet te weten komen. Overheden spenderen miljarden aan subsidies voor windmolenparken. Kritiek mag je dus niet geven.