Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16106 tot 16110
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

OPEC: ‘Olieprijs op lange termijn naar $200 per vat’

Het is voor oliebedrijven noodzakelijk om te blijven investeren in nieuwe olie voorraden. Wanneer bedrijven dit niet doen, kan de olieprijs wel eens naar $200 per vat oplopen. Dit verwacht Abdalla El-Badri, secretaris-generaal bij de OPEC. 

‘Wanneer er niet wordt geïnvesteerd in de winning van olie- en gas, krijg je prijzen van meer dan $200 per vat’, zo stelde El-Badri tijdens een interview.

De prijzen van olie zijn in de laatste maanden in een vrije val geraakt. De prijs voor een vat Crude olie daalde vorig jaar met 46%, toen bleek dat de OPEC niet zou wijken van het huidige productie quotum.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Rob Putter: ik houd het liever nog even op dollars

De kwakkelende economie van Europa wordt met een reeks onzekerheden geconfronteerd. Griekenland, onrust in Oekraïne. Bij dit alles krijgt de euro een flink pak slaag. En er zijn nog een paar ronden te gaan, denkt Rob Putter.

Ik hoor voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager destijds nog vol overtuiging roepen dat al die miljarden voor Griekenland absoluut terugkomen. Niet dus. Griekenland kleurt rood. De Europese Unie vindt dat Griekenland zich desondanks aan de betalingsverplichting moet houden. Griekenland vindt van niet.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Grootste omvormerproducent vergroogt massaontslag naar 1.600 banen

Dit meldt het concern, dat ook verklaarde niet te verwachten nog winst te gaan draaien dit jaar door een krimpende vraag.

Ongeveer een derde van het werknemersbestand moet vertrekken. Eind december had SMA Solar ongeveer 4.600 werknemers. Het onslag moet tegen juni zijn afgerond. In thuismarkt Duitsland worden 1.300 werknemers ontslagen. Eerder meldde SMA Solar nog dat 600 banen werden geschrapt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

DNB voegt ruim 9 ton aan goudvoorraad toe

De Nederlandsche Bank heeft in december 9,61 ton goud aan haar reserve toegevoegd, zo bericht Reuters op basis van de nieuwste cijfers van het IMF. Het is voor het eerst in zestien jaar dat de Nederlandsche Bank goud aan haar reserves toevoegt en voor het eerst sinds 2008 dat de omvang van de totale goudvoorraad verandert.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Syriza gaat Brussel en Frankfurt uitdagen

De verkiezingen in Griekenland zijn voorbij en met een straatlengte voorsprong is het linkse Syriza als eerste over de meet gekomen. Nog op zondagavond hamerde partijleider Alexis Tsirpas dat door de overwinning van zijn partij er een einde was gekomen aan het harteloze bezuinigingsbeleid en aan de voortdurende vernedering van het land door de Trojka.