Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16106 tot 16110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Geef toe, overheidsschulden worden NOOIT terugbetaald

De Griekse schuldenberg staat in het middelpunt van de belangstelling. Zal Griekenland er in slagen zijn schulden terug te betalen of niet. Maar als we naar de financiële geschiedenis kijken, weten we het antwoord al: Nee, want overheden betalen nooit hun schulden terug.

Toen Griekenland enkele jaren geleden 2 reddingsboeien kreeg toegeworpen, was dit nog onder het motto om het land te helpen. Maar de Europese beleidsmakers wisten wel beter, dit was enkel om tijd te kopen. Na de herstructurering van de schulden had Griekenland nog steeds een schuldengraad van 175 % van het bbp – onhoudbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Nederlands eerste bitcoinplatform is een feit!

CleverCoin. Zo heet Nederlands allereerste bitcoinbeurs. En, het platform is meteen een gedroomde partner wanneer je een betrouwbare plaats zoekt om in de virtuele munt te kunnen handelen.

Want, niet alleen krijgt het de zegen van Adam Draper van Boost VC maar wordt CleverCoin nog eens gesteund door Silicon Valley. Daar zien heel wat investeerders het potentieel van de handelsbeurs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekse staatskas bijna leeg, dit is de kostprijs van een Grexit

Het is nog onduidelijk of er nu een bankrun gaande is in Griekenland of niet. Maar een ding staat vast: Griekenland geraakt zonder geld … en snel. Het grootste probleem van de nieuwe regering is niet de uitstroom van geld te beperken maar wel om zelf aan geld te geraken.

De Grieken staan er niet bekend om om stipte en goede belastingbetalers te zijn. Maar de onzekerheid van het land binnen de Eurozone zorgt er voor dat de Grieken nog minder hun belastingen betalen. Ze houden het geld liever bij zich (of in het buitenland) in afwachting wat er met het land gaat gebeuren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Dit toonaangevende hedgefund bezit miljarden aan goud

De meeste beleggers kennen hem waarschijnlijk wel: Ray Dalio. Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefundbedrijf ter wereld. Daarnaast is Dalio een van de meest bekende managers van Wall Street.

Dalio studeerde ooit af aan Harvard en richtte daarna in 1996 het All Weather fund op. Met dat fonds zorgde hij voor een vernieuwing van wat traditioneel als optimale asset allocatiemodellen werden gezien. In plaats van alleen te kijken naar de spreiding binnen portefeuilles gebaseerd op posities in bepaalde beleggingscategorieën, keek Dalio ook naar bijvoorbeeld inflatieverwachtingen voor het managen van portefeuilles. Hij paste vervolgens de omvang van sommige posities en de daarbij behorende risico’s aan op basis van specifieke scenario’s voor de inflatie en groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Deze mensen hebben een geheime rekening in Zwitserland

SwissLeaks onthulde de bankgegevens van 106.458 HSBC-klanten uit 203 landen. Daaronder heel wat bekende sportmensen, rocksterren, Hollywood-acteurs, royalty, politici, zakenlui en rijke families. Druppelsgewijs vinden veel van die namen hun weg naar de media. Deze mensen staan alvast op de lijst.