Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16111 tot 16115
Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Chinese boer vindt goudklomp van bijna 8 kilo

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp goud van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk goud vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver goud is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Bancaire wereld heeft niets geleerd van crisis

De euro drijft een wig tussen de volken en maakt alles kapot wat we in de afgelopen tientallen jaren hebben opgebouwd. Politiek zorgt ervoor dat winsten naar banken blijven gaan en verliezen op bevolking worden afgewenteld.

De crisis is ontstaan door veel te lage rente en daardoor veel te goedkoop geld. De oplossing van de politiek: nog lagere rente en nog veel meer goedkoop geld. Deze homeopathische bestrijding van de financiele crisis zo niet functioneren.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Rusland en Egypte schuiven dollar opzij

Rusland en Egypte stappen mogelijk over op hun eigen valuta in het onderlinge handelsverkeer, zo verklaarde de Russische president Poetin na afloop van een staatsbezoek in Caïro. De handel tussen beide landen is vorig jaar sterk toegenomen door de Russische boycot van voedsel uit Europa. Egypte kon daardoor meer voedsel leveren aan Rusland.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Schuldenvrij denken

Heeft Varoufakis gelijk? Wat als Griekenland geen schulden had gehad? Wat was dan het verstandigste beleid geweest?

Met de verpletterende verkiezingsoverwinning van de Griekse protestpartij Syriza, kwam een vooraanstaande dissidente econoom, de Atheense hoogleraar Yanis Varoufakis (1954), als Griekse minister van financiën in het centrum van de Eurocrisis te staan. Hij zegt, samengevat, dat we ons niet op schulden moeten focussen, maar datgene moeten doen wat in het belang van de Europese bevolking is. Heeft hij gelijk?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Column Kees de Kort | Duitsers bewijzen dat het wel kan

Het overschot op de Duitse handelsbalans valt fors hoger uit. Er is zelfs sprake van een recordoverschot, weet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. "Het kan dus wel."