Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 16111 tot 16115
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

S&P geeft rating Rusland "rommelstatus"

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vandaag de rating van Rusland verlaagd naar "BB+". Daarmee belandt het land voor het eerst in tien jaar op de zogenoemde rommelstatus. De nieuwe rating gaat ook gepaard met een negatieve outlook.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Griekenland: Het grote feest gaat beginnen

De Grieken hebben de middelvinger opgestoken naar Europa en Frau Merkel. Ze hebben genoeg geleden vinden ze. Vanaf nu moet het anders.

In de afgelopen jaren hebben ze in de vorm van leningen meer dan 320 miljard euro aan hulp ontvangen en dat bedrag moet van tafel omdat het nooit terug betaald zal kunnen worden.

Bron: thepostonline.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

VS pompen miljarden in economie India

De Verenigde Staten gaan de komende tijd via leningen en investeringen 4 miljard dollar (3,5 miljard euro) pompen in de economie van India. Dat maakte president Barack Obama maandag bekend. De president sprak van een ,,onbenut potentieel” met betrekking tot zakendoen en strategisch partnerschap.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

“ECB heft belasting op spaargeld”

Bij het Liberaal en Vlaams Studentenverbond zijn ze nog wakker. In een opiniestuk trekt het nationaal bestuur van LVSV van leer tegen de beslissing die de Europese Centrale Bank afgelopen week nam.

In de bijdrage wordt de materie behandeld vanuit een interessante invalshoek. “De ECB doet wat de lidstaten niet durven: Een belasting heffen op spaargeld.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Euro en dollar bereiken pariteit in 2016

Onze euro’s worden met de dag minder waard. Nadat de Europese Centrale Bank vorige week nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigde waarbij maandelijks 60 miljard euro in de economie van de eurozone gepompt zal worden, zakte de euro alleen maar verder weg tegenover de dollar. De munt bereikte afgelopen vrijdag zijn laagste niveau in 11 jaar ten opzichte van de Amerikaanse munt. Het lijkt erop alsof aan de dalende waarde van onze munt, voorlopig nog geen eind komt.