Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16126 tot 16130
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Handelsoverschot China naar record

Het handelsoverschot van China is in januari uitgekomen op het hoogste niveau ooit, vooral door een sterk gedaalde import. Met name de waarde van de import van olie en de invoer van ijzererts en steenkool gingen hard omlaag.

Het overschot bedroeg 60 miljard dollar (53 miljard euro). De Chinese import nam met bijna 20 procent af op jaarbasis. Economen hadden in doorsnee gerekend op een daling met 3,2 procent. Door de sterk gedaalde olieprijzen ging de waarde van geïmporteerde ruwe olie met 41,8 procent omlaag. Door de zwakkere binnenlandse vraag zakte de invoer van ijzererts met 50,3 procent en die van steenkool met 61,8 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Dit moet u weten over de Belgische gevolgen van SwissLeaks

Uit SwissLeaks blijkt dat België met 3.002 betrapte cliënten bij de tien landen zit met de meeste klanten bij HSBC in Zwitserland. Die Belgische cliënten waren samen goed voor 4.612 verschillende bankrekeningen en een totaalbedrag van 6,26 miljard dollar. Slechts negen andere landen telden nog meer cliënten. Dat blijkt uit de berichtgeving van De Tijd, MO* Magazine en Le Soir, die in België over SwissLeaks berichten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

'Loskoppelen frank blijft Zwitserse economie komende maanden remmen'

Het besluit om de Zwitsers frank los te koppelen van de euro zal het komende halfjaar nog zwaar wegen op de Zwitserse economie. 

Dat zegt het hoofd van de Zwitserse centrale bank (SNB), Thomas Jordan, aldus de Wall Street Journal . "De economische groei zal zeker zwakker zijn dan we in december voorspelden, en het is mogelijk dat we een of twee kwartalen aan negatieve groei zullen hebben", aldus Jordan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

SwissLeaks: het grootste lek van bankgegevens ooit

Onder de naam SwissLeaks onthullen 140 journalisten in 45 landen, onder wie De Tijd-journalist Lars Bové, het grootste lek van bankgegevens in de wereldgeschiedenis. In oktober 2013 onthulde De Tijd al de rekeningen van duizenden Belgen bij de bank HSBC in Zwitserland. Maar nu legt het consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ die gegevens bloot voor meer dan 100.000 cliënten uit 203 landen. Met grote namen van rocksterren zoals David Bowie, filmsterren zoals Joan Collins, sporthelden zoals Michael Schumacher, politici, criminelen, smokkelaars, diamantairs, adel,... die allemaal gelinkt zijn aan rekeningen in Genève.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekenland wil overbruggingskrediet

Griekenland wil zich via een overbruggingskrediet verzekeren van voldoende financiering om het tot en met juni uit te kunnen zingen. Tegen die tijd hoopt premier Alexis Tsipras nieuwe afspraken te hebben gemaakt met zijn internationale schuldeisers, zei hij zondag tegen het Griekse parlement.

Tsipras kwam twee weken geleden aan de macht nadat de Grieken zich bij de parlementsverkiezingen massaal tegen enorme bezuinigingen van de afgelopen jaren hadden gekeerd. Hij zei zondag dat zijn campagnebelofte om een betere deal te sluiten voor de Grieken ,,onherroepelijk” is.