Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16131 tot 16135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Goud is op weg naar nieuwe all time highs

De goudprijs kwam vorige week voor het eerst in maanden weer uit boven de 1300 dollar per ounce en had daarmee een goede week voorafgaand aan de aankondiging van het monetaire verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank. Maar nu het QE-programma bekend is, is de vraag: wat betekent dit voor goud? Volgens Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco, is het helder: goud heeft zijn bodem bereikt en er liggen nieuwe all time highs in het verschiet.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

'Out of my face, please!': Wat doen Engelssprekende militairen in Oekraïne?

ij een raketaanval in de zuidoost-Oekraïense havenstad Marioepol zijn zaterdag zeker 29 burgers omgekomen. Volgens de regering in Kiev zitten pro-Russische rebellen achter de raketaanval.

Marioepol is een strategische stad omdat ze grenst aan het door de separatisten gecontroleerde gebied en een toegangsweg tot de door de Russen geannexeerde Krim biedt. Voorlopig is de stad zelf nog in handen van Kiev.

Zowel de EU als de VS veroordelen de aanval en pleiten voor bijkomende sancties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Jaarlijkse groei Chinese economie net zo groot als de omvang van de gehele Nederlandse economie

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt deze week een werkbezoek aan China. Hij wil er de kansen voor Nederlandse ondernemers en wetenschappers vergroten en ook Chinese investeringen en toeristen voor Nederland binnen halen.

“De Chinese markt biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Om een beeld te geven: de jaarlijkse groei van de Chinese economie is ongeveer net zo groot als de omvang van de gehele Nederlandse economie”, aldus Kamp. Tijdens zijn bezoek zal Nederland aan China haar kennis en vaardigheden tonen en zakelijke contacten leggen op onder meer het gebied van energie, luchtvaart en toerisme.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Radicaal-links wint in Griekenland: First we take Athens, then we take Madrid

Jullie hebben geschiedenis geschreven. Griekenland draait vandaag een bladzijde om en laat de besparingen achter zich. Dit is het einde van de bailout-akkoorden en van het troïka-tijdperk. De Syriza-overwinning is een overwinning voor de volkeren van Europa.

'De overwinning zorgt voor een verbazingwekkende verstoring van Europa’s politieke orde, die decennialing gekenmerkt werd door een orthodox centrisme, terwijl velen binnen Syriza zich als Marxisten beschouwen,' schrijft de Wall Street Journal . 'Ze bezorgt andere radicale partijen de wind in de zeilen, van het uiterst-rechtse Front National in Frankrijk tot de uiterst-linkse Podemos-beweging in Spanje. Ze zet Griekenland nu op ramkoers met Duitsland en de andere landen van de eurozone.'

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

2x gecrasht, maar toch wil Mr. Bean 11 miljoen voor zijn McLaren F1

Rowan Atkinson is niet alleen bekend als de klunzige, excentrieke Mr. Bean, hij vergaarde ook roem met zijn paarse McLaren F1.

Maar die dagen naderen hun einde, want de Britse komiek heeft zijn auto te koop staan. En hij vraagt er de niet malse prijs van acht miljoen Britse pond voor (10,7 miljoen euro).