Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 16131 tot 16135
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Griekse economie sluit 2014 af met krimp

De Griekse economie is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,4 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Griekse statistiekbureau vrijdag bekend.

Daarmee werd de eerste achteruitgang geboekt sinds de laatste drie maanden van 2013. De krimp was bovendien sterker dan gedacht. Op basis van een eerste schatting werd eerder een min van 0,2 procent gemeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Duitsland leent geld tegen negatieve rentevoet

Duitsland heeft zopas vijfjarige obligaties voor een waarde van 3 miljard euro verkocht. Dat lijkt op het eerste zicht geen groot nieuws, ware het niet dat de kopers de obligaties aankochten in het besef dat er een groot risico is dat de belegging hen met een verlies zou confronteren. De rente op de uitgifte bedraagt namelijk -0,08 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Zweedse en Deense economie raken goed op stoom

De Deense en de Zweedse economie raken goed op stoom. Foto, festival in Catoira in Spanje waar elk jaar de Vikinginvasie wordt nagespeeld.

Zweden en Denemarken hebben in de laatste drie maanden van vorig jaar een stevige economische groei geboekt. Beide landen overtroffen daarbij de verwachtingen van economen, zo bleek vrijdag.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

China lanceert dit jaar goudprijs fixing in yuan

Het is de Chinezen een doorn in het oog dat de goudprijs fixing alleen in euro’s, dollars en Britse ponden wordt gedaan. Daar komt nog dit jaar verandering in, want volgens Reuters heeft China plannen om nog dit jaar een fixing van de goudprijs in yuan te lanceren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

'Rusland plande de crisis in Oekraïne al een jaar geleden'

De Russische regering koesterde al meer dan een jaar geleden plannen om de crisis in Oekraïne te organiseren. Dat heeft de Russische oppositiekrant Novaïa Gazeta op basis van een uitgelekt geheim memorandum gemeld. Het memorandum zou zijn opgesteld door een groep die nauwe banden heeft met het Kremlin.