Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16136 tot 16140
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekenland krijgt steun van Cyprus

Bij de komende vergadering van de eurogroep op woensdag kan Griekenland rekenen op de steun van Cyprus. Een dag later zal de Cypriotische president Nikos Anastasiades op de EU-top de Griekse opstelling ook steunen. Dat heeft de Cypriotische regering zaterdag bekendgemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Tic toc... Europa geeft Grieken 10 dagen om te beslissen of ze in de euro blijven

Het ratingbureau Standard & Poor’s verlaagt de kredietwaardigheid van Griekenland van ‘B’ naar ‘B-’. Dat is opmerkelijk omdat S&P’s in september de status van Griekenland nog had opgewaardeerd. ‘Doch de toenemende onzekerheid over de onderhandelingen met zijn schuldeisers’ maken dat het ratingbureau zijn standpunt herroept. Ook concurrent Moody’s kondigde vrijdag aan een downgrade van Griekenland te overwegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Een land van de eurozone stelt zijn militaire bases nu open voor Rusland

Cyprus gaat de Russen toelaten militaire bases te gebruiken op zijn grondgebied.

De Cypriotische president Nicos Anastasiades zal op 25 februari in Moskou een overeenkomst tekenen die dat mogelijk maakt. Volgens hem gaat het om ‘een hernieuwing van een bestaand defensiepact, net als we overeenkomsten hebben met Frankrijk en Duitsland.’

Russische vliegtuigen zullen voortaan brandstof kunnen tanken aan de zuidelijke kant van het eiland, op een 40-tal kilometer van Akriotiri, waar de Britse luchtmacht een basis heeft en waar de Navo zijn operaties in het Midden en Nabije Oosten voorbereidt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekse premier blijft koppig: eerst tijdelijk krediet, dan praten we verder

Griekenland wil zich via een overbruggingskrediet verzekeren van voldoende financiering om het tot en met juni uit te kunnen zingen. Tegen die tijd hoopt premier Alexis Tsipras nieuwe afspraken te hebben gemaakt met zijn internationale schuldeisers, zei hij zondag in het Griekse parlement.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Megalek Zwitserse bankrekeningen: deze sterren worden genoemd

Het lijkt erop dat de Zwitserse bankgegevens van meer dan 100 duizend mensen zijn uitgelekt.

De Belgische krant De Tijd schrijft zondag dat het samen met 140 journalisten uit 45 landen onder de naam SwissLeaks het ‘grootste lek van bankgegevens ooit’ in handen heeft.