Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 16141 tot 16145
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 24 januari 2015

Robin Fransman legt QE uit

De ECB heeft donderdag ‘de geldpers’ aangezet, dat is wat we regelmatig horen in de media. Er worden tientallen miljarden euro’s ‘in de economie gepompt’ is een andere uitleg die niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid. Ook horen we vaak dat dit geld helemaal niet in de economie terechtkomt. Maar wat gebeurt er dan wel? Robin Fransman legt het uit!

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 24 januari 2015

Goldman Sachs: VK moet in de EU blijven

Als het Verenigd Koninkrijk zijn EU-lidmaatschap opzegt zou dat een risico vormen voor Londen als een van de belangrijkste financiƫle centra ter wereld. Daarvoor heeft Gary Cohn, voorzitter van het Amerikaanse bankconcern Goldman Sachs, zaterdag gewaarschuwd in een interview met de BBC.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 24 januari 2015

Geldcreatie door private banken is crimineel

Martijn van der Linden, een bestuurder van de Stichting Ons Geld, de club achter het burgerinitiatief en Teunis Brosens, econoom van ING, gaan met elkaar in debat over het plan van het burgerinitiatief om geldcreatie bij de overheid te leggen in plaats van bij de banken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 januari 2015

Topman Commerzbank vreest valuta-oorlog (alsof deze nog niet begonnen was)

De dalende euro als gevolg van de aankondiging van de Europese Centrale Bank (ECB) om fors geld te pompen in de Europese economie, kan een valuta-oorlog met zich meebrengen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 24 januari 2015

AEX sloot vrijdag voor het eerst in 6,5 jaar boven de 450 punten

De Europese aandelenbeurzen borduurden vrijdag voort op de flinke koerswinsten van een dag eerder. Het omvangrijke steunprogramma dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag ontvouwde, bleef het beurssentiment ondersteunen.