Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 16141 tot 16145
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Verdere daling aantal werklozen in Duitsland

Het aantal werklozen in Duitsland is in februari voor de vijfde maand op rij gedaald. 

Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau donderdag publiceerde.

Het aantal werklozen zakte met 20.000 naar 2,81 miljoen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen met 10.000 zou dalen. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. ''In februari heeft de positieve ontwikkeling op de arbeidsmarkt zich doorgezet'', aldus het arbeidsbureau.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

‘Russen willen uit ISS-project en eigen ruimtestation bouwen’

De Russen willen in 2024 uit het ISS-project stappen en een eigen ruimtestation gaan bouwen.

Dat heeft een adviescommissie van het Russische ruimteagentschap Roskosmos dinsdag bepaald, aldus het staatsmedium Spoetnik woensdag. Eerder zeiden de Russen nog dat ze in 2020 al uit het project zouden stappen.

De basis van het nieuwe station moeten de Russische onderdelen van het internationale ruimtestation ISS worden. Die zullen dus worden ontkoppeld, al is niet duidelijk hoe de Russen dat precies willen aanpakken. Het ISS is een gezamelijk project van Europa, de Verenigde Staten, Japan, Canada en de Russen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Duitse bedrijven willen dit jaar 200.000 nieuwe banen creëren

Duitse ondernemingen zullen dit jaar zowat 200.000 nieuwe banen creëren. Dat bericht de krant Bild op basis van een rondvraag door de Duitse kamer van koophandel DIHK. "Inzake creatie van werkgelegenheid verrast dit jaar vooral de industrie positief", klinkt het. Enkel daar zullen 40.000 nieuwe jobs ontstaan. "Daarmee stijgt het aandeel van de industrie in Duitsland verder, in tegenstelling tot veel andere landen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Zevende magere jaar op rij voor RBS

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2014 voor het zevende jaar op rij verlies geleden. 

De Britse bank schreef flink af op een Amerikaanse onderdeel en nam een stevige last vanwege uitgestelde belastingvorderingen. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde resultaten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Het Griekse probleem in één duidelijke grafiek... en die heeft weinig met schulden, maar alles met mentaliteit te make

rieken beschouwen belastingen als een vorm van diefstal en dat is waarom ze eind 2014 zo’n 76 miljard euro in het rood stonden bij hun overheid. Dat is een kwart van hun openstaande schulden bij de troïka van IMF, EU en ECB. De regering Tsipras denkt daarvan nog zo’n 9 miljard euro te kunnen recupereren, de rest lijkt verloren.

Binnen de regering Tsipras is niet idereen het daarover eens. Een aantal Syrizaleden vreest voor het instorten van de economie indien de schuldenaars alsnog wordt verplicht met de verschuldigde centen over de brug te komen.