Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16146 tot 16150
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Jaarlijkse groei Chinese economie net zo groot als de omvang van de gehele Nederlandse economie

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt deze week een werkbezoek aan China. Hij wil er de kansen voor Nederlandse ondernemers en wetenschappers vergroten en ook Chinese investeringen en toeristen voor Nederland binnen halen.

“De Chinese markt biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Om een beeld te geven: de jaarlijkse groei van de Chinese economie is ongeveer net zo groot als de omvang van de gehele Nederlandse economie”, aldus Kamp. Tijdens zijn bezoek zal Nederland aan China haar kennis en vaardigheden tonen en zakelijke contacten leggen op onder meer het gebied van energie, luchtvaart en toerisme.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Radicaal-links wint in Griekenland: First we take Athens, then we take Madrid

Jullie hebben geschiedenis geschreven. Griekenland draait vandaag een bladzijde om en laat de besparingen achter zich. Dit is het einde van de bailout-akkoorden en van het troïka-tijdperk. De Syriza-overwinning is een overwinning voor de volkeren van Europa.

'De overwinning zorgt voor een verbazingwekkende verstoring van Europa’s politieke orde, die decennialing gekenmerkt werd door een orthodox centrisme, terwijl velen binnen Syriza zich als Marxisten beschouwen,' schrijft de Wall Street Journal . 'Ze bezorgt andere radicale partijen de wind in de zeilen, van het uiterst-rechtse Front National in Frankrijk tot de uiterst-linkse Podemos-beweging in Spanje. Ze zet Griekenland nu op ramkoers met Duitsland en de andere landen van de eurozone.'

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

2x gecrasht, maar toch wil Mr. Bean 11 miljoen voor zijn McLaren F1

Rowan Atkinson is niet alleen bekend als de klunzige, excentrieke Mr. Bean, hij vergaarde ook roem met zijn paarse McLaren F1.

Maar die dagen naderen hun einde, want de Britse komiek heeft zijn auto te koop staan. En hij vraagt er de niet malse prijs van acht miljoen Britse pond voor (10,7 miljoen euro).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Soros waarschuwt voor aandelenbubbel dankzij QE

De Europese Centrale Bank heeft vorige week een opkoopprogramma aangekondigd van honderden miljarden. Als het aan miljardair George Soros ligt, heeft dit een ding heel duidelijk gemaakt en zijn we allemaal gewaarschuwd voor de bubbels die zullen ontstaan in de aandelenmarkten van de eurozone.

‘Mijn grootste zorg is dat het zal zorgen voor nog meer divergentie tussen arm en rijk dan er al is’, zei de succesvolle belegger tijdens het World Economic Forum in Davos. George Soros is van mening dat het QE-programma van de Europese Centrale Bank voornamelijk degenen met beleggingen zullen doen profiteren en dat de lonen onder druk blijven staan dankzij hevige competitie en werkloosheid. Daarnaast waarschuwde de miljardair ervoor dat dit ook een effect gaat hebben op de internationale valutamarkten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Euro schommelt na Griekse verkiezingen

De waarde van de euro ging maandag even scherp omlaag na de verkiezingsoverwinning van Syriza in Griekenland. De Europese munt was daardoor kortstondig voor het eerst sinds september 2009 minder dan 1,11 dollar waard. Vervolgens liep de koers echter weer op tot het niveau van voor het weekeinde.

De euro zakte in de vroege ochtend naar een dieptepunt van 1,1098 dollar, om vervolgens te herstellen tot 1,1195 dollar. De waarde van de euro zakt al maanden. In mei vorig jaar werd nog een piek bereikt van 1,40 dollar, aan het einde van 2014 stond de koers op 1,21 dollar.