Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16166 tot 16170
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Voorbije jaar heeft vertrouwen wereldbevolking ondermijnd

Het wereldwijde vertrouwen in de instellingen is teruggezakt tot het laagste niveau sinds de uitbraak van de financiële crisis tijdens de tweede helft van het voorbije decennium. Dat is de conclusie van een onderzoek van communicatiespecialist Edelman bij 27.000 hoger opgeleiden in bijna dertig landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Premier China maakt zich geen zorgen

China zal een harde landing weten te voorkomen. Het land richt zich voor de lange termijn op middelmatige tot snelle groei, zo vertelde premier Li Keqiang deze week aan leiders wereldwijd tijdens de World Economic Forum. Hoewel de economie van China nog behoorlijk wat neerwaartse druk zal ervaren in 2015, zal China geen last hebben van systematische financiële risico’s. Het land zal zich daarentegen richten op het verbeteren van de groei om zo verdere groei te garanderen, aldus de premier van het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Euro opnieuw fors onderuit

De euro is vrijdag opnieuw fors in waarde gedaald na de nieuwe steunmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag aankondigde. De munt daalde gedurende de dag maar liefst 4 procent in waarde tegenover de dollar. Hiermee zakte de valuta naar het laagste punt sinds september 2003.

De sterke daling van de munt maakt dat er meer en meer gesproken wordt over de mogelijkheid dat de valuta zakt tot onder de 1 dollar in de komende 12 maanden, nu de Europese Centrale Bank honderden miljarden euro’s in de economie zal pompen. Na deze aankondiging zakte te munt vrijdag voor het eerst sinds 2003 onder de 1,12 dollar. Dit alles in het licht van de ECB die vanaf iets meer dan een maand de economie van de eurozone zal stimuleren en de Griekse parlementsverkiezingen die dit weekend plaatsvinden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Willem Middelkoop verwacht permanente QE en een versnelde big reset

Bijna een uur lang is Willem Middelkoop te gast in De Week van Bitcoin, aflevering 60. We gaan uitgebreid in op zijn presentatie ‘Patronen van Bedrog’ en zijn mening over 9/11, MH17 en Parijs. De verhouding met Rusland wordt besproken, de gemanipuleerde olieprijs en goud. Verder duidt Willem QE en hoe we permanente QE moeten verwachten en hoe de big reset sneller komt dan hij eerder verwachtte. Hij geeft ook zijn mening over het geldcreatiedebat, bitcoin en of hij politieke ambities heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

China en Zwitserland zetten de aanval op de dollar in

Gezien de dollar op dit moment onder enorme opwaartse druk staat door de QE van de ECB en de lage olieprijs voorziet Peter Schiff nog dit jaar een vierde ronde geldcreatie. Dit terwijl hij niet inziet waarom China met een nieuwe berg waardeloze dollars zou willen zitten, terwijl zij er ook voor kan kiezen om miljoenen mensen in China te laten profiteren van haar enorme productiecapaciteit.