Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16166 tot 16170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Koper lijkt in een vrije val te zijn beland, hoe ver nog te gaan?

De meeste grondstoffen gerelateerde artikelen gaan over goud, zilver en olie, maar er is nog een metaal dat wereldwijd veel gebruikt wordt: koper. Ook dit metaal schoot de hoogte in ten tijde van de grondstoffen zeepbel. Maar waar goud en olie al een poos kelderen, lijkt de volgende grafiek aan te tonen dat de val bij koper nog maar net begonnen is:

Koper is zoals olie een metaal, en dit is een verschil met goud, dat veel wordt gebruikt op industriële schaal. Beleggers lijken op te pikken dat koper, net zoals olie weer, in een vrije val zal belanden. De eerste tekenen zijn al daar; de afgelopen weken is er 20% van de prijs afgegaan. Waar ligt de bodem? Met de halvering van de olieprijs in het achterhoofd, dunkt me dat koper qua daling wat heeft in te halen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Knot: geldpers aanzetten is paardenmiddel voor half procent inflatie

Het is geen flauwekul, maar het is ook niet de silver bullet - de oplossing van alle kwalen

Het ECB-bestuur, de presidenten van de nationale centrale banken van evenzoveel eurolanden en zes vaste bestuurders, besloot daartoe met 20 voor en 5 tegen. Vrij uitzonderlijk was dat Knot bekendmaakte een van de vijf tegenstemmers te zijn. Hij vindt de zogenoemde kwantitatieve verruiming noodzakelijk noch effectief.

Maar, zei Knot gisteren tot de Kamer, dat besluit is een gegeven. 'Nu gaan bespreken of het een goed of slecht besluit was, is mosterd na de maaltijd.' In het vervolg van zijn betoog kon Knot zich evenwel niet losmaken van zijn weerzin ertegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Market Update (6 februari 2015)

Amerikaanse handelstekort stijgt ondanks schalierevolutie naar hoogte niveau sinds 2012, Chinese kredietbeoordelaar Dagong voorziet nog grotere crisis dan 2008, Denemarken verlaagt voor de vierde keer de rente en Latijns-America wil handelsbanden met Euraziatische regio aanhalen.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

China joins talks for ‘reconstruction of international monetary system’

The Mandarin version of The Big Reset will be published early May by the China Renmin University (Press), one of the most prestigious Chines universities closely connected to the leading communist party. Every summer 1000 (!) of the countries brightest finance students are send to this university to participate in the yearly special summer programs. So China’s monetary elite is closely connected to Renmin University.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

We moeten de Finnen nu betalen om ze ons geld te lenen. En ze kunnen de vraag niet bijhouden

Finland is het eerste land van de eurozone dat staatsobligaties met een looptermijn van vijf jaar heeft uitgegeven tegen een negatieve rente. Dat betekent dat wie zijn geld voor vijf jaar aan de Finnen geeft daar bovenop nog eens 0,017% rente op moet betalen. De uitgifte werd anderhalve keer overingeschreven, zei de Finse schatbewaarde achteraf.

Ook Oostenrijk, Zweden en Nederland hebben al obligaties met negatieve rente lopen, net als Zwitserland, maar Finland is het eerste land dat zulke hoge rente rekent voor obligaties op middellange termijn. Ook het Zwitserse voedingsconcern Nestlé geeft nu obligaties uit met negatieve rente.