Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16176 tot 16180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Dit zou wel eens de volgende crisis kunnen zijn

China bereidt zich voor op een valutaoorlog. Dat is de essentie van het zeven woorden tellende besluit van Bloomberg. Een paar dagen geleden hebben we gemeld hoe de Chinese centrale bank (PBC) de banken heeft opgedragen om hun kapitaalreserves te verlagen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Siemens schrapt vele duizenden banen

Het Duitse industrieconcern Siemens schrapt wereldwijd 7800 banen, waarvan 3300 in eigen land. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

De ontslagronde, waar al langer op werd gespeculeerd, moet Siemens helpen de kosten met zo’n 1 miljard euro te verlagen. Siemens heeft wereldwijd ongeveer 357.000 werknemers in dienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Zo wil de Griekse minister van Financiën Europa redden

Yanis Varoufakis, de nieuwe minister van Financiën van Griekenland, wordt in de kranten ook wel ‘rockster’ genoemd en reist momenteel door heel Europa om te praten over een deal voor de Griekse schulden. Maar hoe kijkt hij nou eigenlijk aan tegen zowel de problemen van Griekenland als die van Europa als geheel?

Varoufakis noemde het in 2013 nog de beste stunt van Europese leiders ooit, dat het gelukt is om de wereld ervan te overtuigen dat Europa’s problemen te maken hebben met individuele landen binnen de muntunie.

‘Ze zijn bereid veel geld uit te geven om de systematische aard van deze crisis te ontkennen. In het geval van Griekenland hebben ze bijvoorbeeld tevergeefs veel geld uitgegeven in een poging de situatie te redden. Wat ze echter wel gelukt is, is het overtuigen van mensen dat het enkel een Griekse crisis is.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Belgische goudreserves voorlopig niet gerepatrieerd

De goudreserves van de Belgische staat worden voorlopig niet gerepatrieerd. Dat heeft de Nationale Bank van België (NBB) bekend gemaakt.

België beschikt over een goudreserve van 227 ton, die bij de Bank of England en in mindere mate bij de Bank of Canada en de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel wordt bewaard. Omwille van een aantal onzekere economische situaties hebben een aantal andere landen, waaronder Duitsland en Nederland, de voorbije maanden beslist om een gedeelte van hun goudvoorraden te repatriëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

ECB kent tientallen miljarden toe aan een bankroet Griekenland. Hebben ze daar dan niets geleerd?

Gisteren heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de Griekse overheid een laatste reddingsboei toegeworpen. De centrale bank mag dan Griekenland nog steeds verbieden om Grieks schuldpapier in te wisselen voor harde cash – de zogenaamde waiver – maar over een achterpoortje heeft Draghi niets gezegd.