Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 16181 tot 16185
Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

De ECB koopt op: baat het niet, dan schaadt het wel

In een uiterste poging de economie in de eurozone weer in beweging te krijgen, kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een opkoopoperatie aan van in totaal 1,1 biljoen euro. Vier vragen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Rusland heeft inmiddels 1206 ton goud

Goudreserves Rusland zijn recent verder gegroeid. In december publiceerde Yahoo Finance een artikel dat Rusland goud verkocht om de Russische Roebel te ondersteunen. De reserves van Rusland bleken gewijzigd en Yahoo Finance ging ervan uit dat Rusland een deel van haar goud had verkocht. Een valuta wordt juist ondersteunt door de goudreserves verder uit te bouwen en niet door te verkopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Column Kees de Kort | ECB-actie maakt helemaal niets uit

"De verwachtingen waren al hooggespannen, maar hij ging er nog dik overheen ook", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort over het besluit van ECB-president Mario Draghi om maandelijks 60 miljard euro in de economie te gaan pompen. " Ik denk dat dat ook te maken heeft met hetgeen de komende dagen in Griekenland gaat gebeuren."

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

De rijkste 1% van de wereld zal binnenkort de helft van de welvaart in handen hebben. Kan dat niet beter?

Oxfam publiceerde eerder deze week een studie waarin wordt aangevoerd dat de rijkste 1% van de wereldbevolking binnenkort meer dan 50% van de welvaart van de wereld in handen zou hebben. Hoewel de berekeningsmethode die voor de studie werd gehanteerd veel kritiek krijgt, is het toch hoog tijd om de belangrijkste elementen van ons huidige model in vraag te stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Het is weer hommeles tussen Oekraïne en Rusland

In het nieuwe jaar heeft Rusland niet alleen af te rekenen met een tegenvallende economie maar ook met een zeer gevoelig oud zeer.

Volgens Bloomberg wil de Oekraïense regering het akkoord over de gasbevoorrading met Moskou herzien.

CEO van Naftogaz Andriy Kobolyev beweert dat Europa klaarstaat om tot 90% in te staan voor ‘s lands gasnoden als er met Gazprom geen andere deal kan worden bereikt.