Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 16196 tot 16200
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Aandelenmarkten: Opluchting overheerst na besluit ECB

De Europese aandelenmarkten sloten donderdag met flinke winsten. In de laatste handelsuren overheerste opluchting over het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om meer geld te steken in het economische herstel. Met name in het eerste uur na het besluit, dat om 14.30 uur werd aangekondigd, waren beleggers van slag omdat de heilzame werking van de extra steun op termijn zal moeten blijken.

AEX-index sloot 1,5 procent hoger op 447,77 punten en de

MidKap steeg 0,8 procent tot 658,29 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tussen 1 en 1,5 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Merkel: "Eurolanden moeten blijven hervormen"

Minister van Financiƫn Johan Van Overtveldt (N-VA) wil niet inhoudelijk reageren op de beslissing van de Europese Centrale Bank om meer dan 1,1 biljoen euro in de economie te pompen. Vanmorgen waarschuwde Van Overveldt nog voor de mogelijke gevolgen, maar hij ontkent dat hij daarmee ingaat tegen de ECB.

Volgens Van Overtveldt respecteerde hij in interviews vanmorgen wel degelijk de scheiding tussen politieke besluitvorming en de besluitvorming van de centrale banken. "Maar een politiek verantwoordelijke mag nadenken over de gevolgen van bepaalde beslissingen op monetair vlak", aldus de minister in de Kamer na vragen over zijn uitspraken. "Ik wil met klem tegenspreken dat ik me verzet tegen bepaalde beslissingen van de ECB. Ik heb alleen willen oproepen tot het goed nadenken over bepaalde gevolgen van het beleid."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Euro op laagste peil sinds een lange tijd

De persconferentie van ECB-voorzitter Mario Draghi is nog maar net voorbij of de markten hebben al hevig gereageerd op zijn woorden. Vooral op de valutamarkt hebben beleggers grote bewegingen gezien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Air France schrapt achthonderd banen extra

Air France wil nog eens circa achthonderd banen schrappen via een vrijwillige vertrekregeling voor grond- en cabinepersoneel. Daarnaast worden plannen voor uitbreiding van de vloot en capaciteit neerwaarts herzien. Dat maakte de Franse zustermaatschappij van het Nederlandse KLM vandaag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

IMF blij met ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag een goed besluit genomen met de uitbreiding van zijn steunmaatregelen voor de Europese economie. Dat stelde de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, in een reactie.