EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16196 tot 16200
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

'België is kampioen in de creatie van gesubsidieerde jobs'

42% van het Belgische werknemersbestand staat op de loonlijst van de overheid, autonome staatsbedrijven als Infrabel en NMBS niet eens meegerekend. 80% van de jobs die sinds 2000 werden gecreëerd zijn hoofdzakelijk gesubsidieerde jobs, blijkt uit het jaarrapport van de Nationale Bank. Het onevenwicht inzake onze arbeidsmarkt legt een fatale trend bloot, schrijft Ewald Pironet op Le Vif/ L’Express:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2015

Commerzbank treft miljardenschikking om Iran-handel

Commerzbank schikt voor 1,45 miljard dollar (1,37 miljard euro) twee zaken in de VS. Dat maakte de op een na grootste bank van Duitsland donderdag bekend.

Commerzbank schikt voor 1,45 miljard dollar (1,37 miljard euro) twee zaken in de VS. Dat maakte de op een na grootste bank van Duitsland donderdag bekend.

Commerzbank werd ervan beschuldigd jarenlang te hebben gehandeld met partijen uit Iran en Soedan waartegen de VS sancties hadden ingesteld. De bank zou er tussen 2002 en 2008 alles aan hebben gedaan om die transacties, met een geschatte waarde van 253 miljard dollar, door te drukken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 12 maart 2015

Ook China zal pensioenleeftijd moeten verhogen

Om te vermijden dat het Chinese pensioenfonds de volgende jaren met belangrijke verliezen zou worden geconfronteerd, zal de regering zich wellicht verplicht zien om de officiële pensioenleeftijd geleidelijk aan te verhogen. Dat heeft Yin Weimin, Chinees minister van personeelsbeleid en sociale zekerheid, aangekondigd.

Analisten hebben al langer gewaarschuwd dat de demografie van het land tot een potentiële crisis bij het Chinese pensioenfonds zou kunnen leiden. Volgens sommige ramingen zouden de tekorten van het Chinese pensioenfonds over de volgende twintig twintig jaar kunnen oplopen tot bijna 11 biljoen dollar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 12 maart 2015

Het smerige geheim achter de S&P500

Je leeft op een warm rustig eiland ergens in Italië. Je hebt een mooi huis, een goed uitzicht en vooral rust met veel groen om je heen, een aangenaam klimaat en vaak een strakblauwe hemel. Je geluk kan niet op, want op het eiland zit een restaurant waar je eens in de week een ‘chicken cacciatore’ besteld bereidt met door de eigenaar gekweekte tomaten en specerijen.

De kwaliteit van restaurant is zo goed waardoor er na verloop van tijd steeds meer mensen gaan eten. Het eiland trekt veel toerisme en het wordt drukker. De restauranteigenaar kan op een gegeven moment niet meer aan voldoende ingrediënten komen wegens de hoge vraag. Hij besluit zijn eigen gekweekte tomaten te vervangen met massaproductie tomaten. Niemand die het proeft op misschien een enkeling na. Na verloop van tijd moet de olijfolie eraan geloven en na een jaar of 2 zijn zo goed als alle originele ingrediënten vervangen met massa ingrediënten uit de fabriek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 maart 2015

Ierland is EU-groeikampioen

De Ierse economie is vorig jaar met 4,8 procent gegroeid. Dat blijkt uit een schatting van de overheid, die benadrukt dat het om de snelste jaargroei gaat van een EU-land.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs