Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1621 tot 1625
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 april 2017

ECB bouwt opkoopprogramma in 2018 af

De Europese Centrale Bank zal naar verwachting in 2018 zijn opkoopprogramma van staatsobligaties afbouwen en kort daarna, in de tweede helft van volgend jaar, zijn depositorente verhogen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport.

Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachting voor de eurozone van 1,4 procent tot 1,8 procent in 2017, gevolgd door een vrijwel stabiele groei van 1,7 procent in 2018.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Wegzakken in het moeras

In de Verenigde Staten sukkelt het volgens macro-econoom Kees de Kort maar een beetje voort en in China en Japan blijft de overheid de boel overeind houden, maar zakken ze langzaam weg in het moeras.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Euro-dollar: Waarop letten?

Waar gaan we naartoe met de euro-dollarverhouding. Moeilijk te voorspellen uiteraard, al zijn er wel enkele richtlijnen die in het oog moeten worden gehouden.

Wat kan de euro verzwakken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Bank of America: ‘Deze bedreiging voor de aandelenmarkt zagen we enkel in 2000 en 2008’

Aan de Amerikaanse beurs te zien, is er niets aan de hand met de Amerikaanse economie. Maar de verwachte belastinghervormingen hangen als een zwaard van Damocles boven de economie. Steeds meer data wijzen erop dat een recessie ieder moment kan beginnen. Ook onderstaande data die we enkel in 2000 en 2008 gezien hebben, ondersteunen deze thesis. En dan is een correctie op de aandelenmarkt niet veraf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 april 2017

China en V.S.A. herzien handelsrelatie in positieve zin

De spanning tussen de Verenigde Staten van Amerika en China zorgt voor onrust op de handelsmarkt, er wordt gespeculeerd dat er weldra een soort van ‘handelsoorlog’ zou kunnen ontstaan tussen beide economische grootmachten. Zowel China als de Verenigde Staten van Amerika vermijden liever zulk scenario, China biedt de V.S.A. een ruimere toegang aan tot hun vleesindustrie en hun financiële sector.