Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16201 tot 16205
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Goudvraag daalt naar laagste punt in 5 jaar

De wereldwijde vraag naar goud is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

In totaal daalde de vraag met 3924 ton, wat 4 procent lager is dan het laagste niveau sinds 2009, zo meldde WGC in zijn trendrapport dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd.

De vraag naar gouden staven en munten daalde met 40 procent naar 1064 ton. Dit gebeurde volgens de organisatie nadat investeerders in 2013 al grote hoeveelheden hebben opgekocht vanwege de scherpe prijsdaling, wat nieuwe aankopen tegenhield.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Column Kees de Kort | In Duitsland kan de vlag uit

Of het in de eurozone voor de wind gaat, dat is moeilijk te zeggen, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar één ding is duidelijk: in Duitsland kan de vlag uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Als Poetin laatst lacht, lacht hij het best

Naar het schijnt hebben Rusland, Europa, de pro-Russische rebellen én de Oekraïense overheid een akkoord weten te sluiten. Met zoveel belangen die op het spel staan, is het normaal dat iedereen zijn/haar adem inhoudt: gaat Rusland zich wel aan de afspraken kunnen houden? En, heeft Europa niet nog meer olie op het vuur gegooid door meteen na het bereiken van het akkoord nog meer sancties aan te kondigen?

Maar, wat Rusland zelf aangaat, zijn er nog andere vragen die onbeantwoord blijven. Hoe wil het land de economische situatie aanpakken? En, waarom vindt de Russische president Vladimir Poetin het nodig om zich te concentreren op Oekraïne in plaats van op de problemen in zijn eigen land?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

De geheime immobiliën van de superrijken in New York

De Amerikaanse krant New York Times heeft zich vastgebeten in de mysterieuze aankopen van luxueus vastgoed door miljardairs van overal ter wereld. In een serie van vijf uitgebreide artikels gaat de krant na wie de kopers zijn van luxeappartementen in New York. Geen gemakkelijke opdracht, want de buitenlandse kopers verbergen zich achter ingewikkelde constructies met mantelbedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Ontdek eens het potentieel van Platinum

Platinum kan wel eens meer opwaarts potentieel bieden dan goud, zilver of palladium. Dit edelmetaal wordt circa voor driekwart gebruikt voor industriële doeleinden. De case hier is dat platinum veel zeldzamer is dan goud of zilver. Mocht de vraag naar bepaalde producten flink stijgen (auto’s bijvoorbeeld) dan is het huidige aanbod van platinum te summier, waardoor de prijs flink kan oplopen.

Als we kijken naar historische waarderingen zien we dat platinum tegenwoordig relatief laag geprijsd is t.o.v palladium. Op internet valt hetzelfde patroon te vinden t.o.v. goud en zilver.