Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 16206 tot 16210
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Armoede bereikt recordhoogte in Duitsland

Een recordaantal Duitsers leeft in armoede. Dat staat in een rapport van een koepelorganisatie voor Duitse liefdadigheidsinstellingen. Vooral alleenstaande ouders en werklozen worden zwaar getroffen. Meer dan 12,5 miljoen Duitsers hebben nu een inkomen dat onder de Europese armoedegrens ligt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Market Update (24 februari 2015)

Particulieren gaan weer massaal naar de beurs, ABN Amro loopt binnen met hypotheken, jongeren gaan meer sparen, Jim Grant blijft positief over goud en Israel verlaagt rente naar 0,1%. Lees het nieuwsoverzicht van vandaag op Marketupdate.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Onderzoek naar manipulatie edelmetaalprijzen

De Amerikaanse justitie onderzoekt of enkele van de grootste banken ter wereld zich schuldig hebben gemaakt aan prijsmanipulatie van kostbare metalen als zilver en goud.

Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

Er worden naar verluidt minimaal tien financiële instellingen onder de loep genomen, waaronder Barclays, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Credit Suisse en Deutsche Bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Prijspeil van noordzeeolie bedreigt het voorbestaan van de industrie: "Dit is het ergste sinds de jaren '70"

In een bericht van The Guardian stelt de Britse krant vast dat de prijs van fossiele brandstoffen vandaag een serieuze klap heeeft gekregen:”De olie- en gasindustrie gaat een ernstige uitdaging tegemoet en moet de overlevingskansen inschatten nadat een nieuw rapport de grootste verliezen heeft bekendgemaakt van de voorbije decennia.”

In dit geval gaat over Oil & Gas UK. De organisatie verenigt alle producenten die in de Noordzee actief zijn en meent een onheilspellende boodschap te hebben voor haar leden: de hele energiebranche zou vorig jaar maar liefst 5,3 miljard GBP aan verliezen hebben geleden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Gazprom dreigt gasleveranties via Oekraïne stop te zetten

Het Russische Gazprom waarschuwt dat de gasleveranties aan Europa via Oekraïne gevaar lopen.

Gazprom laat dinsdag weten dat het bedrijf de leveranties moet stopzetten als Oekraïne niet snel met een nieuwe vooruitbetaling voor Russisch gas komt.