Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 16206 tot 16210
Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Hoe kan ik makkelijk geld besparen? 10 tips

Hoe kan ik geld besparen? Met de onderstaande tips moet het mogelijk zijn om zo maar € 5.000,- per jaar over te houden. Wat staat er tegenover: minder gemak, iets minder luxe en veel bureaucratie. Verder moet je ook wel even letten op de kleine lettertjes als je abonnementen en verzekeringen over sluit. Om de tips in “Hoe kan ik makkelijk geld besparen?” is ook enige discipline van belang. Maar heb je het er voor over… Het geld ligt op straat!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Heeft de olieprijs eindelijk de bodem bereikt?

De olieprijzen zijn de laatste dagen weer flink gestegen na hun diepste niveaus sinds de crisis. Dit kan er volgens sommige analisten wel eens op wijzen dat olie zijn bodem heeft bereikt, zeker nu veel producenten bezuinigen en daarmee hun voorraden verlagen.

Volgens Daniel Morgan, wereldwijd grondstofanalist bij UBS, hebben we de laagste prijzen voor olie dit jaar dan ook al achter de rug. De analist wijst hierbij op de producenten die hun investeringen enorm terugbrengen. ‘Uiteindelijk is olie te veel gezakt. Een opleving was dan ook onvermijdelijk.’ De analist van UBS noemt de 59 dollar per van Brentolie op de lange termijn niet houdbaar. Wel biedt de prijs echter nog steeds een aantrekkelijk instapmoment.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Oekraïne wil wapens van de NAVO, maar daar wil de VS niets van weten

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft de NAVO donderdag opgeroepen wapens te leveren.

Dat deed hij in een interview met dagblad Oekraïne heeft juist vanwege de geweldsescalatie meer steun nodig van het bondgenootschap. Porosjenko zegt dat er behoefte is aan onder meer moderne wapens voor bescherming en om weerstand te bieden tegen de “agressor”.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Een eerste les in realpolitik: ECB sluit geldkraan voor Griekse banken

De ECB aanvaardt na 11 februari niet langer Griekse staatsobligaties in ruil voor kredieten. Dat heeft de voorzitter van de ECB, de Italiaans Mario Draghi, bekendgemaakt, uren nadat hij een onderhoud had met de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis. Enkel indien de Griekse regering tegen die datum een akkoord sluit met Europa, wordt de maatregel alsnog ingetrokken. 

De Griekse staatsobligaties hebben sowieso al de de rommelstatus, maar konden tot nog toe als onderpand dienen om geld bij de ECB te lenen. De beslissing geldt voor alle landen van de eurozone.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

ECB haalt teugels aan van Griekenland

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisterenavond de teugels aangehaald van Griekenland en daarmee de kapitaalmarkten opgeschrikt. Vanaf 11 februari kunnen Griekse staatsobligaties niet meer gebruikt worden als onderpand voor ECB-krediet, deelt de centrale bank van de eurozone mee. De koers van de euro zonk daardoor verder ten opzichte van de dollar.