Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16211 tot 16215
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

'Armoede door enorme huurstijgingen'

Er is sprake van enorme huurstijgingen, vooral wanneer een huurwoning vrijkomt. In 2014 steeg de huur voor de nieuwe bewoner gemiddeld met 22,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Olieprijs stijgt na dood Saudische koning

Het overlijden van de koning van Saudi-Arabië zorgde vrijdagochtend voor een stijging van de olieprijs. Beleggers speculeren mogelijk op een verandering van het beleid in de grootste olieproducent binnen oliekartel OPEC.

Saudi-Arabië was eind vorig jaar de drijvende kracht achter het besluit binnen de OPEC om de olieproductie ondanks de dalende prijs voorlopig niet te verlagen. Na dat besluit ging de olieprijs nog verder omlaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

10 grafieken die iedereen moet zien

Ter gelegenheid van het World Economic Forum (WEF) in Davos, postte Owen Gaffney, directeur Global Strategy bij het Stockholm Resilience Centre, een aantal interessante grafieken op het blog van het evenement, die de nieuwe globale context aangeven, waarin de leiders van vandaag moeten handelen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

De week van Bitcoin #60: Live Q&A met Willem Middelkoop, Zwitserland, goud, QE en meer

Deze week een fijne aflevering met Willem Middelkoop als special guest. Samen met Paul Buitink en cohosts Jop Hartog en Hadjar Benmiloud gaan ze weer lekker los. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het werk van Willem Middelkoop en zijn lezing "patronen van bedrog". Verder wordt er gesproken over QE, Zwitserland, Griekenland, goud, geldcreatie en Uiteraard Bitcoin. En voordat je het weet is zo'n uurtje alweer voorbij. Tot de volgende keer Willem?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Explodeert na de Zwiserse Frank ook deze munt?

Vorige week zette de Zwitserse centrale bank de financiële wereld op haar kop. Na jaren gekoppeld te zijn aan de euro, werd de koers van de Zwitserse frank terug overgelaten aan de vrije markt. En die bepaalde dat de Zwitserse frank veel meer waard was dan wat de centrale bank dicteerde. Zijn er nog andere munten die hetzelfde kunnen ondergaan?

Jim Rogers, de beursgoeroe die de gebeurtenissen van vorige week voorspelde in zijn boek “Street Smarts”, denkt van wel. Volgens hem is de koppeling van de Hong Kong dollar aan de Amerikaanse dollar niet houdbaar.