Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16211 tot 16215
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Column Kees de Kort | Iets is pas een leugen als je het toegeeft

De laatste weken komen er steeds tegenstrijdige berichten over het herstel in Amerika. BNR's Kees de Kort weet niet wie hij moet geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Griekse aandelen opnieuw fors onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de beslissing genomen om Grieks schuldpapier niet langer te accepteren als onderpand. Dit zorgde donderdagochtend voor een hoop rode cijfers op de Griekse beurs. Veel aandelen zakten fors weg op het besluit.

De Europese Centrale Bank heeft gisteravond de kapitaalmarkten flink opgeschrikt. De centrale bank van Europa heeft namelijk laten weten dat Griekse staatsobligaties vanaf 11 februari niet meer zullen dienen als onderpand bij krediet van de Europese Centrale Bank.

De waardering van staatsobligaties van Griekenland was al lange tijd eigenlijk niet oké genoeg om te kunnen fungeren als onderpand voor krediet. Een uitzondering die de ECB echter maakte voor landen die onder toezicht staan van de trojka, zorgde ervoor dat dit tijdelijk wel kon gebeuren. De centrale bank van Europa heeft gisteravond echter laten weten een einde te maken aan die regeling.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Geen best jaar voor digitale valuta

Het wordt geen best jaar voor digitale valuta. Juniper Research vreest dat de waarde van Bitcoin en andere virtuele munten in elkaar zal klappen. Van 71 miljard dollar in 2014 tot 30 miljard dit jaar.

Het vertrouwen is verdwenen na diverse schandalen zoals de roemruchte inbraak bij wisselkantoor Mt. Gox en de diefstal van virtuele munten bij BitStamp.

Begin 2014 zat er nog wel wat handel in valuta als Dogecoin, Litecoin en Auroracoin. Eind vorig jaar was daar weinig meer van over.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

'Dood van Hugo Chavez werd meer dan twee maanden geheimgehouden'

De Venezolaanse president Hugo Chavez zou gestorven zijn op 30 december 2012 en dus niet op 5 maart 2013 zoals officieel werd aangekondigd. Dat zegt Leamsy Alazar, die als luitenant-kolonel verantwoordelijk was voor de beveiliging van Chavez. Hij legde zijn opmerkelijke verklaringen af nadat hij in december vorig jaar naar de Verenigde Staten was gevlucht en vervolgens door de Amerikaanse autoriteiten werd ondervraagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Siemens schrapt wereldwijd 7.400 banen

Het Duitse industriële conglomeraat Siemens is van plan om wereldwijd 7.400 banen te schrappen, waarvan 3.300 in Duitsland.

Dit meldt Bloomberg donderdag op basis van een anonieme bron. Er werken wereldwijd in totaal 343.000 mensen bij Siemens.