Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16216 tot 16220
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Italiaanse rente naar laagste stand in 20 jaar na ECB-besluit

De rentes op Europees tienjaarsobligaties dalen ook vrijdag verder naar de laagste standen ooit gemeten als gevolg van het donderdag aangekondigde opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

Rond 9.00 uur vrijdagochtend stond de rente voor een tienjarige Italiaanse staatsobligatie op 1,45 procent, het laagste punt sinds persbureau Bloomberg in 1993 begon met meten.

De Spaanse tienjaarsobligaties daalde naar 0,5 procent. Tijdens de eurocrisis liepen Italiaanse en Spaanse rentes op tot meer dan 7 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Nederlandse tienjaarsrente naar ongekend laag niveau: 0,4 procent

De toch al bijzonder lage rentes op Europese staatsobligaties gingen vrijdagochtend verder omlaag. Het vooruitzicht dat de Europese Centrale Bank (ECB) de komende maanden voor honderden miljarden aan obligaties gaat opkopen zorgde opnieuw voor een sterk vraag naar de schuldpapieren.

De rente op Nederlandse leningen voor tien jaar zakte daardoor naar het ongekend lage niveau van 0,4 procent. De vergelijkbare Duitse rente bereikte met 0,37 procent eveneens een nieuw diepterecord.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

'Armoede door enorme huurstijgingen'

Er is sprake van enorme huurstijgingen, vooral wanneer een huurwoning vrijkomt. In 2014 steeg de huur voor de nieuwe bewoner gemiddeld met 22,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Olieprijs stijgt na dood Saudische koning

Het overlijden van de koning van Saudi-Arabië zorgde vrijdagochtend voor een stijging van de olieprijs. Beleggers speculeren mogelijk op een verandering van het beleid in de grootste olieproducent binnen oliekartel OPEC.

Saudi-Arabië was eind vorig jaar de drijvende kracht achter het besluit binnen de OPEC om de olieproductie ondanks de dalende prijs voorlopig niet te verlagen. Na dat besluit ging de olieprijs nog verder omlaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

10 grafieken die iedereen moet zien

Ter gelegenheid van het World Economic Forum (WEF) in Davos, postte Owen Gaffney, directeur Global Strategy bij het Stockholm Resilience Centre, een aantal interessante grafieken op het blog van het evenement, die de nieuwe globale context aangeven, waarin de leiders van vandaag moeten handelen.