Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16216 tot 16220
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

IMF-financiering. Zegen of vloek voor Oekraïne?

De topvrouw van het Internationale Monetaire Fonds Christine Lagarde is bereid om Oekraïne economie uit de nood te helpen Dat heeft ze vandaag verklaard, meldt BBC:”Al heeft de Oekraïense premier Arseniy Jatsenjoek al gezegd dat het reddingspakket heel wat moeilijke hervormingen bevat.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Ook Zweden start QE programma

Nu is het toch godgeklaagd. Na Japan, het Verenigd Koninkrijk (VK), de Verenigde Staten (VS) en de eurozone heeft Zweden vandaag aangekondigd om ook met QE te willen beginnen.

De Zweedse centrale bank, de Riksbank, heeft de zogenaamde reporente op -0,10% gezet vanaf 18 februari. “Bovendien heeft ze ook een obligatieaankoopprogramma gelanceerd, ter waarde van 10 miljard SEK (1,04 miljard EUR, nvdr.) om geld in de economie te pompen”,

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Column Kees de Kort | Het gaat helemaal niet goed in Nederland

De val van het prijspeil in januari dit jaar is behoorlijk spectaculair, hoe je dat ook meet.

"Het gaat helemaal niet goed in Nederland. Dat wordt bevestigd door de laatste cijfers over incassoregelingen in Nederland. Een forse stijging ten opzichte van 2013. Op alle bekende terreinen. Huurachterstanden, elektriciteitsbetalingen, nutsachterstanden, telefoonachterstanden."

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hoe Bitcoin de oude idealen van het internet nieuw leven inblaast

Bitcoin de munt is een baanbrekende technologie maar het Bitcoin betalingsnetwerk waar bitcoin de munt gebruik van maakt is minstens zo interessant. In het ontwerp van dat betalingsnetwerk zit namelijk ook de blauwdruk voor niets minder dan een alternatief internet. Op de correspondent.nl staat vandaag een bijzondere aflevering van Red ’t Web over de blockchain,’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Robeco: Grexitscenario lijkt toch onwaarschijnlijk

De markten zijn al weken in de ban van Griekenland en de kans op een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone (Grexit). Hoe groot is de kans? En kunnen beleggers binnen enige tijd wat rust verwachten op dit vlak? Leon Cornelissen, hoofdeconoom bij Robeco, gaat dieper in op de kwestie.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een Grexit lijkt de hoofdeconoom – in het huidige stadium – onwaarschijnlijk. ‘De Griekse regering zal hier in ieder geval zelf het initiatief niet voor nemen omdat de euro onder de Griekse bevolking nog steeds erg populair is’, meldt Cornelissen in een note. Hij verwacht daarom dat als Griekenland de eurozone moet verlaten, dit gebeurt dankzij Europese leiders.