EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16221 tot 16225
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

Grafiek: Zo schokkend ziet de Griekse situatie eruit

Economische crises eisen natuurlijk altijd een zware tol van de maatschappijen die ermee moeten leven. Zo hebben ze effect op de werkloosheid, op de bedrijven die minder winst maken en op de dromen van mensen over een betere levensstandaard. Echter, een economische theorie stelt dat aan het einde van een crisis het land in kwestie kan opveren en kan terugkeren naar het groeiniveau van voor de crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

Goud krijgt weer een tik

De importbelasting op goud in India (die toch intact bleef), de opleving in banencijfers uit de V.S. afgelopen vrijdag en de euro/dollar die afstevent op pariteit, zorgde ervoor dat de goudprijs in dollars per ounce kelderde met bijna 3%. Rond $ 1164 bleek er steun te vinden, waarna er weer iets van herstel plaatsvond. Maandagmorgen 9 maart werd er weer $ 1172 genoteerd.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

Rusland en China bouwen eigen SWIFT systeem

Met sancties en dreigementen schiet het Westen in eigen voet. Een bittere pil voor de Russen maar groeien er sterker uit. Poetin vindt aansluiting bij China en antwoorden beide met eigen internationaal betaalsystem wat de dollar verder zal doen desintegreren.

[...]

Lees verder op GoudPortal.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

Griekenland schopt zichzelf onderuit

Af en toe komt er een moment waarop je beseft dat je je mening moet herzien. Neem nu de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. Samen met zijn eerste minister Alexis Tsipras heeft hij nog voor de parlementaire verkiezingen in januari staan roepen dat de schuldeisers van Griekenland een lesje moeten worden geleerd in nederigheid.

Maar, nu hebben de andere eurolanden en de ECB steeds meer grip op de publieke opinie, zo blijkt. Terwijl Tsipras en Varoufakis nog niet zo lang geleden hebben verklaard dat Griekenland bij voorkeur een lid blijft van de monetaire unie, zegt de minister van Financiën vandaag iets helemaal anders.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

70% van de Amerikanen kent Janet Yellen niet

Uit een poll afgenomen door The Wall Street Journal en NBC News zijn – wat de bekendheid van de Federal Reserve betreft – een aantal opvallende resultaten gekomen.

Uit een poll afgenomen door The Wall Street Journal en NBC News zijn – wat de bekendheid van de Federal Reserve betreft – een aantal opvallende resultaten gekomen.

Het opmerkelijkste resultaat is dat 70% van de Amerikanen niet (of niet zeker) weet wie Janet Yellen is. Ter vergelijking, slechts 1% had nog nooit van George W. Bush gehoord.

De poll wijst wel uit dat slechts 8% van de Amerikanen de Federal Reserve als instituut niet kent.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs