Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16221 tot 16225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Hot topic in Davos: Technologische revolutie maakt de mensen bang

De mensheid ondergaat momenteel een technologische revolutie zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Dit maakt de mensen bang, niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn. Dat is de reden waarom men steeds obligaties blijft kopen, zelfs met negatieve rentevoeten.

Dat zegt Nobelprijswinnaar Robert Shiller. De mensen maken zich zorgen over de toekomst en niet alleen voor de volgende jaren maar ook voor de volgende decennia.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

"Griekenland heeft een Marshallplan nodig: een Merkelplan"

De Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, heeft tegen het Duitse weekblad Die Zeit gezegd dat hij minister is van een bankroet land. Dit meldde het blad vandaag. Varoufakis beklemtoonde voorts dat zijn land nooit meer een begrotingstekort wil als de huidige schuldencrisis is opgelost.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

En ja hoor, de olieprijs daalt weer na opmars van 4 dagen

De olieprijzen daalden woensdag na in de vier voorgaande handelsdagen de sterkste opmars sinds 2009 te hebben gerealiseerd.

De daling werd volgens handelaren ingegeven door speculatie op een verdere toename van de voorraden in de VS, waarover later op de dag cijfers worden bekendgemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Varoufakis geeft Europa de schuld van Griekse geldproblemen

De nieuwe Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, is minister van een bankroet land.

Varoufakis stelt dat de schuldenproblematiek van Griekenland volkomen verkeerd is aangepakt door de Europese landen en instellingen die als een gokverslaafde geld blijven weggooien. Varoufakis vraagt zich af waarom er niet wordt gezegd “stop, wat hebben we verkeerd gedaan, begrijpen we deze crisis wel goed?”

Hij bestrijdt dat het beleid van hervormingen en bezuinigingen het land vooruit helpt. Statistisch lijkt er misschien een beetje vooruitgang volgens Varoufakis, maar in werkelijkheid dalen de inkomens en prijzen, de economie wordt steeds zwakker. Hij wijt de misère in zijn land ook aan ‘kartels’ van rijke Grieken die nauwelijks belasting betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Zwitserse banken gooien klanten buiten. Maar, als we het nu eens anders aanpakken?

Er is vanmorgen het verhaal verschenen in De Standaard dat Zwitserse en Luxemburgse banken en masse hun Belgische zwartspaarders dumpen. De paniek bij dat soort grootbeleggers is bijna voelbaar. Want, waar moeten ze naartoe met hun geld?