Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 16221 tot 16225
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Het gaat niet langer fantastisch met de Chinese economie

A l sinds vorig jaar komen er berichten uit China die erop wijzen dat de economische toekomst van het land niet meer zo rooskleurig oogt. De export daalde verrassend sterk, economisten vermoeden een bubbel in de prijs van het vastgoed en de dalende productieprijzen verhoogden het risico op deflatie. Nu heeft ook de Chinese regering gemeld dat de economie van het land het voorbije jaar de traagste groei in een kwarteeuw heeft gekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Lagarde: Federal Reserve gaat rente medio dit jaar verhogen

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, verhoogt waarschijnlijk medio dit jaar de rente. Dat voorspelde Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), donderdag op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Discussie kwantitatieve verruiming gaat vooral over Noord vs. Zuid

De discussie over het wel of niet opkopen van staatsobligaties is niet alleen een economische. De politiek heeft het onderwerp gekaapt en zet de verhouding tussen Noord- en Zuid-Europa op scherp.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

LIVE: Persconferentie ECB om 14:30

Vanmiddag om 14:30 geeft de ECB vanuit Frankfurt een belangrijke persconferentie. Belangrijk, omdat de financiële markten zinspelen op een nieuw monetair stimuleringsprogramma. Gisteren hoorde Bloomberg uit verschillende bronnen dat het stimuleringsprogramma zal bestaan uit het aankopen van €50 miljard aan staatsobligaties per maand. Of dat werkelijk gaat gebeuren, dat weten we pas na half drie als Draghi gesproken heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Zo werkt het aanzetten van de geldpers door de ECB… en dit merken we ervan

Het mag geen verrassing meer heten, als president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank donderdagmiddag aankondigt dat de eurozone een geldinjectie van 500 tot 600 miljard euro krijgt. Maar hoe gaat dat in zijn werk? En wat merken we daarvan?