Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 16226 tot 16230
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Vijf vragen over de 'bazooka' van de ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) breidt zijn stimuleringsmaatregelen voor de Europese economie uit met de aankoop van staatsleningen bij banken. Vijf vragen over die omstreden stap.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Sorry Mario, dit zal niet helpen!

De Europese Centrale Bank haalt eindelijk zijn bazooka boven. Het gaat voor € 60 miljard overheidsobligaties opkopen … per maand. Dit programma zal op zijn minst lopen tot september 2016 en beginnen in maart. Maar deze ECB QE lost het grootste probleem niet op: het Europese economische systeem is kapot.

Het is spijtig dat Europa afhankelijk is geworden van een centrale bank die zich gedwongen voelt om te reageren zoals dat op andere continenten het geval was. Mario Draghi was de slimste van de klas omdat hij wist dat QE niets zal verhelpen aan de huidige situatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Dit is wat we bijdrukken om economie te redden: 1.140.000.000.000 euro

Historisch De Europese Centrale Bank heeft vandaag zijn economisch herstelplan voor de eurozone aangekondigd. Zoals verwacht gaat de ECB aan geldcreatie doen, het drukt dus geld bij. En dat in totaal voor maar liefst 1.140 miljard euro, veel meer dan werd gedacht. Dat bedrag kan bovendien nog oplopen, want de ECB gaat door met de geldcreatie en het aankoopprogramma tot de inflatie in Europa stabiel rond 2 % staat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Euro omlaag na aankondiging nieuwe maatregelen ECB

De euro is in waarde gedaald donderdag nadat de Europese Centrale Bank heeft aangekondigd 1.140 miljard euro te investeren in de economie.

Nadat de euro een prijs van ongeveer 1,16 dollar noteerde voor de aankondiging van de ECB, daalde de valuta naar minder dan 1,15 dollar na de aankondiging van ECB-president Mario Draghi. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB kondigt opkoopprogramma van 1.140 miljard euro aan

De Europese Centrale Bank (ECB) breidt zijn bestaande opkoopprogramma uit. De centrale bank gaat leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen.

Momenteel worden er al door onderpand gedekte obligaties en verpakte leningen opgekocht door de ECB. Daar komen nu staatsobligaties bij. Vanaf maart dit jaar wordt er maandelijks voor 60 miljard euro opgekocht. De operatie duurt in ieder geval tot september 2016 en bedraagt in totaal 1.140 miljard euro. De obligaties hebben een looptijd van 2 tot 30 jaar.