EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16236 tot 16240
Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015

Draghi: "Obligatieaankopen ECB komen niet te laat"

Staatsobligaties Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), weerlegt vandaag de kritiek over de laattijdige uitbreiding van de obligatieaankopen van de ECB. "Het is niet zo dat we het voorbije jaar niet gehandeld hebben", aldus Draghi vandaag in Frankfurt. De ECB heeft volgens haar voorzitter de uitzonderlijke maatregelen steeds verder uitgebreid, toen het gevaar voor een toenemende periode van lage inflatie groter werd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015

VS stuurt drones en Humvees naar Oekraïne

De VS gaat meer onbemande vliegtuigen en Humvees naar Oekraïne sturen. Dat zou duidelijk zijn geworden uit een telefoongesprek tussen de Amerikaanse vice-president Joe Biden en de Oekraïense president Petro Poroshenko. De vliegtuigjes in kwestie is Raven drone, die vanuit de hand gelanceerd kunnen worden. Naast een aantal drones stuurt de VS ook 30 zwaar gepantserde en 200 normale Humvees naar Oekraïne.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015

Edin Mujagic: Hoe de euro een zwakke munt werd

Met elke cent waarmee de euro zakt ten opzichte van de dollar – en tegenwoordig is dat een kwestie van uren zo lijkt het – neemt het gejuicht uit allerlei hoeken toe in Nederland. Een zwakke euro is goed voor de export en daarmee voor de Nederlandse economie, klinkt het dan. Elke keer als ik zoiets lees of hoor denk ik: economische geschiedenis zou een verplicht vak voor alle managers, economen, analisten, politici, journalisten en anderen moeten zijn. Lees de column van Edin Mujagic op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015

Venezuela verkoopt goud voor dollars

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar goudreserve uit te lenen in ruil voor dollars. Door de daling van de olieprijs mist het olieproducerende land veel inkomsten. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 1,4 miljoen troy ounce goud (omgerekend 43,5 ton) om te ruilen voor dollars. Deze swapconstructie brengt bij de huidige goudkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015

Venezuela ruilt goud voor dollars?

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar goudreserve uit te lenen in ruil voor dollars, zo schrijft Reuters op basis van bronnen binnen de regering. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 43,5 ton goud om te ruilen voor dollars. Deze swap brengt bij de huidige goudkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje. 

Lees verder op HollandGold

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs