Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16236 tot 16240
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Euro omlaag na aankondiging nieuwe maatregelen ECB

De euro is in waarde gedaald donderdag nadat de Europese Centrale Bank heeft aangekondigd 1.140 miljard euro te investeren in de economie.

Nadat de euro een prijs van ongeveer 1,16 dollar noteerde voor de aankondiging van de ECB, daalde de valuta naar minder dan 1,15 dollar na de aankondiging van ECB-president Mario Draghi. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB kondigt opkoopprogramma van 1.140 miljard euro aan

De Europese Centrale Bank (ECB) breidt zijn bestaande opkoopprogramma uit. De centrale bank gaat leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen.

Momenteel worden er al door onderpand gedekte obligaties en verpakte leningen opgekocht door de ECB. Daar komen nu staatsobligaties bij. Vanaf maart dit jaar wordt er maandelijks voor 60 miljard euro opgekocht. De operatie duurt in ieder geval tot september 2016 en bedraagt in totaal 1.140 miljard euro. De obligaties hebben een looptijd van 2 tot 30 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB presenteert QE-programma van €60 miljard per maand

Na weken van speculaties, angst, hoop en simpelweg wachten, is het vandaag eindelijk zover en heeft de Europese Centrale Bank een stimuleringsprogramma aangekondigd. Wat houdt het opkoopprogramma precies in en hoe reageert de markt op het nieuws? Bij Slim Beleggen houden we het voor je bij!

Gisteren lekte er enkele cijfers van de Europese Centrale Bank uit: er zou maandelijks voor 50 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht worden door de Europese Centrale Bank. Vandaag om 14.30 uur gaf de Europese Centrale Bank dan eindelijk meer duidelijkheid. Het opkoopprogramma zal bestaan uit een stimulering van 60 miljard euro per maand tot september 2016. De centrale bank zal  maandelijks zowel staatsobligaties als asset backed securities (ABS) opkopen. In totaal wordt er door de centrale bank hiermee voor 1140 miljard euro opgekocht. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Wereld met autoloze steden kost 90 biljoen dollar

r moet zo snel mogelijk worden geïnvesteerd in een wereldwijde herschikking van de stad. De investering zou moeten toelaten om het gebruik van de auto in het stadscentrum overbodig te maken.

Dat is de centrale boodschap die de Global Commission on the Economy and Climate onder leiding van de voormalige Mexicaanse president Felipe Calderon en de gewezen Amerikaanse vice-president Al Gore heeft voorbereid voor het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Om de auto uit alle stadscentra van de wereld te verbannen zou volgens Calderon en Gore een budget nodig zijn van ongeveer 90 biljoen dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB houdt rente op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,05 procent.

Niet alleen de rente waartegen banken kunnen lenen is ongewijzigd, ook de depositorente en de rente voor kortlopende leningen blijven gelijk op respectievelijk -0,20 en 0,3 procent.