Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 16236 tot 16240
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Argentijnse president gaat volledig uit de bocht in China

De Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner is tijdens een bezoek aan China volledig uit de bocht gegaan. In een tweet die ze over haar bezoek postte maakte ze de Chinezen belachelijk door in haar tekst de letter ‘r’ in rijst en ‘petroleum’ te vervangen door de letter ‘l’. 

Más de 1.000 asistentes al evento… ¿Serán todos de “La Cámpola” y vinieron sólo por el aloz y el petlóleo? …

Vrij vertaald: 'Meer dan 1.000 assistenten bij het evenement. Komen ze enkel voor de lijst en de petloleum?'

Toen ze voor deze wansmakelijke grap op de sociale media werd terechtgewezen maakte ze nog een grotere blunder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Goud groeit dankzij China!

Volgens CNBC heeft de Chinese centrale bank (PBC) besloten om de inzet nog meer te verhogen en nog meer stimuluspakketten op de markt los te laten. Voorzitter Zhou Xiaochuan besloot om banken toe te laten een minder grote reserve aan kapitaal te houden.

Volgens een verklaring van PBC moet dat de Chinese economie stabiel houden:”Bovendien moet dat de toepasselijke groeisnelheid in de sociale financiering begeleiden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

De nieuwe koude oorlog draait om Europa’s energie toekomst

De Verenigde Staten zitten opnieuw in een generatie lange koude oorlog en opnieuw is Europa het middelpunt van het conflict. Maar deze keer draait het niet over militaire suprematie, deze keer gaat het over de elektriciteit van miljoenen Europeanen.

In de nieuwe koude oorlog draait het niet om militaire troepen, tanks of raketinstallaties, maar draait het om pijpleidingen en energie-installaties. De Obama administratie voert niet alleen een gevecht met sancties en militaire steun aan Oekraïne, het probeert de energiebehoeftige Europeanen aan zich te koppelen ten nadele van Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Hot topic in Davos: Technologische revolutie maakt de mensen bang

De mensheid ondergaat momenteel een technologische revolutie zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Dit maakt de mensen bang, niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn. Dat is de reden waarom men steeds obligaties blijft kopen, zelfs met negatieve rentevoeten.

Dat zegt Nobelprijswinnaar Robert Shiller. De mensen maken zich zorgen over de toekomst en niet alleen voor de volgende jaren maar ook voor de volgende decennia.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

"Griekenland heeft een Marshallplan nodig: een Merkelplan"

De Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, heeft tegen het Duitse weekblad Die Zeit gezegd dat hij minister is van een bankroet land. Dit meldde het blad vandaag. Varoufakis beklemtoonde voorts dat zijn land nooit meer een begrotingstekort wil als de huidige schuldencrisis is opgelost.