EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16246 tot 16250
Geplaatst op: dinsdag 10 maart 2015

Moet Griekenland dan maar de bitcoin invoeren?

Een opmerkelijk pleidooi: de bitcoin zou de Griekse economie een oppepper kunnen geven. Over inflatie van de digitale munt hoeven we ons geen zorgen te maken.

Stel, de Europese Centrale Bank heeft het definitief gehad met Griekenland en draait de geldkraan dicht. Staatsbankroet, Griekenland uit de euro? Zo ver hoeft het niet te komen, betoogt columnist Wolfgang Münchau, oprichter van Financial Times Deutschland, op Spiegel.de. De Griekse regering moet gewoon bitcoin als parallel betaalmiddel invoeren.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Eén van deze vier economieën verhoogde in 2014 de btw

De Japanse economie heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een inkrimping met 7,1 procent dienen te incasseren tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet worden toegeschreven aan de beslissing van de Japanse regering om de belasting op toegevoegde waarde begin april dit jaar van 5 procent naar 8 procent op te voeren. Die lastenverhoging heeft tot gevolg gehad dat bedrijven en particulieren hun bestedingen hebben teruggeschroefd.

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar had de Japanse economie nog een groei met 6 procent gekend tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Grieken kunnen nog maar enkele weken vooruit

Griekenland kan nog ongeveer drie weken vooruit met het geld dat het land nu in kas heeft.

Griekenland kan nog ongeveer drie weken vooruit met het geld dat het land nu in kas heeft.

Volgens de bron staat niet precies vast op welk moment de Griekse schatkist leeg is. Er kan enigszins flexibel met middelen worden omgesprongen, zodat het moment waarop er extra geld nodig is kan worden uitgesteld.

Athene en Brussel bereikten vorige maand weliswaar een akkoord over de tijdelijke verlenging van het huidige Griekse steunprogramma, maar daarmee is Griekenland nog lang niet uit de zorgen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Waarom beleggers deze maand moeten oppassen met goud

De gemiddelde beweeglijkheid van goud is over de afgelopen 30 dagen gedaald naar het laagste punt sinds begin november, volgens data van Bloomberg. Goud doet beleggers recent weinig, concludeert de partij dan ook.

Zelfs het plan van Mario Draghi om meer obligaties op te kopen, waardoor de euro zakte naar het laagste niveau in 11 jaar, was niet genoeg om goud echt te laten bewegen. Waar de meeste financiële markten donderdag duidelijk reageerden op de toelichting van Draghi op het QE-programma, bewogen goud-futures amper.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Britten lossen schuld Eerste Wereldoorlog af

Bijna honderd jaar na dato heeft Groot-Brittannië de staatslening voor de financiering van de Eerste Wereldoorlog afgelost. De Britse minister van Financiën George Osborne loste de 1,9 miljard pond (2,6 miljard euro) vandaag af.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs