Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 16246 tot 16250
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Market Update (3 februari 2015)

Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk door lage rente, Griekenland wil rente op staatsschuld koppelen aan economische groei, de VS wil wapens naar Oekraïne sturen, Obama wil Rusland isoleren en Amerikaanse staatsobligaties zijn niet aan te slepen

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Griekse minister opent trukendoos: alleen rente betalen als economie groeit

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft een onorthodox idee geopperd om het Griekse schuldprobleem aan te pakken. Hij stelt voor staatsschuld om te ruilen in nieuwe leningen, die alleen rentedragend zijn als de Griekse economie groeit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Olieprijzen voor vierde opeenvolgende dag omhoog

De olieprijzen stonden dinsdagochtend opnieuw in de plus, waarmee de opmars van de afgelopen dagen verder werd doorgezet.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) kostte 1,2 procent meer op 50,18 dollar. Brent klom 1,4 procent tot 55,56 dollar per vat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

België verbruikte vorig jaar minder gas en elektriciteit

In België is het voorbije jaar 80,2 terawattuur elektriciteit verbruikt. Dat betekende een daling met 2,4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Synergrid, de federatie van netbeheerders van elektriciteit en aardgas.

Bij de gezinnen, kleine ondernemingen en de tertiaire sector werd een terugval met 4,1 procent tot 53,4 terawattuur gemeld. Dat was vooral te danken aan de zachte temperaturen die vorig jaar konden worden opgetekend. Bij de grote industriële klanten werd een stijging met 1,3 procent tot 26,8 terawattuur gemeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Athene licht een tip van de sluier op: zo denkt het in de eurozone te kunnen blijven

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft na een bezoek aan de Britse minister van Financiën George Osborne zijn plannen ontvouwd voor een herschikking van de Griekse schuldenberg.