Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16246 tot 16250
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

"ECB kan inflatie niet aanwakkeren met opkopen staatsobligaties”

Volgens Herman Meester is de kans groot dat de centrale bank daadwerkelijk een QE programma opstart, maar veel resultaat hoeven we daar volgens hem niet van te verwachten. Zo lang consumenten de hand op de knip houden en bedrijven investeringen blijven uitstellen ligt de bal bij de overheden. Als Europese landen niet afwijken van het doel om het begrotingstekort naar 0% te brengen zal de Eurozone blijven hangen in een sfeer van deflatie en economische krimp.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

OPEC ziet olieprijs stabiliseren

De olieprijs zal na de sterke daling van de afgelopen maanden niet nog verder afnemen. Dat voorspelt de secretaris-generaal van oliekartel OPEC, Abdullah al-Badri, op het World Economic Forum in Davos.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Israël vreest Iraanse inval met Hezbollah-steun in Galilea

ij een Israëlische luchtaanval op een militair konvooi in Syrië kwamen het voorbije weekend niet enkel vijf Hezbollah-militanten om het leven, maar werden ook zes Iraanse legerofficieren gedood. De Israëlische legergeneraal Eyal Ben Reuven zegt nu dat Iran en Hezbollah waarschijnlijk voorbereidingen aan het treffen waren om de Galilea-regio in het noorden van zijn land binnen te vallen.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Lagarde over QE ECB: ‘Het werkt nu al’

Christine Lagarde, topvrouw bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), merkt deze week op dat de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank vandaag een opkoopprogramma voor staatsobligaties aankondigt, ‘nu al effect heeft’.

‘Je kunt stellen dat het nu al effect heeft’, zei Lagarde woensdag tijdens het World Economic Forum in Davos. ‘Als ik kijk naar de valuta en waar de euro momenteel staat, kun je niet ontkennen dat er verwachtingen zijn dat QE aangekondigd wordt. Het wordt significant.’

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Belgische wanbetalers hebben 3,11 miljard euro achterstand

Eind vorig jaar werden in België meer dan 350.000 wanbetalers geregistreerd. Dat betekent een stijging met bijna 3 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België (NBB). In totaal werd een achterstand van 3,11 miljard euro opgetekend. Dat bedrag is met 4,9 procent toegenomen tegenover het jaar voordien.