Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 16251 tot 16255
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

Geld Illusie zorgt voor de uitholling van uw bezit 49

De geld illusie komt ongeveer over als een goochelaar die $ 100 biljetten uit zijn hoge hoed tovert, die voordien overduidelijk niets bevatte. De geld illusie is een reeds lang bestaand concept in de economie met een enorme betekenis voor wanneer je spaarder, investeerder of ondernemer bent.

De geld illusie is een goocheltrucje, alleen wordt het niet op het echte toneel in de schouwburg opgevoerd. Het is als een krijgslist die uitgevoerd wordt door centrale banken, die de economie kunnen verstoren en je bezit doen vervagen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Grootste Goudmijn ter Wereld blijft Goud trouw

Barrick Gold gaat Terug naar de Toekomst 20 februari 2015 in Goudmijnen

Barrick Gold heeft heeft duidelijkheid gegeven over de strategische plannen van het bedrijf. De CEO van Barrick Gold, Kevin Thornton, heeft deze week in een toelichting op de kwartaalcijfers de plannen van het bedrijf uit de doeken gedaan. Barrick Gold leek plannen te hebben om zich meer te focussen op een breder productenpalet. Maar Thornton gaf aan dat Barrick Gold terug naar de toekomst wil.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

“Cyclische grondstoffen profiteren dit jaar”

De prijzen van grondstoffen staan onder druk door de lage energieprijzen. De olieprijs veerde de laatste tijd weer wat op, maar de OPEC blijft in een snel tempo olie de markt op brengen en goedkoop verkopen aan Azië. De OPEC zal uiteindelijk de productie wel beperken, maar de olieprijzen blijven vooralsnog volatiel.

Dankzij de lage inflatie blijft het monetaire beleid wereldwijd ruim, wat de vraag naar andere cyclische grondstoffen op de middellange termijn aanjaagt, zo stelt ETF Securities in een rapport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Wat u moet weten over het akkoord met Griekenland

Eurolanden hebben vrijdag een akkoord bereikt over het verlengen van de steun aan Griekenland. Precieze details moeten nog ingevuld worden, maar er is een begin gemaakt om verder te werken.

Wat is er precies afgesproken

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Grote staking in Amerikaanse oliesector breidt verder uit

De staking in de oliesector in de Verenigde Staten breidt uit. Vandaag lanceerde de vakbond United Steelworkers (USW) een oproep in vier fabrieken om er het werk neer te leggen. De staking, in negen sites, startte op 1 februari. Het gaat om de grootste actie sinds 1980 in de sector.