Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 16251 tot 16255
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

55% van Amerikaanse gezinnen beschikt over onvoldoende cash om één maand inkomensverlies op te vangen

Het herstel in de VS: 55% van de Amerikaanse gezinnen beschikt over onvoldoende cash om één maand inkomensverlies op te vangen

Hoewel Amerikaanse families de post-crisisjaren hebben benut om hun financiën onder controle te krijgen, blijven ze uiterst kwetsbaar wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen. 

70% van de Amerikaanse gezinnen lijdt op zijn minst onder één van de volgende drie problemen: een laag inkomen, onvoldoende spaargeld of openstaande schulden,

blijkt uit een analyse van Pew Charitable Trusts. Een derde van alle gezinnen wordt zelfs met twee van deze problemen geconfronteerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Durf jij de zilver gok nemen?

Vorig jaar bleef de prijs van goud nagenoeg gelijk. Zilver daarentegen daalde met maar liefst 18%. Niet voor niets wordt zilver, ‘goud op steroïden’ genoemd. Maar zelfs voor zilver begrippen was de prestatie in 2014 opmerkelijk te noemen.

Er zijn echter duidelijke abnormaliteiten die laten zien dat zilver aan de vooravond staat van een enorme stijging. De American Eagle zilver munten verkoop behaalde een nieuw record in 2014. Tevens is het bekend dat zilver steeds vaker gebruikt wordt voor industriële toepassingen. Ook het goud/zilver ratio is een cijfer dat goed in de gaten gehouden moet worden voor eventuele prijsstijgingen.

Al deze abnormaliteiten zouden de prijs van zilver omhoog moeten duwen. De realiteit is echter dat de zilverprijs grotendeels bepaalt wordt door speculatieve trading en futures contracten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Zwitserland wordt wereldkluis voor beschermde data-opslag

Zwitserland ziet zijn positie als bankier van de wereld in belangrijke mate ondermijnd door de erosie van het bankgeheim, maar probeert dat verlies met nieuwe services te compenseren. Onder meer wil het land zich profileren als een beveiligd centrum voor data-opslag. Dat heeft het persbureau Agence France Presse (AFP) benadrukt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

'Impasse eurozone bedreigt wereldeconomie'

De impasse tussen de eurozone en de nieuwe Griekse regering wordt volgens de Britse minister van Financiën, George Osborne, snel de grootste bedreiging voor de wereldeconomie.

De Britse minister van Financiën uitte die waarschuwing maandag na een 'constructief gesprek' met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis.

Osborne heeft er bij Varoufakis op aangedrongen dat zijn land zich verantwoordelijk opstelt. Osborne zei ook dat het belangrijk is dat de eurozone met een beter plan komt voor banen en voor groei.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

BRICS willen bredere basis voor bepaling kredietwaardigheid

xperts van de groeilanden Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (Brics) komen in de maand maart samen om de oprichting van een onafhankelijk ratingbureau te bespreken. Dat heeft José Vallim Antonio Guerreiro, Braziliaans ambassadeur in Rusland, tegenover het Russische persbureau Ria Novosti gezegd.