Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 16251 tot 16255
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Lagarde over QE ECB: ‘Het werkt nu al’

Christine Lagarde, topvrouw bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), merkt deze week op dat de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank vandaag een opkoopprogramma voor staatsobligaties aankondigt, ‘nu al effect heeft’.

‘Je kunt stellen dat het nu al effect heeft’, zei Lagarde woensdag tijdens het World Economic Forum in Davos. ‘Als ik kijk naar de valuta en waar de euro momenteel staat, kun je niet ontkennen dat er verwachtingen zijn dat QE aangekondigd wordt. Het wordt significant.’

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Belgische wanbetalers hebben 3,11 miljard euro achterstand

Eind vorig jaar werden in België meer dan 350.000 wanbetalers geregistreerd. Dat betekent een stijging met bijna 3 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België (NBB). In totaal werd een achterstand van 3,11 miljard euro opgetekend. Dat bedrag is met 4,9 procent toegenomen tegenover het jaar voordien.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Willem Middelkoop | Saxo bank: ‘Endgame for Central Bankers’

After the SNB suddenly abandoned the CHF ceiling last week , Steen Jakobsen, chief Economist & CIO at Saxo Bank tells the world ‘central banks have lost credibility’ and he even predicts ‘the beginning of the end for central banks will be well under way.’ He even asks his readers the ‘bigger question: Why is it that most people trust or bother to listen to central banks?’

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Banenverlies in bankensector houdt maar aan

Het banenverlies in de financiële sector zal dit jaar naar verwachting onverminderd aanhouden. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van een peiling in de bankensector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Vandaag gaat Draghi banken enorme winsten beloven

Naar alle waarschijnlijkheid zal de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi aan het volledig bestuur vragen/eisen dat het het beleid van monetaire versoepeling (QE) zal goedkeuren. Gisteren zijn ook enkele details bekendgemaakt over de operatie.