Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16266 tot 16270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Daar is dan eindelijk de langverwachte bounce in olie

De olieprijs is officieel uit z’n vrije val beland. Na 7 opeenvolgende maanden van verlies en een ruime halvering later heeft de langverwachte bounce zich eindelijk aangediend. Een maandje geleden leek olie technisch te bodemen op $55 maar brak toch weer door z’n hoeven om bijna de $43 aan te tikken. Dat werd toch wat te dol voor veel handelaren, en nu staat de prijs maar liefst 20% hoger. Of ligt er ook een fundamentele reden aan ten grondslag?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Beurs van Athene schiet 11 procent hoger

De beurs van Athene is deze namiddag meer dan 11 procent gestegen omdat de hoop op een oplossing voor de Griekse schuldenlast weer is toegenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Hoogste groei Ierse economie sinds 2005

De Ierse economie is in 2014 naar schatting met 5,1 procent gegroeid. Dat stelde de centrale bank van het land vandaag in zijn kwartaalrapport. Het zou de sterkste groei zijn sinds 2005.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Liquiditeit Amerikaanse staatsobligaties verdampt

Uit een recent onderzoek van JP Morgan is gebleken dat de markt voor Amerikaanse staatsobligaties steeds minder liquide is. Kon je als vermogensbeheerder een jaar geleden nog maximaal $280 miljoen aan Treasuries kopen of verkopen zonder de koers te beïnvloeden, nu is dat slechts $80 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Grote kwijtschelding schulden in Europa … maar niet in Griekenland

Met de nieuwe Griekse regering aan het roer zijn er nog veel vragen onbeantwoord over wat er gaat gebeuren met de Griekse schuldenberg. Misschien dat de Grieken eens moeten kijken naar Kroatië want daar vindt momenteel een enorme kwijtschelding van de schulden plaats.

Duizenden Kroaten zagen begin deze week hun schulden (deels) kwijtgescholden. Deze operatie genaamd “fresh start” is een samenwerking tussen de Kroatische overheid en banken, telecomoperatoren en nutsbedrijven.

Zo’n 60.000 gezinnen zien hun schulden kwijtgescholden worden voor in het totaal zo’n € 26,5 miljoen. Geen enkele instantie zal vergoed worden door de overheid voor de afschrijving van de schulden.