EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16266 tot 16270 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Is bitcoin het nieuwe goud?

Hoewel het pas ontstane digitale geld niet fysiek tastbaar is, en het niet gebruikt kan worden om er glanzende sieraden van te vervaardigen, wordt deze cryptovaluta ook wel eens vergeleken met goud.

Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen goud en de cryptomunt bitcoin. Beide zijn waardevast, deelbaar en oxideren niet. Precies de eigenschappen waaraan geld behoort te voldoen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

'De economie' is een gevaarlijk geloof geworden

We moeten toe naar een economie die dienstbaar is aan een wijze van produceren en dienst verlenen die in overeenstemming is met lokale en mondiale sociale en ecologische doelstellingen.

We moeten toe naar een economie die dienstbaar is aan een wijze van produceren en dienst verlenen die in overeenstemming is met lokale en mondiale sociale en ecologische doelstellingen.

Economie is zowel de aanduiding van een wetenschap als van dat deel van de sociale werkelijkheid, waarin transacties tussen mensen voornamelijk in geld worden uitgedrukt. Economen onderzoeken die werkelijkheid. Ze beperken zich daarbij echter niet tot het weergeven van de economische werkelijkheid.

[...]

Lees verder op joop.nl
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

2 schokkende grafieken over de Europese schulden

Het is officieel: Europa verzuipt in de schulden. The Telegraph zette de cijfers van de Europese schulden op een rijtje. Volgens de laatste officiële cijfers bedraagt de schuldengraad van alle Europese landen 92 % van het Europese bbp, dit is het hoogste niveau sinds de introductie van de euro en 40 % hoger dan voor de financiële crisis.

Niet geheel verrassend heeft Griekenland de hoogste schuld met een schuldengraad van 177 % van het bbp, op de oneervolle 2e plaats staat Italië met 132 % schulden ten opzichte van het bbp – Portugal sluit het podium op de 3e plaats met 130 %.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Consumenten gaven in 4 jaar niet zoveel uit als nu

Nederlandse consumenten hebben in februari 2,4 procent meer uitgegeven aan goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei in vier jaar.

Vooral de uitgaven aan gas, kleding en woninginrichting gingen omhoog, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Nikkei sluit voor het eerst in 15 jaar boven de 20.000 punten

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor het eerst in vijftien jaar boven de 20.000 punten gesloten. De Japanse hoofdindex wist op 10 april al even boven deze psychologische puntengrens uit te stijgen, maar viel daarna snel weer terug. De Nikkei eindigde nu 1,1 procent hoger op 20.133,90 punten.

De stemming werd gesteund door positieve handelscijfers. Japan boekte dankzij een exportgroei van 8,5 procent in maart voor het eerst in bijna drie jaar een handelsoverschot.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs