Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 16271 tot 16275
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Zembla: Het leed van de renteswaps

Duizenden ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben grote problemen met hun bank. Allemaal hebben ze rond 2007 op advies van hun bank een ingewikkeld financieel product, een renteswap, gekocht dat gekoppeld is aan hun lening. Dit product zou ze beschermen tegen een stijgende rente, zo beloofde de bank. Maar de rente ging niet stijgen maar juist dalen en dat veroorzaakt veel problemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Nieuwe Griekse voorstellen zijn een farce

De Grieken hebben - zoals vrijdag overeengekomen - aan Europa een reeks hervormingsplannen voorgelegd die hen 4 maanden respijt zouden moeten geven. 

De Duitse boulevardkrant BILD kon een kopij van de voorstellen bemachtigen en noemt de Griekse plannen gewoonweg niet serieus te nemen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

De euro als foute vriend

Na de Zwitserse frank komt nu ook de Deense kroon onder druk te staan. Het loslaten van de peg met de euro komt daarmee met rasse schreden dichterbij.

De vraag naar Deense kronen explodeert, tot groot ongenoegen van Kopenhagen. Met een publieke schuld van slechts 44 %/GDP kan het wel tegen een stootje, maar het maakt hen toch behoorlijk nerveus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Waarom horen we al tijden niets meer over Bitcoin?

Een paar geleden was Bitcoin dagelijks in het nieuws. De prijs ging skyhigh. Er doemden verhalen op van mensen die plotsklaps erachter kwamen dat ze op hun computer ooit Bitcoin munten ‘gemijnd’ hadden, zonder dat er zozeer bewust van waren. Diegene die ooit Bitcoin munten voor

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Market Update (23 februari 2015)

Beurs verder omhoog na akkoord Griekenland, Denemarken klaar voor kapitaalcontroles om munt te beschermen, speculanten massaal long op de dollar, Azerbeidzjan devalueert munt en rijke Grieken zoeken veiligheid in goud.