Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16276 tot 16280
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Chinese yuan naar vijfde plaats van populairste valuta

De internationalisering van de Chinese yuan begint langzaam maar zeker haar vruchten af te werpen, want de munt steeg in november naar de vijfde plaats van meest gebruikte valuta in het wereldwijde SWIFT betalingssysteem. Sinds november is de munt met twee plaatsen gestegen, voorbij de Canadese en de Australische dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende goudprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de goudmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van goud.

Dit resulteerde in een stijging van de goudprijs van 10% in januari. Hogere goudprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de goudmijnen. Veel spelers in de goudmarkt hebben hun indekking tegen een lagere goudprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de goudprijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Column Kees de Kort | Negatieve rente grijpt om zich heen

Was het een jaar geleden nog extreem bijzonder, tegenwoordig zie je het steeds meer: negatieve rente. BNR's Kees de Kort duidt.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Goud maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest goud aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Goud bevindt zich momenteel in een sweet spot

Het perfecte milieu is zich aan het ontwikkelen voor goud. De centrale banken over de hele wereld proberen deflatie te bestrijden met hun beleid en de Europese fund manager Ronald-Peter Stoeferle ziet dit als een ‘sweet spot’ voor goud.

Stoeferle zegt: ‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid weer versoepeld.’ De Dollar is nu namelijk zo sterk geworden dat Amerika haar goederen zeer goedkoop kan krijgen. Dit betekent echter ook deflatie en dat is iets wat de centrale bank absoluut niet wil.