Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16276 tot 16280
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Canada verlaagt rente

De centrale bank van Canada heeft woensdag onverwacht de rente verlaagd. Daarbij werd gewezen op de sterke daling van de olieprijs, die zorgt voor een bijzonder lage inflatie en tegenvallende economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Draghi heeft zijn zin gekregen!

Er zijn zonet details gelekt over de plannen van ECB-voorzitter Mario Draghi. In een artikel van The Wall Street Journal (WSJ) heeft de uitvoerende raad van de centrale bank een akkoord bereikt over QE, of het grotesk grote schuldenaankoopprogramma waarmee Draghi een hele tijd over bezig is geweest.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bloomberg: "ECB gaat voor €50 miljard per maand opkopen"

De ECB kondigt morgen mogelijk een stimuleringsprogramma van €50 miljard per maand aan, dat schrijft Bloomberg op basis van twee centraal bankiers uit de Eurozone. Het besluit zou nog niet definitief gevallen zijn. Volgens één van de twee bronnen, die niet bij naam genoemd willen worden, zou het stimuleringsprogramma met ingang van 1 maart opgestart kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Loskoppeling Zwitserse Frank startschot voor run op goud?

Volgens “goud en zilver expert” Mike Maloney zal de ontkoppeling van de Zwitserse frank van de euro geen goed doen voor zowel de Zwitsers noch voor de wereldeconomie.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

'Nieuwe economische crisis dreigt door QE' (video)

Aanstaande donderdag zal de ECB beslissen of de geldpers aangezet wordt. Quantitative Easing (kwantitatieve verrijking) is de monetaire term, oftewel QE. Met het 'gratis geld' wil de Europese Bank staatsobligaties opkopen. Economen zijn verdeeld over de gevaren van de maatregelen.

Hoogleraar en ex-DNB directeur Lex Hoogduin waarschuwt voor nieuwe zeepbellen. Als er zoveel geld in de economie wordt gepompt dan ligt een nieuwe economische crisis in het verschiet. "Het geld zal vooral worden besteed aan het kopen van aandelen. De prijzen van die beleggingen schieten dan weer omhoog, net als in 2008. En dat is niet houdbaar." Een nieuwe economische crisis ligt daarom volgens hem in het verschiet.