EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16281 tot 16285
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Turkse overheid riskeert valutacrisis

De Turkse overheid speelt een gevaarlijk politiek spel waardoor het land het gevaar loopt om in een valutacrisis te belanden met neerwaartse kredietbeoordelingen tot gevolg. Daarvoor waarschuwen experts.

De afgelopen week heeft de regering van de Turkse president Tayyip Erdogan uitgehaald naar de centrale bank. Daarin werd aangedrongen om de rentetarieven agressief te verlagen om zo de economische groei een boost te geven in aanloop naar de algemene verkiezingen in juni. Deze politieke druk heeft beleggers bezorgd gemaakt, waardoor de Turkse lira zakte naar een all time low van 2,6290 tegenover de dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Poetin: ‘Russische leger stond klaar om Janoekovitsj te redden’

In een trailer voor een documentaire van de Russische tv-zender Rossiya-1 spreekt president Vladimir Poetin openhartig over de annexatie van de Krim.

In een trailer voor een documentaire van de Russische tv-zender Rossiya-1 spreekt president Vladimir Poetin openhartig over de annexatie van de Krim.

Ook vertelt Poetin in de zondag op YouTube geplaatste preview dat zijn troepen klaarstonden om op te rukken naar het Oekraïense Donetsk om de afgezette president Viktor Janoekovitsj te redden, aldus internationale media maandag.

Poetin wilde Janoekovitsj redden

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Dijsselbloem: "Lijst met Griekse hervormingen ver van volledig"

De lijst met hervormingen die Griekenland vorige week heeft voorgesteld, is ver van volledig. Het is een "serieus" voorstel, maar niet genoeg. Dat heeft Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep, gisteren gezegd in Amsterdam, zo meldt persagentschap Reuters.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

Geldpers ECB gaat aan: wat je ook kunt doen met Draghi’s 1.140 milard euro

Vanaf vandaag, 9 maart 2015, pompt de Europese Centrale Bank maandelijks 60 miljard euro in de Europese economie door het opkopen van staatsleningen en andere schulden met vers gedrukte euro’s. In totaal bedraagt de hele operatie 1.140 miljard euro. Maar is dat nu heel veel geld om mee rond te strooien, of valt het wel mee?

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 9 maart 2015

ECB koopt Duitse leningen op

De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag zoals aangekondigd begonnen met de opkoop van staatsobligaties.

De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag zoals aangekondigd begonnen met de opkoop van staatsobligaties.

De ECB besloot eind januari om de komende anderhalf jaar voor 60 miljard euro per maand aan leningen op te kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties van eurolanden met een voldoende kredietbeoordeling.

Daardoor komen Griekse staatsobligaties voorlopig niet in aanmerking voor het opkoopprogramma. Op die manier hoopt de ECB de matige economische groei en de zeer lage inflatie in de eurozone te stimuleren.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs