Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16281 tot 16285
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

BP: "Olieprijs wellicht langere tijd laag"

BP heeft in het vierde kwartaal, evenals andere grote olieconcerns, last gehad van de fors gedaalde olieprijzen. Het Britse bedrijf stelde dinsdag bij de presentatie van de kwartaal- en jaarresultaten dat de prijzen wellicht voor langere tijd laag blijven en dat het bedrijf aan die realiteit zal worden aangepast.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Zestigduizend Kroaten met schulden krijgen een tweede kans

e Kroatische regering heeft besloten zestigduizend van zijn armste inwoners een tweede kans te geven door hun schulden kwijt te schelden. Daartoe heeft de overheid een akkoord gesloten met banken en andere schuldeisers. Op die manier hoopt de Kroatische regering ook zijn economie een duw in de rug te geven.

Om in aanmerking te komen voor een kwijtschelding, moeten de burgers een schuld hebben van minstens 4.500 euro. Ook moeten de betrokkenen van de bijstand leven of inkomen hebben dat een bedrag van 120 euro per maand niet overschrijdt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Investeerders keren Spanje de rug toe... tot de verkiezingen duidelijkheid brengen

De Griekse minister van Financiƫn Yanis Varoufakis wil een einde maken aan de huidige confrontatie met de leenheren van zijn land en dit door aan economische groei gelinkte obligaties in te ruilen voor bestaande obligaties, een continu budgetoverschot te realiseren en de Griekse belastingontduikers - die de voorbije zes jaar hun geld in het buitenland parkeerden - op te jagen. In Spanje wordt men stilaan nerveus.

De angst voor een anti-kapitalistische en anti-business regering zit er nu ook in Spanje goed in. Dat land is een van de weinige Europese landen die niet konden profiteren van de aankondiging van Mario Draghi dat de ECB voortaan elke maand 60 miljard euro in de economie zou pompen. Hoewel de economische indicatoren in Spanje de beste van de ganse eurozone zijn, blijven de Spaanse aandelen sinds begin dit jaar ter plaatse trappelen. De angst voor een verkiezingsuitslag waarbij het radicaal-linkse Podemos de grootste partij van het land wordt, is dan ook niet ongegrond.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Recordaantal verklikkingen bij de fiscus

et voorbije jaar hebben 2.625 Belgen een medeburger bij de fiscus verklikt. Daarmee is een absoluut recordniveau opgetekend. Dat heeft VTM Nieuws gemeld op basis van cijfers van de Federale Overheidsdienst Financiƫn. Ook het jaar voordien was al een recordaantal meldingen geregistreerd.

Opgemerkt wordt dat vooral buren, werkgevers of gewezen partners het doelwit zijn van de verklikking. Er wordt aan toegevoegd dat burgers vaak naar de fiscus stappen omdat ze zich vragen stellen over de dure personenwagen die door buren is aangekocht of wordt bij het uitvoeren van klussen vaak een zwartwerker vermoed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Hanteert Zwitserland een nieuw valutaplafond?

Er gaan steeds meer geruchten rond dat de Zwitserse nationale bank (SNB) een nieuwe doelstelling voor zijn valuta hanteert. De munt van Zwitserland beweegt recent namelijk steeds lager ten opzichte van de euro.

Het Zwitserse nieuwsblad Schweiz am Sonntag schreef zondag dat de nationale bank van Zwitserland zich richt op een Zwitserse frank die handelt tussen de 1,05 en 1,10 euro. Het blad zegt zich te baseren op bronnen met kennis van de situatie. Dit komt na de shock die de centrale bank van Zwitserland veroorzaakte toen het zijn 3 jaar oude valutaplafond van 1,20 Zwitserse frank per euro op 15 januari schrapte.