Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 16296 tot 16300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Wanneer alles kapotgaat, weet dan dat er altijd een uitweg is

Nog geen moment geleden hebben we geschreven over de miljoenenafschrijving van BHP Billiton als gevolg van de lage olieprijzen. Nu blijkt dus dat beleggers zich ook over andere markten zorgen maken, zoals de aandelenmarkten.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Maar hoe rijk ben ik ten opzichte van de rest van de wereld?

Hoe rijk ben ik ten opzichte van de rest van de wereld? We hebben een heel aardige website gevonden om te kijken of jij, je familie, je buren en die rijke stinkerd van de overkant nou wel of niet tot de meest verdienende 1% van de wereld behoren. En schrik niet, je bent al snel schathemeltje rijk ten opzichte van de rest van de wereld…

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB aanvaardt vraag Griekse banken voor noodsteun

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren aanvaard dat de vier Griekse "systeembanken" gebruik kunnen maken van het programma voor noodliquiditeiten (ELA). Dat zeggen bronnen in de Griekse bankensector.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Olie bezorgt centrale banken kopzorgen

De ene centrale bank ziet de lage olieprijs als aanleiding om het beleid te verruimen, terwijl anderen het zien als een reden om het beleid te verkrappen. De daling van de inflatie verleidt de Fed waarschijnlijk tot uitstel van een rentestap, dat zegt althans Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Oekraïne vraagt opnieuw steun aan IMF

De regering in Kiev wil een langjarige overeenkomst sluiten met het IMF. Die zou volgens Lagarde kunnen worden gebruikt om de economie te stabiliseren en om op langere termijn de noodzakelijke economische hervormingen te ondersteunen. Het IMF en de regering gaan nu onderhandelen over de voorwaarden voor de nieuwe leningen.