Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16296 tot 16300
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Eurozone stort in als Griekenland vertrekt

Mocht Griekenland gedwongen worden de eurozone te verlaten, dan zullen andere landen onherroepelijk volgen en daarmee zal het blok van de euro omvallen, dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dit weekend.

De nieuwe linkse Griekse overheids is bezig met de nieuwe onderhandelingen rondom het terugbetalen van zijn schulden. Daarnaast is het bezig beleid waarover eerder overeenkomst is bereikt met internationale schuldeisers, terug te draaien. In een interview met de Italiaanse staatszender RAI, zei Varoufakis dat de Griekse schulden zullen moeten opgelost als onderdeel van een oplossing voor de eurozone als geheel. Hij vroeg dan ook om een nieuwe investeringsdeal van massale omvang. Een investeringsprogramma dat wordt bekostigd door de Europese Investerings Bank.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Industriële produktie in Nederland krimpt verder

Het CBS publiceerde deze week de cijfers over de Nederlandse industriële produktie over 2014. In het persbericht schrijft het CBS:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Deze man gooide de Zwitserse miljardairsrekeningen op straat

Gezocht in Zwitserland, op weg naar een politieke carrière in Spanje: het opmerkelijke verhaal van HSBC-klokkenluider Hervé Falciani.

Een klokkenluider die graag in meerdere touwen tegelijk hangt, dat beeld doemt op van Hervé Falciani. De voormalige HSBC-medewerker is de bron van nieuwe informatie dat de Zwitserse tak van HSBC duizenden rijke rekeninghouders actief hielp bij het ontduiken van belasting. Dit is niet de eerste keer dat zijn informatie tot een klopjacht op belastingontduikers leidt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Waarom de Canadese olieproductie zal worden verhoogd

De scherpe daling van de prijzen van olie zullen leiden tot tragere economische activiteiten in de Canadese provincie Alberta, dat zegt Jim Prentice, premier van Alberta tegenover cnbc. Prentice gaat er echter wel vanuit dat er productieverhogingen van olie op de loer liggen.

‘Het wordt een moeilijke tijd. En we gaan ervan uit dat dit voorlopig nog wel aanhoudt. Zeker voor de komende 18 maanden we verwachten we nog lage prijzen’, zei de premier. ‘Wij verwachten dat er minder booractiviteiten zullen zijn, maar onze economie kan dat aan.’ Echter verwacht de expert dat de productie van olie weer zal toenemen. ‘We zullen in de komende 2 jaar meer productie gaan zien.’

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

'Aan Vladimir Poetin worden geen ultimatums opgelegd'

'Aan Vladimir Poetin worden geen ultimatums opgelegd. Niemand heeft dat ooit gedaan en niemand kan dat, zelfs als ze het zouden willen.'

Dat heeft Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin op de Russische radiozender Govorit Moskva gezegd.

Peskov reageerde daarmee op een bericht als zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Russische president tot woensdag hebben gegeven om een nieuw vredesplan te aanvaarden om nieuwe sancties te vermijden.