Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16301 tot 16305
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Verkoop zilver +16% in 2015

Zilveren American Eagle verkoop +15,8% 2015 02 februari 2015 in Zilver

Zilveren American Eagle is beter verkocht in januari van 2015 dan vorig jaar. Van de meest verkochte zilveren beleggingsmunt ter wereld werden in januari van dit jaar 5.530.000 ounces verkocht. De United States Mint, US Mint, verkocht er in de eerste maand van 2014 4.775.000 stuks. De productie ging vorig jaar wat later van start waardoor het munthuis 9 productiedagen miste in januari.

Bron: curiales.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Goldman Sachs zuigt de wereld leeg

Goldman Sachs is een van de grootste investeringsbanken ter wereld en heeft vestigingen in vele landen. Het bedrijf beweert te beschikken over de slimste en meest hardwerkende personeelsleden. Een ding staat vast: Goldman Sachs is enorm belangrijk voor het wereldwijde financiële systeem. Ondanks de succesvolheid van de bank, wordt het bedrijf omringd door controverse. Volgens verschillende Amerikaanse financiële experts is Goldman Sachs te machtig en invloedrijk om nog succesvol vervolgd te kunnen worden. Zo zijn voormalig medewerkers van het bedrijf wereldwijd werkzaam op de hoogste politieke en economische niveaus. We nemen een kijkje in de wereld van Goldman Sachs, dat de capaciteit heeft de wereldpolitiek angstvallig veel te beïnvloeden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

"Onenigheid over Griekenland grootste bedreiging voor wereldeconomie"

Britse waarschuwing "De onenigheid tussen Griekenland en de eurozone is de grootste bedreiging voor de wereldeconomie." Die onrustwekkende boodschap heeft George Osborne, de Britse minister van Financiën, vandaag gegeven na zijn ontmoeting met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Rusland koopt ruim 120 procent meer goud in

De centrale bank van Rusland heeft in de eerste 11 maanden van 2014 voor een recordbedrag aan goud opgekocht voor naar schatting zo’n 6,1 miljard dollar. Met de verhoging van de goudvoorraden wil de Russische centrale bank de afhankelijkheid van de dollar verlagen te midden van de geopolitieke spanningen, dat stelt Mark O’Byrne van Goldcore.

De totale hoeveelheid goud die door Rusland is opgekocht was in 2015 goed voor een derde van de wereldwijde vraag van 461 ton, volgens onderzoek van Thomson Reuters GFMS. De hoeveelheid goud die Rusland opkocht in de eerste 11 maanden van 2014 is daarmee 123 hoger dan in het jaar ervoor. In totaal is er voor 152 ton aan goud gekocht ter waarde van 6,1 miljard dollar (aan de hand van de huidige prijzen). Het is het meest dat Rusland aan goud heeft besteed sinds de val van de Sovjet Unie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

55% van Amerikaanse gezinnen beschikt over onvoldoende cash om één maand inkomensverlies op te vangen

Het herstel in de VS: 55% van de Amerikaanse gezinnen beschikt over onvoldoende cash om één maand inkomensverlies op te vangen

Hoewel Amerikaanse families de post-crisisjaren hebben benut om hun financiën onder controle te krijgen, blijven ze uiterst kwetsbaar wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen. 

70% van de Amerikaanse gezinnen lijdt op zijn minst onder één van de volgende drie problemen: een laag inkomen, onvoldoende spaargeld of openstaande schulden,

blijkt uit een analyse van Pew Charitable Trusts. Een derde van alle gezinnen wordt zelfs met twee van deze problemen geconfronteerd.