Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16306 tot 16310
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Zwitserland wordt wereldkluis voor beschermde data-opslag

Zwitserland ziet zijn positie als bankier van de wereld in belangrijke mate ondermijnd door de erosie van het bankgeheim, maar probeert dat verlies met nieuwe services te compenseren. Onder meer wil het land zich profileren als een beveiligd centrum voor data-opslag. Dat heeft het persbureau Agence France Presse (AFP) benadrukt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

'Impasse eurozone bedreigt wereldeconomie'

De impasse tussen de eurozone en de nieuwe Griekse regering wordt volgens de Britse minister van Financiën, George Osborne, snel de grootste bedreiging voor de wereldeconomie.

De Britse minister van Financiën uitte die waarschuwing maandag na een 'constructief gesprek' met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis.

Osborne heeft er bij Varoufakis op aangedrongen dat zijn land zich verantwoordelijk opstelt. Osborne zei ook dat het belangrijk is dat de eurozone met een beter plan komt voor banen en voor groei.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

BRICS willen bredere basis voor bepaling kredietwaardigheid

xperts van de groeilanden Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (Brics) komen in de maand maart samen om de oprichting van een onafhankelijk ratingbureau te bespreken. Dat heeft José Vallim Antonio Guerreiro, Braziliaans ambassadeur in Rusland, tegenover het Russische persbureau Ria Novosti gezegd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Dekkingsgraad pensioenfondsen fors achteruit

De Nederlandse pensioenfondsen hebben hun financiële positie afgelopen maand flink zien verslechteren.

De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen daalde in januari van 108 naar 103 procent. Daarmee bevindt deze zich onder de grens van 104,3 procent, die vereist is om een dekkingstekort te voorkomen, meldt onderzoeksbureau Aon Hewitt maandag.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

De Griekse crisis: wanneer ambitieuze politieke fantasieën botsen met de realiteit

e Griekse problemen lagen al in de kaarten toen het land de EU vervoegde in 1981, schrijft het Litouwse webportaal Alfa:

‘De Griekse situatie is een goede les voor Europa en ze geeft aan wat er gebeurt wanneer de EU politieke en economische banden versterkt met landen met wie ze weinig gemeen heeft en die weinig belang hechten aan het oprichten van instellingen, gebaseerd op het westerse model.