Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16316 tot 16320
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Dit kan er gebeuren als je je hypotheek in Zwitserse Franken afsluit: een Poolse tragedie

De enorme waardestijging van de Zwitserse frank heeft grote consequenties voor huishoudens in Midden- en Oost-Europa, vooral in Polen. Hypotheken die zijn afgesloten in Zwitserse franken worden in één klap een stuk duurder, waardoor gezinnen opeens fors meer rente moeten betalen. Een financiële strop voor huizenbezitters dreigt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Meer dan 50 procent van de wereldwijde rijkdom is in handen van één procent van de bevolking

Volgend jaar zal het vermogen van het rijkste procent van de wereldbevolking groter zijn dan het gezamenlijke bezit van de resterende 99 procent. Dat is de conclusie van een rapport van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam International.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Verkiest Duitsland goud boven de euro?

Wat in 2013 niet kon om logistieke redenen, kan ineens wel. Duitsland repatrieerde 120 ton goud naar de eigen kluizen, 35 ton uit Parijs en 85 ton uit New York. Duitsland neemt ook nog steeds afstand van de plannen om overheidsobligaties op te kopen in Europa.

Kiest Duitsland met de recente repatriëring van zijn goud de weg naar goud in plaats van de euro?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

De euro maakt niet alleen de Zwitsers nerveus

Nu duiken er geruchten op dat er een ander land is die de koppeling met de euro ongedaan wil maken.

Dat meldt GMtechnicals. Investeerders, beleggers en zelfs overheden worden steeds nerveuzer bij de gedachte dat de economie binnen de eurozone zich nooit meer gaat kunnen herstellen.

Een van die overheden is de Deense. Volgens GMtechnicals heeft de Deense centrale bank daardoor de rente moeten verlagen om te beletten dat beleggers hun kapitaal zouden overbrengen naar Denemarken; een vlucht uit het economische blok zou de Deens munt ongecontroleerd doen toenemen in waarde waardoor het Scandinavische land heel wat euro’s zou moeten inkopen om de vaste koers te handhaven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Zwitserland kan gratis geld lenen

Het besluit van de Zwitserse centrale bank om de franc los te laten heeft de Zwitserse overheid geen windeieren gelegd. Door de plotselinge waardestijging van de munt en de verdere daling van de depositorente kan de Zwitserse overheid nu ook voor 10 jaar gratis lenen. De 5-jaars lening heeft al sinds november een negatieve rente.