Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 16316 tot 16320
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Duitsland kan Amerikaanse wapenleveringen aan Oekraïne niet meer verhinderen; Oorlog op grote schaal dreigt

‘Duitsland kan niet langer verhinderen dat de Verenigde staten en Canada wapens leveren aan Oekraïne om de door Rusland gesteunde separatisten te bekampen. Dat zou dan ook tot een oorlog op grote schaal kunnen leiden.’ Dat heeft de Duitse politicus Karl-Georg Wellmann van de CDU van Angela Merkel gezegd in

CNN bericht tegelijkertijd dat de Amerikaanse luchtmacht 12 A-10 ‘Thunderbolt’-gevechtsvliegtuigen terug naar Europa zendt 'om haar rotatie-aanwezigheid in Europa op te voeren en haar bondgenoten er van te verzekeren 'dat de Amerikaanse verplichtingen inzake de Europese veiligheid een absolute topprioriteit vormen.'

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

MIn. Fin.: Griekse staatskas is volgende dinsdag leeg

Griekenland zit volgende dinsdag zonder geld. Dat schrijft de Griekse online krant eKathimerin op basis van berekeningen van het ministerie van Financiën. Daaruit moet blijken dat het land mits een aantal kunstgrepen nog net het einde van februari haalt. Maar indien er geen akkoord komt met de andere landen van de eurozone is het begin maart einde verhaal.

Volgens cijfers van de centrale bank van Griekenland ging de netto cashreserve van het land in januari 217 miljoen euro lager. In januari 2014 kon het land nog een surplus van 603 miljoen euro laten optekenen. De cashreserves kwamen in januari onder druk omdat minder belastingen werden opgehaald dan verwacht. Van de 4,4 miljard die waren gebudgetteerd, werd slechts 3,1 miljard ontvangen. Het is op basis van die cijfers dat het Minsiterie van Financiën voorspelt dat de staatskas volgende dinsdag leeg is. Het land kan dus - tenzij er zich alsnog een drastische wijziging voordoet - zijn verplichtingen in maart niet nakomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Franse inflatie voor het eerst in vijf jaar negatief

De consumentenprijzen in Frankrijk lagen afgelopen januari 0,4 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee is de inflatie in het land voor het eerst in meer dan vijf jaar negatief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

El-Erian over het ‘worst case scenario’ voor Griekenland

In het geval van een worst-case scenario voor Griekenland, waarbij Griekenland vertrekt uit de eurozone, kan dit voor de aandelenmarkten een correctie betekenen van zo’n 10 procent.

Dat stelt Mohamed El-Erian, chief economic adviser van Allianz, in een interview met Cnbc. Daarbij benadrukt El-Erian dat hij dus niet zo zeer een correctie voor aandelen voorspelt, maar wel rekening houdt met het scenario.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Recordaantal mensen aan het werk in Duitsland

De boom op de Duitse arbeidsmarkt blijft duren. In het vierde kwartaal vorig jaar telde Duitsland, voor het eerst sinds de Wiedervereinigung in 1990, meer dan 43 miljoen werkenden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.