Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16326 tot 16330
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Koersen Zilvermijnen lopen achter op zilverprijs

Koers Zilvermijnen loopt achter op stijging Zilverprijs 19 januari 2015 in Zilvermijnen

Koers zilvermijnen is in de eerste 11 handelsdag van 2015 met 16,24% gestegen. De groep grootste en producerende zilvermijnen die we al ruim een jaar volgen, steeg vorig jaar veel harder terwijl dit jaar de zilverprijs harder is gestegen. De ontwikkeling van de koersen blijft achter bij de stijging in de zilverprijs. De zilverprijs is in de eerste 11 handelsdag met bijna 13%. Bij een dergelijke stijging van de zilverprijs gaat de koers van de groep zilvermijnen met factor 3 tot 5 omhoog.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Nout Wellink tegen ECB: laat die prijzen lekker laag

Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) om de huidige prijsdalingen te bestrijden is onverstandig en niet goed voor de koopkracht.

Dat zei Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB) maandag in een interview met De Telegraaf. ,,Het is voor de koopkracht goed nieuws als de prijzen dalen”.

Het is zeer waarschijnlijk dat de ECB aan zal kondigen staatsleningen op te gaan kopen om de economische groei in de eurozone te stimuleren. Donderdag vergadert het ECB-bestuur over extra maatregelen om de zeer lage inflatie en economische groei aan te jagen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Vlaamse regering bevestigt: begroting stevent af op tekort

De Vlaamse begroting sluit 2014 zo goed als zeker af met een tekort. Hoe groot het tekort precies zal zijn, kan de regering-Bourgeois nog niet zeggen. De regering hoopt volgende week de laatste hand te kunnen leggen aan de cijfers van 2014. Dat zeggen minister-president Geert Bourgeois en minister van Begroting Annemie Turtelboom aan Belga.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

ArcelorMittal verlaat Rusland

Economie Staalreus ArcelorMittal trekt zich terug uit Rusland, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Het verkoopt zijn mijnen in Siberië aan concurrent NTK. Het overnamebedrag werd niet meegedeeld.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Het jaar is goed begonnen voor Goud

Het jaar is goed begonnen voor goud. In 2015 is de koers al bijna $100 gestegen, wat neer komt op een rendement van zo’n 8%. Ook afgelopen jaar ging goud snel uit de startblokken in de eerste maanden van het jaar. Toen begon goud op $1205 per troy ounce om vervolgens in medio maart naar $1382 te stijgen. In de maanden daarna en tot met december in 2014 daalde de prijs onder de $1200.