Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 16326 tot 16330
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Waarom gaat deze crisis niet voorbij?

Ik heb de onderstaande post van een paar jaar geleden weer van stal gehaald. Dit omdat er nu een discussie over geldcreatie gaande is. Zelf zie ik bijv. geen heil in geldcreatie door de overheid. Als de overheid de huizenprijzen in de CPI had meegenomen,  hadden veel van de huidige problemen voorkomen kunnen worden. De overheid wordt naar mijn mening teveel gestuurd door de (polder)lobby.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Obama: geen druk blijven zetten op Griekenland

"We kunnen geen druk blijven zetten op landen in volle depressie." Dat zei de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, op nieuwszender CNN over de politieke situatie in Griekenland. De linkse partij Syriza probeert daar een alternatief te bieden voor de besparingen die de internationale gemeenschap eist in ruil voor de financiële steun die het land nodig heeft sinds de bankencrisis.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Frankrijk wil nieuwe deal voor Griekenland

Frankrijk wil dat er nieuwe afspraken worden gemaakt tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers. Parijs is bereid als bemiddelaar op te treden in die onderhandelingen. Dat heeft de Franse minister van Financiën, Michel Sapin, zondag gezegd na een ontmoeting met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis.

Sapin zei dat Griekenland in de eurozone hoort. De minister denkt dat Griekenland zijn problemen te boven zal komen en dat er dialoog moet komen met alle belanghebbenden. Hij herhaalde dat het legitiem is voor Griekenland om te onderhandelen over manieren om zijn schuldenlast te verlichten. Sapin stelde dat de Griekse regering de komende dagen moet zorgen voor rust bij het opzetten van een hervormingsprogramma.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Wat zijn de meest ergerlijke belastingen? (een top 10)

Wat zijn de meest ergerlijke belastingen? Dat heeft het altijd vrolijke weekblad Elsevier voor ons uitgezocht en bepaald. Wij konden het niet na laten om dit rijtje over te nemen en (deels) van ons eigen commentaar te voorzien. En je weet toch: meer belasting betalen, maakt ons allen gelukkiger!

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Wat de overwinningen van Syriza en straks Podemos betekenen voor u, belastingbetaler

Het succes van het radikaal-linkse Syriza bij de recente Griekse verkiezingen biedt Podemos een gouden kans om ook de Spaanse gedesillusioneerde kiezer ervan te overtuigen dat radicale verandering mogelijk is.

Driehonderdduizend Spanjaarden (100.000 volgens de politie) verzamelden zaterdag dan ook in Madrid om er deel te nemen aan de ‘Mars van Verandering’. 

Er waait dus een nieuwe linkse wind door Europa, constateren politieke waarnemers. Velen verheugen zich over het feit dat de tijd voor verandering lijkt aangebroken en deze nieuwe generatie politici eindelijk een einde zal maken aan de besparingspolitiek die in verschillende Zuid-Europese landen de middenklasse heeft uitgeroeid.