Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16336 tot 16340
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

1.500 demonstranten in Utrecht vragen om 'echte banen'

Naar schatting vijftienhonderd mensen liepen zaterdagmiddag in het centrum van Utrecht mee in een mars tegen het "verdwijnen van echte banen". De optocht is georganiseerd door vakbeweging FNV.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Merkel sluit kwijtschelding van Griekse schuld uit

Europese Unie Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel kan er geen sprake zijn van een kwijtschelding van de Griekse schuld. "Er is al een vrijwillige schuldverlichting geweest door private kredietverleners. En banken hebben al miljarden van de schuld weggesneden", zo verklaarde ze in een vandaag verschenen interview met de krant Hamburger Abendblatt. "Ik voorzie geen nieuwe schuldkwijtschelding."

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Goldman Sachs "goudprijs naar $1000"

Goudprijs naar $1000 volgens Goldman Sachs 31 januari 2015 in Goud

Goudprijs zal dalen naar $1000 per troy ounce volgens Goldman Sachs. De internationaal opererende investeringsbank werd in september 2008 omgevormd van zakenbank naar financiële holding om zo van de Amerikaanse ondersteuningsmaatregelen te profiteren. De voorspellingen van de bank krijgen veel aandacht en de markt reageert over het algemeen direct wanneer Goldman Sachs koersdoelen bekend maakt. Het is relevant om te kijken wat de eerdere voorspellingen waren van Goldman Sachs betreft de goudprijs en de redenen dat ze de goudprijs zien dalen naar $1000.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Nobelprijswinnaar: Niet Griekenland maar Duitsland is het probleem

Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz heeft deze week gezegd dat hij de kans klein acht dat de eurozone uit elkaar valt. Mocht het toch zover komen, dan denkt de Stiglitz dat het beter is als Duitsland vertrekt dan Griekenland.

‘Hoewel het een experiment was om ze samen te brengen, heeft niets Europa meer verdeeld gemaakt dan de euro’, zei de econoom in een interview met CNBC. Het risico dat de Griekse overheid in gebreken zal blijven bij het betalen van zijn schulden is toegenomen sinds de Syriza-partij afgelopen zondag de parlementsverkiezingen in het land won. Dit vergroot ook weer de zorgen omtrent een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. Omdat Griekenland niet de enige economie is die het zwaar heeft dankzij de euro, is er volgens Stiglitz een nieuwe aanpak nodig. ‘De maatregelen die Europa aan Griekenland heeft opgelegd hebben gewoon niet gewerkt en dat geldt bijvoorbeeld ook voor Spanje’, legt de econoom uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

VS versoepelt sancties de Krim

De Verenigde Staten hebben sancties tegen het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim versoepeld.

Dat blijkt uit documenten van het Amerikaanse ministerie van Financiën, waarover het Oekraïense station Radio Svoboda zaterdag bericht.

Het is voor Amerikanen nu mogelijk om geld over te maken aan burgers van het schiereiland voor particuliere doelen. Inwoners van de Krim mogen weer bankrekeningen openen bij Amerikaanse instanties, maar alleen voor privégebruik.