Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16341 tot 16345
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Greenspan voorspelt het begin van het einde van de eurozone

Gisteren heeft de voormalige Fed-opperhoofd en monetaire goeroe Alan Greenspan de Grexit voorspeld.

interview op BBC meent hij dat niemand nog meer leningen wil toekennen aan een hard lijdende economie:”Ik zie niet in hoe [de heronderhandelingen] kunnen lukken zonder dat Griekenland de eurozone verlaat.” En, hij kan het weten, hij heeft het tot nu toe nooit mis gehad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Russen krijgen advies om spaargeld weg te halen bij banken

Een columnist van de Russische nieuwskrant Vedomosti – een joint venture tussen the Financial Times en The Wall Street Journal – heeft zijn lezers een wel heel opvallend advies gegeven. Hij heeft ze namelijk geadviseerd om hun spaargeld weg te halen bij banken en aan te houden in fysieke dollar.

De Russische roebel is het afgelopen jaar zwaar in waarde gedaald. Tegenover de dollar verloor de valuta meer dan 50 procent van zijn waarde. Moest er eerst nog 33 roebel worden neergelegd voor een dollar, inmiddels is dat zo’n 67 roebel. Dat de munt is ingestort heeft er in Rusland voor gezorgd dat de prijzen enorm zijn gestegen, het land is namelijk zwaar afhankelijk van import. De inflatie steeg in januari dan ook naar 15 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

James Turk: Goud $10.000 waard

De Tijd interviewde recent James Turk en hij was nogal duidelijk in zijn idee over goud.

“Fors ondergewaardeerd. En dat al meer dan 20 jaar.”

Volgens Turk ligt de faire prijs van een ounce goud op ongeveer ... $10.000.

Dat lijkt misschien een slag in het water, maar de case die hij maakt is ijzersterk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Zwitserse centrale bank mag depositorente verder verlagen

De Zwitserse centrale bank heeft ruimte om de depositorente verder te verlagen om de ''duidelijke overwaardering'' van de frank te bestrijden.

De SNB verlaagde de rente op 15 januari tot min 0,75 procent en liet daarnaast de koppeling van de frank aan de euro los. ''Uiteraard zit er een limiet aan een negatieve rente, de vraag is waar die ligt. Bij het huidige niveau in ieder geval nog niet'', aldus Jordan.

In 2011 kwam de SNB met het plan om de waarde van de frank op minstens 1,20 frank per euro te houden, maar dat doel werd vorige maand losgelaten. In januari steeg de frank daardoor 16 procent in waarde ten opzichte van de euro en met 8 procent ten opzichte van de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Duitsland exporteerde nog nooit zoveel als in 2014

De waarde van de Duitse export is in 2014 gestegen naar het recordniveau van 1133,6 miljard euro. Dat is 3,7 procent meer in vergelijking met een jaar eerder.

De import van de grootste economie van Europa nam vorig jaar met 2 procent toe naar 916,5 miljard euro. Dat is eveneens het hoogste niveau ooit gemeten. Daarmee werden de eerdere records bij de Duitse export en import uit 2012 overtroffen, stelt het statistiekbureau.

[...] Het land importeerde voor bijna 600 miljard euro uit de EU-landen. Daarvan kwam 411,4 miljard euro uit de eurozone. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland.