Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16346 tot 16350
Bron: emerce.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Apple verdiende in een kwartaal evenveel als Google in een jaar

Google heeft in heel jaar minder omzet gedraaid dan Apple in een seizoen. Sterker nog: De kwartaalomzet van Microsoft, Google en Amazon gecombineerd (73,9 miljard dollar) is nog niet eens wat Apple afgelopen kwartaal realiseerde (74,6 miljard).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Grotere vraag naar cyclische grondstoffen op komst

De prijzen van cyclische metalen kunnen in de komende jaren stijgen. Dit is onder andere het gevolg van de grotere industriële bedrijvigheid, de aantrekkende productie van auto’s en het herstel in de bouwsector. Dat verwachten economen van ABN Amro.

De prijzen voor goud, staal en ijzererts zullen waarschijnlijk juist dalen dankzij een productieoverschot, de grote voorraden en een relatief zwakke internationale vraag, zo melden de economen in een note. ‘De prijzen voor basismetalen zullen vanaf het huidige niveau toenemen, maar de druk van de verwachte groeivertraging van de Chinese economie blijft bestaan’, zo stelt ABN. Maar, hoewel ABN Amro denkt dat de goudprijs in 2015 en 2016 onder druk zal staan, zullen de vooruitzichten voor zilver, platina en palladium juist verbeteren.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

7 dingen die je moet weten over REITs

Als je als belegger een beetje hebt opgelet, weet je dat REITs – real estate investment trusts die investeren in allerlei commercieel vastgoed – het de afgelopen jaren behoorlijk goed hebben gedaan. Alle leden van de Dividendnieuwsbrief hebben dat in ieder geval zéker niet kunnen missen met alle toppers in onze portefeuille. We hebben daarom vandaag wat informatie over REITs op een rij gezet die interessant is voor iedere belegger.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Saoedi's dreigen met verhuis van OPEC-hoofdkwartier uit Wenen

Saoedi-Arabië wil het hoofdkwartier van de OPEC - dat sinds 1965 in Wenen staat - verhuizen indien Oostenrijk plannen doorzet om het Koning Abdullah Abdulaziz Internationaal Centrum voor Interreligieuze en Interculturele Dialoog (KAICIID) in de hoofdstad te sluiten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Waarom Rusland recordhoeveelheden goud aankoopt

Centrale banken kochten vorig jaar samen zo’n 461 ton goud, dat is 13% meer dan een jaar eerder en de op één na grootste hoeveelheid op één jaar tijd, sinds het verdwijnen van de goudstandaard in 1971. De voorbije zes jaar hebben centrale banken wereldwijd zo’n 1.800 ton goud aan hun gecombineerde voorraden toegevoegd.