Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 16346 tot 16350
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Voorzitter Turkse centrale bank riskeert 2 jaar cel... omdat hij de rente niet verlaagde

De openbare aanklager van Ankara heeft een klacht neergelegd tegen de voorzitter van de Turkse centrale bank. Volgens de Turkse nieuwszender Haber7 wordt Erdem Basci ervan beschuldigd het Turkse volk zware schade te hebben toegebracht door een foute rentepolitiek te voeren. Volgens de openbare aanklager riskeert Basci zelfs 2 jaar cel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Noodkreet bankiers: Grieken blijven spaargeld weghalen

Griekse bankfunctionarissen zouden een dringend beroep hebben gedaan op de gouverneur van de centrale bank om extra noodkrediet beschikbaar te stellen. Het spaargeld zou nog steeds de Griekse banken uitstromen.

Dat meldt Bloomberg op gezag van ingewijden. Het Griekse dagblad Kathimerini meldde vorig week dat in januari en begin februari in totaal 15 miljard euro van rekeningen zijn gehaald. De Grieken hebben in totaal 145 miljard op de bank staan, tegen 160 miljard eind 2014. Sinds gesprekken tussen de Griekse regering en de eurozone maandagavond op niets uitliepen, is dat tempo nog toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Griekenland was al kapot voor het zich bij de eurozone aansloot

Europa is haar maatschappelijke kernwaarden uit het oog verloren, meent voormalige Turkse minister van Economische Zaken Kemal Dervis:”In de voorbije vijf jaar heeft de eurozone een strikt beleid gevolgd van besparingen en structurele hervormingen, zonder daarbij de expliciete toestemming te vragen van de kiezers.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Griekenland heeft gigantische reserves waaronder goud

De waarheid is dat Griekenland verre van arm is. Het heeft een goudvoorraad van 114 ton, de totale waarde daarvan bedraagt €5.1 miljard. Daarnaast heeft het enorme reserves onder de grond aan goud, olie en gas. Dat maakt Griekenland tot een van de meest rijke landen in de eurozone.

Het zou zo maar kunnen dat Varoufakis troef in de onderhandelingen met de ministers van financiën dit gegeven zijn. Varoufakis geeft aan dat hij Griekenland graag bij de eurozone ziet blijven. Maar daarnaast is het geen persoon om concessies te vragen waar het essentiële punten betreft. Een minister die bij verkiezingsbeloftes blijft, een verfrissing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Waarom uw pensioenfonds geen zekerheid biedt

Elk zinnig mens weet onderhand dat de jonge generatie niet langer moet rekenen op een welvaartsvast pensioen via de overheid. Maar, wat als ook private pensioenverzekeraars geen appeltje voor de dorst meer bieden? Wat als pensioenfondsen omvallen of genationaliseerd worden?

In Rusland heeft enkele maanden geleden Vladimir Putin nog getoond hoe het moet. Van de ene op andere moment werden private pensioenfondsen genationaliseerd. Zo simpel kan het dus gaan.