Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16346 tot 16350
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Het jaar is goed begonnen voor Goud

Het jaar is goed begonnen voor goud. In 2015 is de koers al bijna $100 gestegen, wat neer komt op een rendement van zo’n 8%. Ook afgelopen jaar ging goud snel uit de startblokken in de eerste maanden van het jaar. Toen begon goud op $1205 per troy ounce om vervolgens in medio maart naar $1382 te stijgen. In de maanden daarna en tot met december in 2014 daalde de prijs onder de $1200.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Denemarken verlaagt rentetarieven

De Deense centrale bank heeft de negatieve rente op deposito's die bij de centrale bank worden aangehouden verder verlaagd. Ook stelde de bank het normale rentetarief naar beneden bij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

4 Financiële gewoontes van uiterst succesvolle mensen

Afhankelijk van wat ze zijn, gewoontes kunnen iemand maken of kraken. Gewoontes kunnen het verschil maken tussen iemand die goed is en iemand die uitmuntend is. Dit is toepasbaar op het leven, maar vooral in de financiën.

Hieronder zie je enkele gewoontes van uiterst succesvolle mensen, gewoontes die hun leven veel hebben bijgebracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

“Mensen vergeten snel dat we op enkele uren van ruilhandel stonden”

Alistair Darling was een van de hoogst geplaatste Britse politici die de financiële crisis van dichtbij meemaakte. Na de val van Lehman Brothers crashte heel het westerse financiële systeem. In een interview zei Darling “Mensen vergeten snel dat we – letterlijk – op enkele uren van ruilhandel stonden”.

14 september 2008; het faillissement van Lehman Brothers. Het faillissement werd snel gevolg door de bailout van Royal Bank of Scotland en HBOS in Groot-Brittannië. Darling speelde een sleutelelement in deze reddingsoperaties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Hollande bevestigt: "ECB gaat staatsleningen opkopen"

De Europese Centrale Bank (ECB) zal komende donderdag aankondigen dat ze staatsleningen gaat opkopen om met extra liquiditeit de economische groei in de eurozone te stimuleren. Dat heeft de Franse president François Hollande vandaag gezegd op een nieuwjaarsbijeenkomst met ondernemers in het Elysée. De uitspraak van Hollande is opmerkelijk, want de ECB wordt geacht geheel onafhankelijk, zonder inmenging van de regeringen van de eurolanden, haar beleid te bepalen.