Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16356 tot 16360
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Rusland verlaagt rente onverwacht

De centrale bank van Rusland heeft vrijdag onverwacht de rente verlaagd. 

De bank hoopt daarmee de gevolgen van de economische recessie in het land te verzachten, maar zorgde in eerste instantie vooral voor een verdere daling van de roebel.

Het toonaangevende rentetarief ging van 17 naar 15 procent. Algemeen werd aangenomen dat de rente ongewijzigd zou blijven, omdat de roebel in de eerste maand van dit jaar weer stevig aan waarde verloor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Russische centrale bank blijft veel goud inkopen

De Russische centrale bank heeft vorig jaar relatief veel goud ingekocht. Het Russische aandeel kwam neer op een derde van alle goudinkopen door centrale banken.

Volgens de krant is het niet verrassend dat vooral Rusland goud opkoopt, omdat het land last heeft van westerse sancties en de fors gedaalde olieprijs. 

De Russische economie verslechtert en de roebel verliest waarde. Met het goud kan het land de waarde van zijn eigen munt stutten. Het land zou inmiddels de op vier na grootste goudreserve ter wereld hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Goudprijs kan omhoog dankzij lagere olieprijs

Terwijl goud vaak gezien wordt als hedge tegen inflatie, kan goud dit jaar gewoon stijgen ondanks de wereldwijde deflatie-angst. Dat stelt William Rhind, CEO van World Gold Trust Services. Hij verklaart zijn standpunt als volgt: In tijden van deflatie-angst in de wereldwijde economie, reageren overheden vaak door hun munteenheden te verzwakken in verband met hun concurrentiepositie. ‘Valuta-zwakte is meestal een goede zaak voor goud’, aldus Rhind tijdens de conferentie van Inside ETF’s in Hollywood.

Het bedrijf waar de William Rhind werkzaam is als CEO, World Gold Trust Services, is de sponsor van ’s werelds grootste goud exchange traded fund (ETF): de SPDR Gold Trust. Deze ETF zag het aantal uitstaande stukken met 3,4 procent toenemen in de week van 26 januari tegenover de week ervoor. Hiermee nam de wekelijkse inflow van het exchange traded fund toe naar 8,2 miljoen units.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Market Update (30 januari 2015)

Zwitserse horloges worden duurder door stijging van Zwitserse franc, waarde Russische roebel zakt verder, beleggers verliezen miljoenen op schalie-olie, Japanse obligaties kosten geld en China, Rusland en India gaan om de tafel zitten in Beijing.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Lage rente domper voor pensioenfondsen: hopen op geldpers Draghi

Pensioenfondsen moeten bidden dat de geldpers van de Europese Centrale Bank zorgt voor hogere inflatie en daarmee op termijn voor hogere rentes. Want extreem lage rentes schaden de financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen.