Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 16356 tot 16360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Terugkeer van Fed naar de geldpers is slechts een kwestie van tijd

Alle aandacht gaat tegenwoordig uit naar onze fysieke veiligheid en daardoor besteedt niemand genoeg aandacht aan onze monetaire bescherming. Althans, dat schrijft The Daily Reckoning:”De meeste problemen stammen af van de massieve wereldwijde kredietbubbel.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Bundesbank haalt goud uit buitenland

De Duitse centrale bank heeft vorig jaar 120 ton goud uit New York en Parijs naar Frankfurt overgebracht.

De Bundesbank kondigde begin 2013 aan de helft van al zijn in het buitenland opgeslagen goud terug te halen en op te slaan in Frankfurt. Het gaat daarbij om 300 ton die ligt opgeslagen bij de centrale bank in New York en de gehele 374 ton in de kluizen van de Franse centrale bank in Parijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Hoe reist elite naar Davos? Liefst met privéjet of helikopter

Het Zwitserse stadje Davos ontvangt dezer dagen weer een keur aan bedrijfsbonzen, toppolitici en gerenommeerde wetenschappers. En die arriveren niet per lijnvlucht. Als je echt meetelt, kom je per privéjet of helikopter.

Op het vliegveld van Zürich weten ze de komende dagen precies welke tijd van het jaar het is. Woensdag begint het World Economic Forum, het jaarlijkse evenement waarbij de elite zich buigt over de problemen van de wereld. En dat betekent dat er aanzienlijk meer privéjets landen op de Zwitserse luchthaven, die op twee uur rijden van Davos ligt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

Bundesbank haalde 120 ton goud terug in 2014

De Bundesbank heeft in 2014 in totaal 120 ton goud teruggehaald uit Parijs en New York, zo maakte de Duitse centrale bank vandaag bekend. Het afgelopen jaar kwam er 35 ton goud terug van de Franse centrale bank en 85 ton van de Federal Reserve. Begin 2013 maakte de Bundesbank bekend een deel van haar goud terug te halen naar eigen land. Tot op heden is al 157 van de gewenste 674 ton overgebracht naar Frankfurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 januari 2015

7 redenen waarom Doug Kass nog steeds goud koopt

Goud heeft een enorm goede week achter de rug. Het edelmetaal wist namelijk enorm te profiteren van de move van de Zwitserse Nationale Bank om de frank los te koppelen van de euro. Goud zag vorige week de grootste wekelijkse winst in 18 maanden en beleggers kozen massaal voor goud als veilige haven. Dat dit geen gekke zet is van beleggers, daar kan Doug Kass zich prima in vinden. De directeur van Seabreeze Partners Management is nog altijd bullish op het gouden edelmetaal en ziet meerdere redenen om goud nu te kopen.