Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16361 tot 16365
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Griekenland wil overbruggingskrediet

Griekenland wil zich via een overbruggingskrediet verzekeren van voldoende financiering om het tot en met juni uit te kunnen zingen. Tegen die tijd hoopt premier Alexis Tsipras nieuwe afspraken te hebben gemaakt met zijn internationale schuldeisers, zei hij zondag tegen het Griekse parlement.

Tsipras kwam twee weken geleden aan de macht nadat de Grieken zich bij de parlementsverkiezingen massaal tegen enorme bezuinigingen van de afgelopen jaren hadden gekeerd. Hij zei zondag dat zijn campagnebelofte om een betere deal te sluiten voor de Grieken ,,onherroepelijk” is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

"Kwestie van tijd voordat iedereen inziet dat Grexit beste strategie is"

Voormalig voorzitter Alan Greenspan van de Fed -de Amerikaanse Federal Reserve- denkt dat Griekenland uiteindelijk uit de eurozone zal stappen. Dat zei hij vandaag in een interview met de Britse publieke omroep BBC.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Greenspan: Griekenland uiteindelijk uit euro

Voormalig voorzitter Alan Greenspan van de Amerikaanse Federal Reserve denkt dat Griekenland uiteindelijk uit de eurozone zal stappen. Dat zei hij zondag in een interview met de Britse publieke omroep BBC.

Greenspan, die van 1987 tot 2006 de hoogste baas was van de Amerikaanse koepel van centrale banken, ziet geen andere oplossing die voordelig is voor Griekenland of voor de overige eurolanden. ,,Het is een kwestie van tijd vordat iedereen inziet dat uit elkaar gaan de beste strategie is”, zei hij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Analisten: Olie toch op weg naar $30

Waar sommigen de afgelopen week weer leken te geloven in een fors hogere olieprijs dankzij een plotseling herstel, zeggen analisten nu dat dit het was voor wat betreft de rally. Olie is nog altijd op weg naar 30 dollar per vat.

‘Ik denk nog steeds dat we onderweg zijn naar 30 à 33 dollar voor een vat olie. Dit is het laagste niveau dat we gezien hebben tijdens de financiële crisis in 2008 en 2009. Wat we de afgelopen week gezien hebben was slechts technisch van aard, een kleine opleving. De volatiliteit maakt het een beetje gek maar ik denk dat we 30 dollar per vat in het meest bearish geval het koersdoel is voor technisch analisten in de markt’, dat vertelde oprichter en partner van Again Capital, John Kilduff in gesprek met cnbc.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Venezuela: de socialistische droom die een nachtmerrie werd

De daling van de olieprijzen heeft niet enkel Rusland in grote problemen gebracht. Venezuela doet het zo mogelijk nog slechter. Nu de dollarstroom van de olie-export opdroogt, rijst de inflatie er de pan uit en valt de economie stil. Tekorten aan levensnoodzakelijke producten worden steeds groter en mensen sterven door een gebrek aan medisch materiaal en medicijnen.