Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 16361 tot 16365
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Rio Tinto verlaagt productie grondstoffen

Rio Tinto heeft de productie van een groot aantal grondstoffen vorig kwartaal verlaagd vanwege de dalende prijzen. Dat maakte het mijnbouwbedrijf dinsdag bekend.

‘s Werelds op een na grootste mijnbouwer schroefde de productie van tien van de dertien belangrijkste grondstoffen terug. De productie van ijzererts kwam daarbij uit op 79,1 miljoen ton, waar analisten gemiddeld rekenden op 82,2 miljoen ton.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Russische invoerverbod massaal omzeild

Het Russische invoerverbod voor allerlei Europese producten zoals fruit en vlees wordt massaal omzeild. Via smokkelroutes langs Wit-Rusland en Kazachstan belanden ook de Limburgse peren nog altijd in de Russische winkelrekken. Dat bericht Het Belang van Limburg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Werkloosheid neemt wereldwijd nog toe

Meer dan zes jaar na de financiële crisis, is de crisis op de arbeidsmarkt nog lang niet voorbij. Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) zullen er de volgende jaren wereldwijd nog miljoenen werklozen bijkomen. De economische groei is te beperkt, aldus de ILO. "Om jobs te creëren, is er veel meer groei nodig".

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Verzekeraars schrappen 1500 banen na fusie

De Britse verzekeraar Aviva schrapt na de overname van Friends Life Group 1500 banen. Dat maakte het concern maandag bekend in een memo aan aandeelhouders.

De banenreductie is onderdeel van een groot kostenbesparingsprogramma na het samengaan van de twee. Bij Aviva en Friends werken gezamenlijk zo'n 31.500 mensen. Aviva kon nog niet zeggen op welke afdelingen er ingegrepen zal worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

IMF voorziet mindere economische groei ondanks meevallers

De wereldeconomie groeit de komende twee jaar minder sterk dan eerder werd gedacht. De dalende olieprijs is een meevaller, maar die wordt tenietgedaan door tegenvallende ontwikkelingen in de eurozone, China, Rusland en Japan.

Het IMF verwacht dat de internationale economie in 2015 met 3,5 procent groeit en voorziet voor 2016 een plus van 3,7 procent. Voor beide jaren valt de prognose daarmee 0,3 procentpunt somberder uit dan in oktober. Dat komt door tegenvallende ontwikkelingen in alle regio's, behalve de Verenigde Staten.

De eurozone wordt de komende tijd vooruitgeholpen door de stevige daling van de olieprijs, nieuwe maatregelen van de Europese Centrale Bank, afnemende bezuinigingen en de dalende waarde van de euro. Toch valt de groei, met respectievelijk 1,2 en 1,4 procent in 2015 en 2016, waarschijnlijk lager uit dan eerder gedacht.