Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16366 tot 16370
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Waarom de prijs van ijzererts niet snel zal herstellen

Economen leren vaak dat lage prijzen en een dalende vraag ervoor zorgen dat producenten hun productie zullen verlagen. De ijzerertsindustrie heeft dat college in ieder geval duidelijk overgeslagen.

‘De combinatie van een toenemende wereldwijde voorraad van ijzererts dit jaar en slechts een minimale groei van de vraag, suggereert dat de prijzen nog verder omlaag zullen gaan’, zegt Caroline Bain, analist bij Capital Economics, in een note. Ze voorspelt dat de prijs van ijzererts uitkomt op 60 dollar per ton tegen het eind van het jaar, maar mét verder neerwaarts risico. IJzererts bereikte maandag nog de laagste prijs is 5 jaar rond de 63,30 dollar per ton. Zelfs tegen de huidige kosten is het voor spelers als Rio Tinto en BHP Billiton nog steeds winstgevend om te produceren, zegt Bain.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Negatieve inflatie in Duitsland

De inflatie in Duitsland is in januari gezakt naar min 0,3 procent op jaarbasis.

Het is voor het eerst sinds september 2009 dat een negatieve inflatie wordt gemeten in Duitsland. In december kwam de inflatie uit op 0,2 procent. Op maandbasis gingen de consumentenprijzen in Duitsland deze maand met 1 procent omlaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

India verkoopt steenkool om overheidsfinanciën aan te zuiveren - grootste beursoperatie zijn van het land

De Indiase regering heeft besloten om steenkoolproducent Coal India van de hand te doen. Of liever, van dat bedrijf doet de overheid afstand van 10% van de aandelen.

Volgens het nieuwsagentschap bezit de Indiase overheid 89,65% van Coal India. Daarvan wordt in de eerste fase 5% van verkocht met eenzelfde hoeveelheid dat in optie wordt gehouden. Dat wil zeggen, als we rekening houden met de huidige prijzen, dat er in de eerste ronde 118,5 miljard INR mee gemoeid is. Dat is ruwweg 1,7 miljard EUR – of, met andere woorden, héél veel geld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Column Kees de Kort | Hoe houden we de financiële markten te vriend?

De Fed maakt geen haast met het verhogen van de rente. Opmerkelijk, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het gaat best wel aardig. De groei gaat de goede kant op, de werkloosheid gaat de goede kant op. Het gaat keurig netjes vooruit. Maar tóch wordt de rente op 0 gehouden. Heel raar.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Waar gaan presidenten naartoe om van een zorgeloos pensioen te genieten?

Staatshoofden kosten geld. Zo kost de huidige Amerikaanse president Barack Obama zijn landgenoten elk jaar 400 000 USD volgens ABC, of omgerekend ongeveer 350 000 EUR.