Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16376 tot 16380
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

In de VS telt vandaag slechts één cijfer

Volgens een artikel van Business Insider is in december van vorig jaar het uurloon van de gemiddelde Amerikaan gedaald met 0,2%:”Dat is de eerste daling sinds juli 2013 en de grootste val sinds 2006.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Liegt België over het terughalen van haar goud?

Na Duitsland en Nederland is nu België in het nieuws over het terughalen van haar goudreserves. Er komen echter nogal wat tegenstrijdige berichten naar buiten omtrent de repatriërings missie van het Belgische goud.

In december 2014 zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, dat zij het repatriëren van hun goud aan het onderzoeken zijn. Deze week kwam eerst in het nieuws dat België het goud ging terughalen uit het Verenigd Koninkrijk en vervolgens werd dit weer ontkent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Op deze manier probeert India illegale goud smokkel tegen te gaan

Sinds India de import belasting op goud heeft ingesteld is het smokkelen van goud enorm toegenomen. Circa 800 ton goud werd er in 2014 officieel geïmporteerd naar India. Geschat wordt dat er ongeveer 200 ton goud via illegale smokkel India is binnen gekomen.

De huidige import belasting bedraagt 10% en dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel juweliers en goudhandelaren hun voorraden verlagen. Dit wil men tegengaan en dus wordt de import belasting verlaagt. De verwachting is dat India deze import belasting terug brengt naar 6 a 8% .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

ECB zegt Griekenland de wacht aan

Sinds de nieuwe Griekse regering op het podium is verschenen, komt er elke dag wel nieuws over het land en zijn armgeworstel met de Europese instellingen. De nieuwe minister van financiën in de Syrizaregering liet enkele dagen geleden weten niet meer te willen samenwerken met de zogenaamde trojka. Gisteren kwam alles in stroomversnelling omdat de Europese Centrale Bank liet weten geen Griekse staatsobligaties meer te aanvaarden voor liquiditeitssteun aan de banken van het Zuid-Europese land. De reden daartoe is dat het voornemen van het land om af te stappen van het hervormingsprogramma dat het eerder afgesproken had met de Europese Commissie, het IMF en de ECB.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Portugese minister: Athene moet door de zure appel heen bijten

Mochten de Grieken op steun van alle Zuid-Europese landen gerekend hebben, dan komen ze bedrogen uit. Met name Portugal vindt het onacceptabel als de Grieken stoppen met hervormen. En van het kwijtschelden van schuld is ook voor Lissabon niet bespreekbaar.

Antonio Pires de Lima, de Portugese minister van Economische Zaken, kan weinig begrip opbrengen voor de standpunten van de nieuwe Griekse regering. “Griekenland moet zich aan de regels houden”, zo zei De Lima volgens de