Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 16386 tot 16390
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Fed blijft geduldig met verhogen rente

De Federal Reserve (Fed) handhaaft de rente in de Verenigde Staten en kan geduld hebben met een toekomstige verhoging. Dat maakte het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag bekend na afloop van een beleidsvergadering.

De Fed hield het belangrijkste rentetarief onveranderd in de bandbreedte tussen 0 en 0,25 procent, die al sinds eind 2008 wordt gehanteerd. Eerder liet de Fed ook al weten geduld te zullen betrachten met het verhogen van de rente en dat de timing afhangt van de economische data. De verwachting in de financiële markten is dat medio dit jaar de rente opgekrikt zal gaan worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Geld stroomt weg van Griekse banken

In de weken voor de vervroegde verkiezingen in Griekenland van vorige zondag is massaal geld weggehaald bij de Griekse banken. Dat meldt een anonieme bron aan het financiële agentschap Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Bank van Pireaus is de helft van haar waarde kwijt sinds de verkiezing van Syriza

De Griekse banken worden verpletterd. De beurs van Athene is woensdag gesloten met een verlies van 9,24%. Banken krijgen het veel harder te verduren. De vier grote Griekse banken verloren op zijn minst 20%. De Bank van Pireaus moest op 2 dagen zelfs 49% van haar beurswaarde afstaan.

De Griekse banken hebben sinds de verkiezing van het radikaal-linkse Syriza ruim 30 tot 50% van hun waarde verloren. Aandeelhouders lijken eieren voor hun geld te kiezen, nu de kersverse premier Tsipras al verschillende maatregelen heeft doorgevoerd die aangeven dat het hem menens is met zijn campagnebeloften.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Bitcoin: waarom DNB De Nuts Bank moet heten

Virtuele valuta, of cryptocurrencies, lijken een permanente plek te verwerven in de online wereld. Over deze virtuele valuta, en specifiek bitcoin, doen verschillende verhalen de ronde vol tegenstellingen.

De verwarring begint al bij het onderscheid tussen Bitcoin (het systeem) en bitcoin (de munt). Door misverstanden worden in discussies vaak de kansen onderbelicht. Dat is zonde, want we kunnen er veel mee doen! Zoals alles heeft ook de Bitcoin-medaille twee kanten. Enerzijds de kant die de meeste aandacht krijgt van de media: criminele toepassingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Hedgefunds zetten in op verdere daling olie

Hedgefunds hebben het aantal bearishe bets op de olieprijs verhoogd. Zo sterk zelfs dat ze meer bearish zijn dan ze de afgelopen 4 jaar zijn geweest. Dit alles nadat de Amerikaanse voorraden naar het hoogste niveau zijn gestegen sinds 2001. Managers van hedgefunds hebben hun shorposities op crude-olie verhoogd naar het hoogste level dat we sinds september 2010 gezien hebben (gemeten in de week die eindigde op 20 januari). Ook namen de netto longposities voor het eerst in 3 weken af in die week.