Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 16386 tot 16390
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Goud verder onder druk ?

De grote hedge funds en andere speculanten hebben hun posities ten faveure van goud de afgelopen weken weer afgebouwd. Dit leidt meestal weer tot ...

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Swiss Leaks: Media ziet slechts topje van de ijsberg

De gelekte informatie waarover we tot dusverre in de media hebben vernomen, is slechts het topje van de ijsberg, aldus Herve Falciani, voormalig IT medewerker van HSBC, die verantwoordelijk is voor het naar buiten dragen van de informatie.

Volgens Falciani hebben de media slechts voor een gedeelte hun hand weten te leggen op de gelekte gegevens. Belastingoverheden hebben de beschikking over veel meer gegevens dan de informatie welke de pers tot nu toe naar buiten heeft kunnen brengen. Zo bestaat er naast de gelekte informatie over de rekeninghouders zelf, ook heel veel informatie over de gevoerde transacties. Falciani heeft dan ook miljoenen transacties van rekeninghouders tussen banken aan de overheid weten te overhandigen. Belastinginspecties zitten dan ook niet bepaald verlegen om werk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Hoe zielig zijn de Grieken nu eigenlijk?

Het lukt maar niet om tot een akkoord te komen met de nieuwe Griekse regering over het hervormingsbeleid en de aanpak van de schuldenproblematiek. Belangrijk obstakel lijkt te zijn dat Griekenland zichzelf erg zielig vindt, terwijl andere eurolanden vinden dat dat wel meevalt.

Het zoveelste overleg tussen de nieuwe Griekse regering en zijn Europese partners liep maandagavond al snel vast. De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis wekte de indruk dat het vooral om semantische kwesties gaat, dus het vinden van een gezamenlijke formulering voor een akkoord.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Wiens kaartenhuisje zakt er het eerst in elkaar in Brussel?

Nu de onderhandelingen met de andere Europese ministers van Financiën zijn afgesprongen, ligt de bal in het kamp van de Grieken. Iedereen zit gespannen af te wachten wat de volgende zet gaat zijn van premier Alexis Tsipras. Of, liever, vooral de speltheorie-expert en minister Yanis Varoufakis krijgt het spotlicht op zich gericht.

Als hoofdstrateeg van de Griekse staat moet hij bereid zijn om de volle laag te krijgen nadat hij gisteren de deal van de eurogroep heeft afgewezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Geniet van dit cijferseizoen, de toekomst ziet er niet rooskleurig uit

Geniet nog maar even van de vierdekwartaalcijfers aangezien het huidige cijferseizoen al voor een groot deel achter de rug is. Cijfers over het huidige kwartaal zullen namelijk enorm tegenvallen. Het ziet er simpelweg niet best uit.