Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16386 tot 16390
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Rusland sluit gastoevoer naar Oekraïne en 6 EU-landen

President Vladimir Poetin heeft de Russische energiegigant “Gazprom” opdracht gegeven om de levering van gas aan en via Oekraïne te stoppen, te midden van beschuldigingen, volgens “ The Daily Mail“, dat Oekraïne door overhevelen Russisch gas aan het stelen is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

China groeit in 2015 "mogelijk" 7,3 procent

De Chinese economie vertoont dit jaar mogelijk een sterkere groei dan alom wordt aangenomen. Een belangrijke adviseur van de Chinese centrale bank rekent voor 2015 op 7,3 procent groei, zo meldt staatspersbureau Xinhua.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Stormloop van Zwitsers op Duitse winkelcentra

Zwitserse frank De zuidelijke grensstreek van Duitsland is zaterdag overspoeld door Zwitsers. Die zijn massaal naar Duitsland getrokken om daar boodschappen te doen, nadat Zwitserland donderdag de koppeling tussen de koers van de eigen frank en de euro had losgelaten. Het is voor Zwitsers daardoor gunstiger om over de grens boodschappen te halen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Aandelen Goudmijnen staan 26% hoger

Goudmijnen hebben in de eerste 2 weken sterk geprofiteerd van de stijgende goudprijs. De prijs van goud steeg in dezelfde periode met 8,2%. De Euro is in de eerste 2 weken van 2015 met 4,4% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar waardoor de goudprijs in Euro’s zo’n 13% hoger staat. De aandelenkoersen van de 5 grootste goudmijnen stegen gemiddeld met factor 3,2 versus de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Hoe centrale banken de prijs van olie ondersteunen

De olieprijzen reageerden positief op het nieuws dat de Zwitserse Nationale Bank zijn minimale wisselkoers losliet. De centrale bank van Zwitserland verlaagde tevens de rente, wat de economische groei een boost zou kunnen geven en daarmee de vraag naar olie. De prijzen van olie daalden voor bekendmaking nog scherp, om na dit nieuws weer wat te herstellen.

In een verrassende aankondiging op donderdagochtend, vertelde Thomas Jordan, president van de Swiss National Bank, dat de Zwitserse bank zijn minimale wisselkoers van 1,20 frank tegenover de euro zal loslaten. 4 jaar geleden werd dit nog geïntroduceerd vanwege de Europese schuldencrisis om zo te voorkomen dat de Zwitserse frank te sterk zou worden.