Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 16401 tot 16405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Griekse bankaandelen worden massaal gedumpt

Griekse bankaandelen zijn gisteren weer massaal van de hand gedaan, net als de dagen daarvoor overigens. Waar de aandelenmarkt van Athene gisteren intraday ruim 9 procent lager stond, stonden tegelijkertijd bankaandelen een kwart (!!) lager. Een bank aandeel, Bank of Piraeus, daalde zelfs 30 procent in waarde, het maximaal haalbare voor Griekse aandelen.

Gezamenlijk verloren Griekse banken zo’n een derde tot de helft van hun beurswaarde sinds Syriza afgelopen zondag de Griekse verkiezingen won. Het lijkt erop dat aandeelhouders niet blij worden van het idee dat een radicaal linkse partij de overhand krijgt in het Griekse parlement. De Syriza-partij kondigde gisteren al een deel van zijn nieuwe programma aan, met onder andere een verhoging van het minimumloon met 10 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Eén op vijf Amerikaanse kinderen overleeft met voedselbonnen

Eén op de vijf kinderen in de Verenigde Staten moest vorig jaar gebruik maken van voedselbonnen van de staat. Dat komt neer op ongeveer 16 miljoen kinderen, aldus het Amerikaans bureau voor familieonderzoek.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Belangrijkste graadmeter voor bulkscheepvaart staat op zijn laagste stand sinds het Lehman Brothers debâcle

De Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart, staat op zijn laagste stand sinds het faillissement van de Lehman Brothers Bank in 2007 de financiële crisis inluidde.

De koers wordt samengesteld op basis van de vracht die betaald wordt om grondstoffen te transporteren op de 25 drukst bevaren scheepvaartroutes.

Economen zie de Baltic Dry Index als een objectieve graadmeter, omdat deze de wereldeconomie vrijwel direct volgt zonder politieke of andere invloed. Ook het speculatieve element van de beurs ontbreekt, omdat men slechts een schip chartert als men lading te vervoeren heeft.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

India importeerde 28% van wereldwijde zilverproductie in 2014

Import Zilver India naar record in 2014 28 januari 2015 in Zilver

Import Zilver India is in 2014 op een nieuw record uit gekomen. In november van 2014 importeerde India evenveel als in geheel 2009. De maandelijkse import kwam in november uit op 1254 ton zilver. De totale hoeveelheid in de eerste 11 maanden van 2014 kwam uit op 6789 ton. In december van 2013 importeerde India 900 ton. Onze schatting lag voor december 2014 op 700 ton maar het cijfer lijkt nu lager uit komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

5 signalen dat de crash in olie nog niet over is

Wie een jaar geleden zou gezegd hebben dat olie zou crashen tot $45 per vat zou gek verklaard zijn. Toch zijn er een aantal moedige economisten die voor de oliecrash gewaarschuwd hebben. Een ervan is Jesse Colombo, en hij denkt dat de daling nog niet voorbij is. Hij ziet vijf verontrustende signalen in de oliemarkt: