Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 16401 tot 16405
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Wanhopige Polen hopen op koersdaling Zwitserse frank

Ook Poolse banken maken zich nu zorgen. Door de stijging van de hypotheeklast dreigen de afgesloten leningen de waarde van het onroerend goed te overstijgen. Verwacht wordt dat veel Polen niet in staat zullen zijn hun lening af te betalen.

Het ergst zijn diegenen er aan toe die hun hypotheek afsloten in 2008, vlak voor het uitbreken van de internationale kredietcrisis.

Het ergst zijn diegenen er aan toe die hun hypotheek afsloten in 2008, vlak voor het uitbreken van de internationale kredietcrisis. Toen was een frank amper twee zloty waard, minder dan de helft van vandaag.  

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Daling aantal actieve boorplatformen in VS

Het aantal actieve olieboorplatformen in de Verenigde Staten is vorige week met 55 gedaald naar 1366. Dat is het laagste niveau sinds oktober 2013, aldus de Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes.

De olieproductie in de VS staat onder druk door sterk gedaalde olieprijzen, waardoor het voor veel bedrijven minder rendabel is om olie te produceren en investeringen worden verlaagd. Het aantal actieve boorplatformen voor de productie van gas zakte met 19 naar 310, aldus Baker Hughes. Branchegenoot Schlumberger kondigde aan 9000 banen te schrappen in verband met de sterk gedaalde

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Euro duikt even onder de 1,15 dollar

Economie De Europese eenheidsmunt blijft waarde verliezen. De euro zakte vandaag tot 1,1460 dollar en ging daarmee voor het eerst in elf jaar tijd onder de kaap van 1,15 dollar. Nadien herstelde de munt weer licht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Waarom de vraag naar goud dit jaar aantrekt

De vraag naar goud kan in 2015 behoorlijk aantrekken dankzij een stijgende vraag vanuit Aziatische consumenten naar metaal. Ook het feit dat veel beleggers weer hun weg weten te vinden naar exchange traded products die worden gedekt door metaal, speelt een grote rol in de hogere vraag naar goud in 2015.

Dat beweert ten minste HSBC Securities. Analist James Steel en Howard Wen, schrijven deze week in een rapport dat ze verwachten dat de vraag naar goud dit jaar met 15 procent kan stijgen naar 4127 ton. De consumptie bereikte in 2011 een record van ruim 4580 ton, toen de prijs van goud klom en piekte op ruim 1900 dollar per ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

World Economic Forum: Wat te verwachten?

Slecht nieuws voor alle genodigden voor het World Economic Forum. Door de forse stijging van de Zwitserse Frank wordt het uitstapje naar Davos dit jaar een tikkeltje duurder. Maar, de gasten zullen wel genoeg centen verdienen om die tegenvaller te compenseren, vermoeden we.

Ieder jaar stroomt Davos vol met de belangrijkste personen uit de wereld van economie, politiek en bedrijfsleven. Het WEF werd in 1971 ingericht door de Zwitserse professor Klauss Schwab. Na meer dan veertig jaar geldt het nog steeds als het meest invloedrijke platform ter wereld (afgezien van de Bilderberg-conferentie dan).

Op 21 januari gaat WEF van start. Dit jaar zullen de honderden genodigden zich buigen over de onzekerheid die overal heerst in de wereld. Bij het WEF zullen gasten discussiëren over de bedreigingen van de lage inflatie en de opkomst van nationalistische bewegingen.