EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
57
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16401 tot 16405
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

Ook centrale bank Israël vergreep zich aan het onvermijdelijke

Het wordt nu steeds duidelijker. Een nieuwe fase in het economisch experiment blijkt aangebroken, waarin de Europese Centrale Bank een hoofdrol speelt. Het was immers deze ECB die als eerste centrale bank in juli 2014 de rente voor het plaatsen van deposito’s met een negatieve rente bestrafte. Maar nu, ruim een half jaar later, hebben Zwitserland en Zweden zich bij deze groep aangesloten. En het ziet er naar uit dat het ‘niet’ bij de twee landen zal blijven.

[...]

Lees verder op Slim In Dividend.com
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

India trekt goud weer tot boven $ 1200

Versoepelde importmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de goudprijs weer een zwaai naar boven maakte. De importen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar goud in India waardoor goud steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

Column Kees de Kort | De staat Illinois komt 105 miljard te kort

BNR's economie-commentator Kees de Kort keek naar de Amerikaanse staat Illinois, de staat van de stad Chicago. En daar vond hij opmerkelijke pensioencijfers.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

De aandeelhouder is de baas

Normaal gesproken lenen bedrijven geld om nieuwe investeringen te doen, maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat de grootste bedrijven de afgelopen dertig jaar voornamelijk geld geleend hebben om de aandeelhouders te plezieren. Door de extreem lage rente van dit moment wordt deze ontwikkeling nog verder uitvergroot.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

Oekraïne schroeft rente flink op om vrije val hryvnia te stuiten

De centrale bank van Oekraïne voert een enorme renteverhoging door in een poging de vrije val van de Oekraïense munt te stuiten.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief voor banken om zich te herfinancieren, gaat met ingang van woensdag van 19,5 naar 30 procent.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs